Papás-mamás

Bakancslistához adom
Maybe Baby
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol romantikus vígjáték , 104 perc, 2000

Értékelés:

54 szavazatból
Szerinted?

A legtöbb szerelem ugyanúgy végződik: gyerekkel. Sam és Lucy sem akar különbözni az átlagtól. Amikor eljön az idő, ők is megtesznek mindent - sőt, beleadnak apait-anyait -, hogy Lucy végre teherbe essen; ám valamiért nem fogan meg az utód. Ők nem adják fel, egyre vadabbul, egyre szenvedélyesebben próbálkoznak, egyre furcsább trükköket eszelnek ki. És amikor végre - egy egészen furcsa nőgyógyász segítségével - eljön az áldás: hirtelen minden olyan lesz, mintha megátkozták volna őket.

Sam nemcsak apa szeretne lenni, hanem író is. Tévészerkesztő, s szeretne végre írni egy igazán jó forgatókönyvet, de újra és újra leblokkol. Hippi barátnője bíztatja: "nézzen magába" - és Sam rájön a megoldásra: egy olyan párról fog vígjátékot írni, akik gyereket akarnak. Lucyt felháborítja az ötlet, és megtiltja, hogy megírja a sajátjukra kísértetiesen hasonlító történetet. Sam azonban már döntött: legjobb barátja, George segítségével megírja a forgatókönyvet és bekerül a filmkészítők fanatikus világába, amelynek emblematikus alakja Ewan Proclaimer, aki mindig pontosan tudja, mi a "trendy".

Eközben a hormonjai által egyre inkább befolyásolt Lucy magára vonja a jóképű Carl Phipps figyelmét, aki annak a színházi ügynökségnek egyik legnagyobb sztárja, ahol a lány dolgozik. Úgy tűnik, Phipps bárkiről le tudná bűvölni a ruhát, még Lucy főnökéről, Sheiláról is, aki egyébként csak a női idomokra érzékeny. Sam és Lucy szerelmének, amely a legfontosabb dolog az életükben, most igazán kemény próbát kell kiállnia.
Bemutató dátuma: 2000. október 12. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Petrapetrus 2011 febr. 21. - 11:52:38 10/10 Előzmény greghouse
" Hogy egy számomra nagy embert idézzek: 'a beskatulyázás azokat zavarja, akiket még nem skatulyáztak be'. (Sir John Gielgoud") "

--> meg sokakat azok közül is, akiket már beskatulyáztak. Nem véletlenül hagy ott nem egy színész egy-egy szerepet csak azért, mert nem kívánja, hogy azzal azonosítsák...

Az szerintem is jó dolog, hogy még népszerûbb lett a House által, az a szomorú, hogy a legtöbben mást szinte nem is ismernek tõle. És még csak nagyon utána sem néznek.
10/10
Petrapetrus 2011 febr. 21. - 11:47:01 10/10 Előzmény greghouse
Én tudtam...
10/10
greghouse 2011 febr. 18. - 19:59:52 10/10
Ja, és ha valaki még nem tudná (rajtam kívül)
Hugh Laurie kiváló jazz zenész, nagyszerûen játszik zongorán és gitáron. Ami a dr. House-ban van, mind eredeti, tényleg õ játszik. Ez ritka, de van ilyen.

(U.I., számomra nem szimpatikus, de nem is ellenszenves, a Micsoda Nõ-ben tényleg Richard Gere zongorázik, mert tud. Ezt nem azért mondom, mert a dédapja magyar.)
gh
10/10
greghouse 2011 febr. 18. - 19:50:44 10/10 Előzmény Petrapetrus
Igazad van, beskatulyázzuk, de õ maga is Atkinson iskolájába tartozott, aztán szerelmével Emma Thompsonnal és Keith Branagh-gel egy valami egészen mást hoztak létre.

Hogy egy számomra nagy embert idézzek: "a beskatulyázás azokat zavarja, akiket még nem skatulyáztak be". (Sir John Gielgoud")

Nem hiszem, hogy Laurie skatulyázható lenne KÖNNYEN, mert közben õ maga is nyilatkozta, hogy imádja a komédiát.

Nem hiszem, például, hogy John Cleese bohócnak lenne skatulyázva. Nem azért, mert eredetileg (szintén Cambridge) jogász, hanem mert a Monty Python és a Fawlty Towers kevés reklámot kapott. Sajnos.

Laurie a House-szal lett világhírû, dehát késõn kezdte, olimpikon akart lenni míg térdsérülése nem lett.

Nem vesztettünk. Nyertünk.
gh
TA
10/10
Petrapetrus 2011 febr. 18. - 08:09:25 10/10
Régen láttam már a filmet, de sokat felejtettem és tegnap este végignéztem. Zseniális darab, gyönyörû szép film.
Eddig is tökéletesen tisztában voltam azzal, hogy Hugh nem csak a komédiákban zseniális, de a drámákban is, csak olyan jó volt ezt megint látni. És még el is pityeredtem, hogy a fenébe is, lehet látni normális filmeket is a tévében?! :)) Kár, hogy ilyen ritkán és ennyire késõ este...

A szinkron engem nem zavart annyira, nem volt vészes. Hugh amúgy is eredetiben a legjobb (mint általában a legtöbben).

Amúgy engem annyira zavar, hogy Laurie-t mindenki House-ozza, amikor elõtte ezer más csodálatos munkában vett részt, amik közül sok - véleményem szerint - sokkal jobb, mint a House MD. Különösen értendõ a sorozat 2.-3. évadja utáni folytatásokra.

Na, szóval én 10-est adtam rá. És jó volt az a sok ismerõs angol arc is a filmben. (Nem csak azok, akiket felsoroltatok, volt ott jóval több is.) :)
olang 2011 febr. 18. - 00:33:43
"....és állítólag bedõlt néhánynak, bár addig tényleg hûséges volt. "

Hmm.....
Én meg hogy visszafogtam magam..... Nehogy nagyon feldúljam az érzelmi életét, aztán még miattam.... :)))
10/10
greghouse 2011 febr. 18. - 00:16:37 10/10
mi a szösz, gyorsabb a gépem mint a Porté? Bocs, hogy kétszer ment el.
10/10
greghouse 2011 febr. 18. - 00:14:57 10/10
Ja, és még valami: Edelsteinnel és "Wilson" Robert Sean Leonarddal a való életben is jó barátok. Mint ahogy az volt évfolyamtársnõjével, Emma Thompsonnal is. Rossz nyelvekk szerint Thompson és Branagh válásában is volt valami szerepe Laurie-nek. Nem annyira szent ember, dehát az dobja rá az elsõ követ, aki nem imádja mondjuk Emma Thompsont, aki valószínûleg az egyetlen szép angol nõ volt Cambridge száz mérföldes körzetében...:-))
10/10
greghouse 2011 febr. 18. - 00:11:28 10/10
Oké, de még mielõtt elájulnál tõle, éppen válófélben vannak mert nem bírta a House forgatásán a csajok ostromát, és állítólag bedõlt néhánynak, bár addig tényleg hûséges volt. Többek közt Jennifer Morrison miatta vált el alig egy év után Jesse Spencertõl (akivel szintén a forgatáson ismerkedett meg), és legújabban Lisa Edelsteinnel, Cuddyval kapták lencsevégre a papparazzók. Ez mondjuk várható volt.
olang 2011 febr. 18. - 00:08:07
Még hogy zenél! Naná! Ezért is imádom. És azért is, mert (civil) feleségével egyetemista koruk óta együtt élnek, és van egy csomó gyerekük. Szóval szimpatikus figura.

Ha meglátnám rizsporos parókában....
10/10
greghouse 2011 febr. 17. - 23:57:00 10/10
Akkor te nem láttad a Fekete Viperában, Atkinson partnereként, rizsporos parókás, nyálas, idióta herceget játszani...mondjuk ott mindenki tudta, hogy sitcom, komédia az egész. A hangjáról annyit, hogy a Fry and Laurieben lehet hallani, az feliratos, ott sem egy Szakácsi féle mácsó, közelebb van kulkához, de ez a mostani valami borzadály volt.
A szakállas poszt-hippi figura viszont megdöbbentõ, nem ismertem volna rá.
Az viszont jó, hogy minden filmjében zenél (tudvalevõ, hogy Laurie a való életben három hangszeren játszik, zongorán, gitáron, és valami fúvóson, azt nem tudom biztosan, a Cambridgei egyetemen amellett hogy éltanuló és válogatott evezõs volt, saját zenekara is volt. Nem vicc.)
10/10
greghouse 2011 febr. 17. - 23:52:08 10/10
...bocs, természetesen "nem irták ki Woody Allen NEVÉT" volt szándékomban írni. Véleményem fenntartom. Jó woodyallen-film, ha õ csinálta volna, a legjobbjai közt lehetne.
olang 2011 febr. 17. - 23:50:16
Uramatyám!
Dr. House, az én szerelmetes gyûrött arcú, borostás Gregorim most rózsaszínûre mosdatva, simára beretválva, és kegyelemdöfésként a hangja a meleg-bársony Kulka János helyett a Pomukli hangja! A Pomuklié!!!!
Meghaltam.
Még jó, hogy az utolsó kockákon rátettek némi szõrt, amit persze az idióta felesége azonnal legyalultatott vele.
(……öööö netán ez spoiler?)

:))))
10/10
greghouse 2011 febr. 17. - 23:43:00 10/10
Szerintem nagyon jó film. Két problémám van, egyik a szinkronhang, másik, hogy nem írták ki Woody Allen filmjét. ez ugyanis egy tipikus Woody utánérzés, ha Laurie-t lecseréled Allennel, minden stimmel. A karakterek, a párbeszédek, az "önmagukat játszás", a film a filmben, minden Woody Allen. Lehet, hogy Allen sokkal jobb rendezõ és író (nota bene, az utolsó jelenet már nyálas volt), de Laurie sokkal jobb szinész.
Kár, hogy nem kapott a film nagyobb reklámot.
sziriat 2011 febr. 17. - 23:40:08
Ajánlom.. : könnyed..:)
sziriat 2011 febr. 17. - 23:36:10
Igen, a szinkronja sz,ar!Vannak jó pillanatok.. A filmben:)
twillight 2011 febr. 17. - 23:22:50
James Purefoy is említhetõ név.
jeffero 2011 febr. 17. - 22:56:32
Errõl a filmrõl eszembe jutott egy másik film, amelyet anno még a Film+ csatornán láttam:
Ha te nem vagy képes, édes (Almost Pregnant) (1992)
http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=8514

Hasonló a téma, bár kevésbé ismert színészek játszanak benne (Jeff Conaway ismerõs lehet a Babylon 5 sorozatból), de szerintem sokkal viccesebb, mint ez, habár a port.hu-n ennek jobb a pontszáma, gondolom Dr. House és Mr. Bean miatt.

Egyébként a Papás-mamás-ban más angol sorozat-üdvöske is játszik - Dawn French, akit A Dibley-i lelkész c. sorozatból ismerhetünk, kár, hogy mostanában már nem adja a Duna TV.
twillight 2011 febr. 17. - 22:43:51
"Ha a tudományos elnevezésre is kíváncsiak: fogalmam sincs mi a baj. Rendkívül gyakori jelenség."
6/10
Ford Mustang 2011 febr. 17. - 22:30:57 6/10
Érdekes, sokszor említenek egy-egy filmet vagy színészt, többek között elhangzott a Bárányok hallgatnak, Addams Family, Cameron Diaz, és még egy címet neveztek meg, csak most hirtelen nem tudom... na mindegy, az a lényeg, hogy ez nagyjából egy paródia.
Összes hozzászólás