Otthonom a váram

Bakancslistához adom
Siege
16 éven aluliak számára nem ajánlott új-zélandi krimi, 90 perc, 2012

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

2009 májusában három rendőrtiszt házkutatási paranccsal a kezében kopogtatott be az új-zélandi Napierben élő Jan Molenaarhoz, miután alapos gyanúja merült fel annak, hogy a férfi marihuánát termeszt a háza kertjében. Ami egyszerű rutinellenőrzésnek indult, abból Új-Zéland történetének egyik legsötétebb momentuma lett: az otthonát védő Molenaar ugyanis az egyik rendőrt halálra sebezte, a másik kettőt pedig súlyosan megsebesítette. Ez a film eme váratlan tragédiát és az azt követő ötven óra eseményeit dolgozza fel, melynek során a rendőrgyilkos férfi elbarikádozta magát otthonában, ahonnan csak további súlyos véráldozat árán lehetett volna előhozni.

Stáblista:

Szereplők

Sam Hoyle felügyelő
Jaan Molenaar
Delwyn Keefe
Mike O'Leary felügyelő
Vicki Snee

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Drizari 2019 ápr. 20. - 16:05:02 9/10
Furcsa ma nézni ezt a valós történések alapján készített filmet. Adott egy közrendet védő, de lőfegyver nélküli rendőrség. Nem a feladatuk, hogy fegyveres bűnelkövetőkkel szemben járjanak el, erre nincsenek felkészítve se. 2009-et írunk, ekkor még menő mobiltelefon a Nokia 3210-es, és bűncselekménynek minősül a marihuána fogyasztása és termesztése. Ezek a közrendőrök egy feltételezett fűtermesztőhöz mentek házkutatási paranccsal.

Nem a kábszerellenes részlegük, hogy miért nem, az a filmből nem derül ki. A termesztő házon kívül - kutyát sétáltat - a rendőrök megtalálják a "szobanövényt". A visszaérkező háztulaj kizavarja fegyverrel a rendőröket, majd a már kívül lévő rendőrökre lő, az egyikükön halálos sebet ejt. Katonai kiképzést kapott, és a házában 18 lőfegyvert tartott rengeteg lőszerrel, plusz kézigránátot is. A házából lő minden mozgó célpontra.


A film hűen mutatja be az új-zélandi rendőrség válaszreakcióját az 50 órán át tartó végkifejletig. Ezért:
9/10
1/10
SeniorArt 2017 jún. 07. - 01:52:46 1/10
Ez egy borzalmasan röhelyes film a rendõrség tehetetlenségérõl. Nagyon megbántam, hogy el pazarolta 90 percet az életembõl erre a semmilyen, egyszerûen értékelhetetlen filmre. Az pedig, hogy ez a valóságban is megtörtént egyszerûen meghökkentõ, fõleg a rendõrség tevékenysége!
kasi 2015 máj. 24. - 19:05:57
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu