Papíroroszlán

Bakancslistához adom
Paper Lion
amerikai vígjáték, 107 perc, 1968

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

George Plimpton újságíróként dolgozik a Paris Review című lapnál. Érdeklődéssel figyeli az amerikai futballt. Érdekes témának tartja, hiszen milliók rajonganak a sportágért és több millió dollár cserél gazdát a profi üzletben. George a saját bőrén akarja megtapasztalni, hogy az amerikai foci valóban egyike a legkeményebb, legvadabb sportoknak. Az elképzelést tett követi, George jelentkezik a Detroit Lions csapatánál, ahol lehetőséget kap arra, hogy a sportág igazi kiválóságaival játsszon együtt. A sztárok önmagukat játsszák. George Plimpton könyvéből.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
potdom 2009 aug. 08. - 15:11:39 8/10
Elõrebocsátom, szeretem az amerikai futballt. A történet rövid leírása felkeltette az érdeklõdésemet, kíváncsi voltam, mit hoznak ki belõle. Hát filmnek nem volt rossz, de azért volt egy kis hiányérzetem a szakkifejezések használatánál. Ugyanis szinte nem volt. :) Gondolom, így azért az amerikai futballban kevésbé járatosak is megértik.
A vége szerintem igazán poénosra sikerült. Amit feltétlenül meg kell említeni a filmmel kapcsolatban az Lauren Hutton, aki akkoriban igazán gyönyörû nõ volt. A filmben rengeteg akkori amerikai futball játékos szerepel igaz, ezek a nevek a mostani generációnak nem igazán mondanak semmit. Kivéve talán Vince Lombardi neve, akirõl a Super Bowl trófea van elnevezve.
bourne 2009 ápr. 02. - 12:26:46
igazi amcsi sportos film ... aki szereti az ilyeneket, annak biztosan tetszik ... én nem voltam soha odáig a zsánerért, ez sem jött be nagyon ... csupa sablon és már az elején tudni lehet h mi a vége ...
a poénok néhol nem rosszak, de annyira nem is jók ... egy középkategóriás film és kész