Patrik 1.5

Bakancslistához adom
Patrik 1,5
svéd vígjáték, 103 perc, 2008

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Gyereket szeretne Göran és Sven, a homoszexuális házaspár. Az örökbefogadást intéző ügynökségen azonban elírják az adatot és a másfél éves árva kisfiú helyett egy homofób, tizenöt éves fiatalkorú bűnözőt kapnak. Patrik utálja az új "szüleit" és nem akar velük élni, ugyanakkor Göran és Sven sincs elragadtatva a jövevénytől. A dolgok azonban idővel megváltoznak. Sven otthagyja őket, Göran pedig elhatározza, hogy gondját viseli Patriknak, amíg az ügynökség új családot talál számára. Miközben Göran és Patrik egyre közelebb kerül egymáshoz, Svennek is szembe kell néznie a múltjával.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Németh Ádám 2015 júl. 31. - 01:16:35
Sziasztok!
Keresem a filmet magyar szinkronnal, ha esetleg valakinek megvan, dobjon egy emailt.
email: filmetneznek19@gmail.com
7/10
trudy 2014 jún. 21. - 18:55:14 7/10
A Túl a barátságon óta ódzkodok az ilyen filmektõl, de ennek adtam egy esélyt, mert nézhetõ filmre számítottam, és az is volt. Én mondjuk egy színtiszta vígjátékot vártam, de utólag a hangulatát inkább a '90-es évek amerikai családi filmjeihez tudnám hasonlítani. Szerencsére nincs benne agresszív meleg propaganda és a romantikusnak szánt jelenetek is az elfogadható szinten tudtak maradni, úgyhogy összességében a sztori nem veszi túlságosan komolyan önmagát és ezért a meleg téma ellenére is befogadható marad (ettõl függetlenül bizonyos kor alatt én inkább nem ajánlanám). Ezen felül pedig nagyon jók a színészek, kedved kaptam további svéd filmek megnézéséhez.
perry 2010 febr. 20. - 10:43:08
Ezek szerint én : " helyesírás nem-ismeretében megnyilvánuló tahóságot." képviselem.
perry 2010 febr. 20. - 10:40:51
Mivel szociológiából a diplomamunkámat : Melegek a társadalom perifériáján címmel írtam anno, ezért elég sok mély interjút kellet felvennem hozzá. Valamint a fellelhetõ meleg filmtermést is hellyel - közzel megnéztem.
Egyik alanyom használta ezt a " szakkifejezést"
meleg szlengben arra vonatkozólag, ha valami olyan helyzet éri ami kellemetlen számára.
Ezek szerint nem jól alkalmaztam a magyar nyelvet.
orbus 2010 febr. 20. - 10:13:36
Elmagyaráznád, mi köze a melegeknek a repülõsóhoz? Csak mert igazi szaktekintélynek tûnsz a témában. Bár, megjegyzem, olyan kifejezést a magyar nyelv nem ismer, hogy "stílusosnak lenni valamihez".
perry 2010 febr. 18. - 07:49:22
Ismerjük a melegek pride felvonulásait, Hofi szólását "..nem várom meg míg kötelezõ lesz...".
A homofóbia anatómiáját és a meleg szervezeteket akik próbálnak ez ellen tenni.
Szóval azt hisszük, hogy már mindent tudunk errõl a témáról.
Akkor meg itt van a Patrik 1.5 és a svéd acél helyett a svéd gay vígjáték. Két férfi együttélésébõl bizony sokkal több geg származhat
mint két nõébõl ha csak a házi munkát vagy mosás vasalás és a többi "nõi" kötelességet vesszük alapul.
Persze nem ez a film az elsõ ebben a témában, az újdonság még is az, hogy két felfogás ütközik Göran és Sven jól felépített meleg világa és gyermek iránti vágya Patrik meleg ellenes nézeteivel.
Ebbõl adódik a hol nevetésre késztetõ mosolygás, hol pedig némi torokszorítás, mindkettõ elég jó ritmusban adagolva.
Valamint megtudhatjuk, hogy a svéd modell sem a legtökéletesebb, a nagy svéd tolerancia ellenére sem mindenki egy matyóhímzés és így tovább...
Spec. nekem nincs Cinemaxom de mivel láttam a mozit nem fogok a repülõsómhoz / hölgyek használták anno a '900 években ájulás elõtt, hogy stílusos legyek a meleg témához / kapni mert nem fogom látni.
Azért ajánlanám ezt a filmet meleg nézõknek, homofoboknak, hogy szenvedjenek kicsit és minden más nézõnek akik szeretnének kikapcsolódni.