Poirot: 24 feketerigó

Bakancslistához adom
24 Blackbirds
angol krimi, 50 perc, 1989

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Poirot fogorvosával vacsorázik egy kellemes londoni étteremben. A pincérnő különös vendégre hívja fel a figyelmüket. Mr. Gascoigne, az idős festő étkezési szokásai drasztikusan megváltoztak az utóbbi héten. Nem sokkal később a festő meghal. Senki sem gyanakszik gyilkosságra, hiszen a művész már nagyon idős volt. Poirot azonban biztos benne, hogy bűncselekmény történt. A megoldás kulcsát pedig egy rigókról szóló gyerekvers szolgáltatja.

Stáblista:

Szereplők

Hercule Poirot
Tommy Pinner
Hastings kapitány
Japp főfelügyelő
Miss Lemon
George Lorrimer
Mrs. Hill

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
frenchbullie 2015 szept. 18. - 06:31:32
- Az ember, aki kõvel dobál egy madarat...
- Tényleg? Melyik?

Nos, a festmény címe egyáltalán nem vicces, annál inkább Hastings reakciója, ahogy igyekszik összefüggést találni a cím és a látvány között:-)

Nem mondja ki, de nyilvánvaló, hogy inkább a sztoriban szereplõ vörös hajú modellhölgy kendõzetlen báját csodálja, valahányszor alkalma nyílik rá:-)
frenchbullie 2015 aug. 31. - 11:47:32
Üdv! Megnéztem ezt a rövidke 50 perces Poirot epizódot... Kétszer is, mert elsõre nem "vágtam", hogy kerülnek ebbe a sztoriba a rigók. Az "Egy marék rozs" esetében szellemesen kapcsolódott a versikéhez a történet, minden egybõl érthetõ volt, de itt erõltetettnek találtam a feketeszeder-szirup/feketerigó magyarázatot. Lehet, jobb lett volna, ha a készítõk maradnak az eredeti - Szedertorta - címnél, nem keverik ide a rigókat. Ráadásul morzsában sütve, brrr... Mikor a versben egyébként is pástétomban voltak:-) Elég bizarrak ezek az angol gyermekversek, attól tartok:-)

Viszont a nyúlragus jelenet tetszett:-)