Powaqqatsi - Változó világ

Bakancslistához adom
Powaqqatsi
amerikai zenés film, 90 perc, 1988

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Francis Ford Coppola és George Lucas filmjét különleges koncepció alapján forgatták: hősök, szereplők és párbeszéd nélkül. A párbeszédek helyett zenét hallhatunk a film elejétől a végéig, olyan zenét, ami a világ minden tájának muzsikáját magában foglalja. A karakterek helyett pedig dokumentumfilm szerű felvételek rögzítik azokat az eseménysorokat, amelyek az emberiség történelmének és kultúrájának bemutatásához szükséges. A pár évvel ezelőtt nagy sikerrel a mozikban játszott Baraka című film elődjének is tekinthető alkotás méltó módon mutatja be az emberiség egyetemességét.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Oh jajj 2016 szept. 12. - 11:24:43 Előzmény kgyt
Erre én is kíváncsi lennék.
A zenérõl azt hittem, Vangelis.
kgyt 2012 jan. 11. - 18:30:31
Francis Ford Coppola és George Lucas hogyan kapcsolódik ide?
Neszfor 2007 okt. 31. - 12:29:02
Az elsõ részt tényleg érdemes megnézni, mint a filmtörténelem egy érdekes alkotását, de szerintem eleve hülyeség volt három részt csinálni belõle. Talán kicsit feszesebb vágással különben sokkal jobb film is lehetett volna belõle... így csak simán érdekes alkotás...
Neszfor 2007 jún. 18. - 18:32:45
Az ilyen típusú filmeknek szerintem átlagosan úgy 20-25%-kal kellene rövidebbnek lenniük. A koncepció, ami alapján mozognak jó, de a megvalósítás hagy némi kívánnivalót maga után. Mondjuk nekik könnyû, mert a költségvetés szinte teljes egészét csak a film nyersanyag tölti ki.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu