Parkour életre-halálra

Bakancslistához adom
Tracers
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai akciófilm, 84 perc, 2014

Értékelés:

49 szavazatból
Szerinted?

Cam (Taylor Lautner), a biciklis futár eladósodott. Egy baleset során megismerkedik Nikkivel (Marie Avgeropoulos), aki egy Parkour-csoport tagja. Cam sok gyakorlással eléri, hogy ő is ugyanolyan elképesztő bátorsággal és rugalmassággal közlekedjen New York tetőin, és bevegyék a bandába. Arra azonban nem számít, hogy rablásokból élnek, sem arra, hogy a csapat vezetője, Miller (Adam Ryner) pszichopata, aki bárkivel végez, ha az érdeke úgy hozza. Hamarosan a japán triádok és az FBI is a csapatot üldözi.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Gergely Juhász 2015 dec. 21. - 06:20:30
Ez a film nem hogy rossz ez egy nagy rakás hulladék! Pocsék a story, pocsék a játék benne, és ez egy csöves! A csaj még megfésülködi se tudott! s mikor fürdik? Hulladék!
frenchbullie 2015 okt. 25. - 07:18:38
Üdv! A tartalmat olvasva, aztán a filmet nézve, az jutott eszembe, hogy a filmcsinálók összemixelték a Fék nélkül-t és a B13-at, aztán várták/gondolták/remélték, hogy a nézõnek bejön a Tracers.
Mint afféle "tornából felmentett"-típus, ámulva csodálom azokat az embereket akik képesek mindenféle kunsztokra egy bicajjal vagy elég bátrak és "zseniálisan õrültek" a parkour-hoz. Ezt a részt teljesíti is a film, le a kalappal. Sõt, ahogy olvastam, hogy Taylor Lautner mennyire sportos srác, nem tudom így van-e, mert nem néztem utána, de minden további nélkül kinézem belõle, hogy képes megtanulni ezt a házakon-falakon ugrálós dolgot, így elõtte is megemelem a kalpagomat. Ez vala itten a mondandóm pozitívuma, mind:-)
Amin nem ártott volna javítani; maga a sztori, mert ha nem akrobatikus elemekkel szórakoztattak, akkor a történetet ülni hagyták picit, nekem legalábbis ez jött le. Sõt, a végét majd újra kell néznem, mert az utolsó húsz percnél úgy döntöttem, hogy inkább alszom.
Az is baj volt, nekem legalábbis, hogy Taylor Lautner esetében nem bírtam elvonatkoztatni attól, hogy õ volt Jacob, meg most is az, meg az is lesz... Joseph Gordon-Lewitt-nek pl. a bicajos mutatványok mellett a színészkedés is jobban megy, szerintem.
7/10
idõjós1010 2015 okt. 06. - 19:16:39 7/10 Előzmény stupek2
Az azért kiderül belõle késõbb, hogy kinek, miért, és pontosan mennyivel tartozik.
7/10
idõjós1010 2015 okt. 06. - 19:14:39 7/10
Parkour életre halálra
Én ilyen cím alatt néztem meg,és ezen a címen van idefent is nyilvántartva a DVD megjelenések között. Egyébként pedig érthetetlen mód alul lett ez a film pontozva mindenhol. Az alig több mint négy pontnál (máshol öt felett), sokkal többet kínál a film. Volt benne ötlet, volt benne csavar, volt benne akció, és némi látvány. Mindehhez szerintem kaptunk egy abszolút kedvelhetõ fõhõst is, akinek lehet szurkolni. Minden együtt van benne tehát egy izgalmas 90 percre. Egyébként picit próbál a film (hogy is mondjam) földközeli maradni, és ez a látvány rovására megy némiképp, viszont legalább ilyen téren nem érheti ez egyszer szó a ház elejét. Ami negatívumként rakódott le bennem a film végére, az például ez. Én nem bántam volna ha egy picit mégjobban megdobták volna hõseinket szuper képességekekel. Aki látta a B13 címû filmet, és valami hasonlót várt ettõl a darabtól is, mint annak az eleje volt, az most csalódni fog velem együtt, mert nem hozza ugyanazt az érzést vissza. ...és sajnos senkit nem fog Parkourözésre inspirálni egyetlen jelenet sem, hiába tûnik teljesen reálisnak amit látunk a képernyõn. Akármit csinálnak a srácok, valahogy nem néz ki elég jól. Viszont próbálkozott a rendezõ, ez látszik :-) Ami még negatív, az a film végének összecsapottsága. ....spoiler.... Kb az utolsó 15 percnek úgy fut neki a film, hogy hõsünk még mindig tele van gondokkal, de mire végigcsinálja az utolsó nagy melót, egy csapásra megoldódik minden. A bandától megszabadult, az adósságától szintén, a csaj az övé, és még az autóját is visszakapja. No meg a gyémánt révén még pénz is üti a markát. Totális Happy End egy lehetetlen helyzetben.
5/10
stupek2 2015 okt. 04. - 18:45:12 5/10
Egy biciklis futár autóra vágyik, ezért kénytelen falra mászni. Összetûzésbe kerül a rendõrséggel és a kínai maffiával is. Ugye egész értelmetlen. Mint a film is. Az ugra-bugrálások viszont jól vannak fényképezve.
Nem tudjuk a fõszereplõ elõéletét kinek tartozik miért, mennyivel, de erre épül fel a film. Láttam már külön biciklis városi filmet, láttam már külön városi falramászós-ugrálós filmet, ez a kettõ egyvelege.