Profilozók

Bakancslistához adom
Profilage
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia krimisorozat, 52 perc, 2010

Értékelés:

225 szavazatból
Szerinted?

Chloe Saint-Laurent pszichiáter, kriminológus, aki kiváló képzettsége és különös érzéke segítségével képes megfejteni a gyilkosok gondolkodásmódját. Ezzel pedig a rendőrség elengedhetetlen segítsége a legzavarbaejtőbb ügyek megoldásánál. Matthieu Pérac-al, a párizsi rendőrség nyomozóparancsnokával hatékony csapatot alkotva kutatja fel a francia fővárosban történt gyilkosságok elkövetőit.

A Profilozók francia krimisorozat immár hetedik évadához érkezik az AXN csatornán. Az új évadban búcsút kell vennünk Chloé Saint-Laurent-től (Odile Vuillemin), a sorozat egyik főszereplőjétől, aki kiváló képességei és különös megérzései segítségével még a legbonyolultabb esetekben is megfejtette a gyilkosok gondolkodásmódját. Chloé-tól a hetedik évadban Ad?le Delettre (Juliette Roudet) veszi át a stafétabotot, aki nem ismeretlen a Profilozók rajongói számára. A zseniális kriminológus a negyedik évad végén és az ötödik évad elején már dolgozott együtt a rendőrökkel, bizonyítva, hogy méltó utódja lesz Chloénak.

Évadok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Luna59 márc. 17. 10:26:40
Szerettem ezt a sorozatot.Estére tették vasárnap ezért már nem látom. Másnap korán kell kelnem. Amit szerettek azt délutáni vagy hétvégi ismétlésre kellene tenni.
roxi3688 2023 máj. 31. - 20:14:12
Nem értem miért kellett megölni a második évad végén az őrnagyot?Sokaknak inkább Ő volt a szimpatikusabb!Nekem legalább is igen!(,,Az is elképzelhető hogy a színfalak mögött történt valami")Én néztem a harmadik évadot de az egyenlő a Titanickal!

vityek 2022 aug. 30. - 20:25:46 Előzmény Zitandi
És ezért mi még fizetünk is. Az állandó ismétlésekért is, a kusza műsorokért is. És nincs egy fórum ahol panaszolhatnánk, hogy hülyére vesznek bennünket. Mert itt csak morgolódunk, de süket fülekre találunk hisz nem tudjuk ,hogy ki az illetékes.
Zitandi 2022 aug. 20. - 22:40:49 Előzmény Shinnokina
Hihetetlen, de újra megtörtént, a 8. évad után a 10.-et kezdték leadni. Komolyan mondom, teljesen hülyének nézik a nézőket, némelyik csatorna megérett a Gyehennára.
10/10
napsütötte 2021 dec. 11. - 22:46:46 10/10 Előzmény Shinnokina

Meghalt.


Shinnokina 2021 okt. 18. - 21:21:45
Sziasztok! Hülyét kapok attól, hogy a tévében össze-vissza adják a részeket, a Sonyn már a 10. évad megy, miközben mi még a korábbiakat néztük eddig, és most hopsz megint egy új csaj. Leírná valaki, hogy mi lett Adele-lel? (használjátok a spoiler gombot, akkor másoknak nem lesz idegesítő, én viszont szeretném tudni, mi lett vele... Franciául sajnos nem tudok és a wikin nincs leírva.) Köszi!
10/10
marisál 2021 máj. 22. - 16:37:14 10/10 Előzmény sasgalamb
Nem hiszed el, de én is pont erre gondoltam, hogy milyen jól elvagyunk, velünk van tele az egész oldal, elfoglaltuk a fórumot! Hihihi! Szándékosan nincs fényképem, nem akarom, hogy mindenhonnan én nézzek vissza, egyszer egy hallgatóm azt mondta nekem nevetve, hogy akármerre megy, velem találja szembe magát! Hiába nevetett, akkor elhatároztam, hogy elbújok, és inkognitóba vonulok, aki akar, vagy akit én akarok, az úgyis megtalál! Gondolom, ebből kitaláltad, hogy mi a foglalkozásom. Nagyon jó volt beszélgetni Veled, dolgozom tovább, jó filmezést kívánok! Üdvözöllek szeretettel.
sasgalamb 2021 máj. 22. - 16:04:05 Előzmény marisál
Nem gondoltam volna, hogy ma is kapok levelet Tőled. Köszönöm a kedvességedet, nyilván azért vagyunk közös véleményen, mert hasonló korosztály vagyunk. Én is meglestelek volna, de nincs profil képed. Én is jó egészséget kívánok Neked, vigyázz Magadra! Üdvözlettel, sasgalamb
10/10
marisál 2021 máj. 22. - 00:35:24 10/10 Előzmény sasgalamb
Én is örülök, nem sok emberrel lehet ilyen jól elbeszélgetni! Viszont sajnos sok olyan ember van, aki az eltérő véleményt nem tudja elviselni, és rögtön úgy reagál, hogy akkor "ne nézd", vagy "át lehet kapcsolni" stb. Pedig ez a fórum azért van, hogy mindenki szabadon elmondhassa a véleményét, melyik film, vagy színész miért tetszik, vagy nem tetszik neki. A miénk szerencsére egyezik, és ennek örülök. Sokszor olyan film megy a TV-ben, hogy ideges leszek tőle, annyira rossz, de mire idekattintok meggondolom magam, mert tudom, hogy azonnal megtámad valaki, hogy menjek a fenébe a véleményemmel. Ráadásul jobb lenne, ha itt lehetne közvetlenül üzenetet váltani, társalogni, és nem kellene napokig várni arra, hogy a rendszer értesítsen emailben, válaszolt valaki a bejegyzésemre, de nem mondja meg, hogy ki, és mit válaszolt, át kell jönnöm ide, hogy elolvashassam és visszaválaszolhassak. Erre nincs az embernek ideje, felgyorsíthatnák a kommunikációt valahogy. De hát, ez nem a messenger! Mindjárt azt mondja valaki, hogy akkor menjek oda, oszt ott társalkodjak! Hihihi! Ügyes vagy, hogy tudsz filmet letölteni, gratulálok! Reklámmentesen én még többet is meg tudnék nézni egyszerre! Hihihi! Nagyon helyesek vagytok a feleségeddel, rákattintottam a képre, és meglestelek Benneteket! Élvezzétek a jól megérdemelt pihenést, és szórakozzatok, jó egészséget kívánok hozzá! Öröm volt beszélgetni Veled! Üdv, Marisal
sasgalamb 2021 máj. 21. - 17:06:44 Előzmény marisál
Köszönöm szépen, ez nagyon korrekt válasz volt. Örülök annak is, hogy véleményünk a sorozatról szinte megegyezik. Feleségemmel az utóbbi években kaptunk rá a sorozatokra. Igaz én úgy töltöm le különböző oldalakról, aminek nagy előnye, hogy így reklámmentesen tudjuk nézni. Így aztán, mivel mindketten nyugdíjasok vagyunk (nem kell korán aludni, hogy hajnalban szól az óra), van úgy hogy egy este akár négyet megtudunk nézni. Még egyszer köszönöm válaszodat és én is szeretettel üdvözöllek!
10/10
marisál 2021 máj. 20. - 19:55:23 10/10 Előzmény sasgalamb
Teljesen igazad van, éppen ezért mondtam, hogy mindegyik kriminálpszichológust skizofrénként ábrázolják, lelki betegek, hisztisek, zűrös családi háttérrel, az a totyogás, meg a sárga retikül is nevetséges, nem életszerű egy helyszínelésen, de ezt a szerepet szánták szegénynek, és ezt a szerencsétlen figurát kellett eljátszania, amit nagyon jól csinált. Ha idegesítő tud lenni, akkor jó színész. Viszont az eseteket jól megoldotta, tehát legalább a szakmai tudását nem vette el tőle a forgatókönyvíró! Én se bírtam az elején, aztán az okosságáért megszerettem, még a vörösségét is elfogadtam, az arca tulajdonképpen szép, és jól játszik a szemével, mimikájával. Én nem mondom, hogy ne nézd, azért van ez a fórum, hogy leírhasd a saját véleményed, és lehessen megosztani egymással, és megbeszélni! Akit nem érdekel, az ne olvassa el! Én örülök, hogy válaszoltál, köszönöm szépen! Én is kíváncsi vagyok, mi sül ki ebből, de mostanában nem látom, hogy valahol vetítenék. Mi majd nézzük, és még biztosan sokan mások is! Üdvözöllek szeretettel!
sasgalamb 2021 máj. 20. - 17:27:12 Előzmény marisál
A vöröske, az a rút kiskacsa számomra egyre idegesítőbb lett, már a 4. évad vége és az 5. évad elején! Az a totyogó járása, a sárga redikült amilyen kéztartással hordja, ha a bűntény elkövetése nem a kriminálpszichológiai elképzelése szerint történik jön a hiszti. Valaki biztos azt javasolja ezek után, hogy nem kötelező nézni, és igaza lehetne, de én úgy vagyok vele, hogy kíváncsi vagyok, hogy mi "sül" ki belőle. Szó mi szó, a kis vöröske nem egy Patrick Jane a "mentalista".
10/10
marisál 2021 márc. 16. - 21:44:59 10/10 Előzmény K. Judit
Te aztán képben vagy! Hálás köszönetem, hogy ilyen részletesen elmondtad a történteket! A filmről alkotott véleményeddel teljesen egyetértek, éppen az a jó benne, hogy más, mint a többi, jó lett volna állandó színészekkel végigvinni, szerintem sosem lesz olyan jó kriminológus szereplőjük, mint Chloé, biztosan ők is okosak, de Chloé nagyon jól játszotta a szabályokat áthágó, kissé bohókás, ugyanakkor zseniális pszichológust. Köszönöm a gyors válaszod!
K. Judit 2021 márc. 16. - 20:52:47 Előzmény marisál
Úgy emlékszem Chloé rendszeres orvosi ellenőrzéssel gyógyultnak lett tekinthető, de azért a nem kicsit stresszes munkahelye miatt inkább úgy dönt, hogy az örökbefogadott kislánya rokonaihoz utaznak majd ki, vagy az USA-ba, vagy Kanadába. Valahogy a gyerekek egymásra találtak a neten, és így határoztak. Valójában 7 évet töltött "profilozással", a 7. évad első epizódjaiban még játszik, mert nem akart hirtelen elmenni, de végül az utazás mellett dönt. A színésznőnek van különben munkája más filmekben, megnéztem az oldalát a wikin, de nálunk elég kevés francia filmet adnak, azokat is leginkább éjjel, szóval nem hiszem, hogy sűrűn találkoznánk vele, ja és színházban is játszott, amíg a Covid engedte. A Fredet játszó színésznőt mintha láttam volna valamiben, de nem esküdnék meg rá.

Adele ha jól emlékszem elkapja a pszichopatát, aki miatt a gyerekkora nagy részét végig rettegte, a nővére után viszont marad egy gyerek, őt is neveli. Férjhez is megy valakihez, de nem lesz túl boldog, még ha pontosan emlékeznék is arra az egész évadra, akkor se írnám ide le, mert spoiler lenne.

A 10. évadban megint egy új nővel kezdenek, Martinique-ről származik (eredetileg énekesnő). Érdekes nyomozásai vannak, ingázik kicsit a bűn és a bűnüldözés között, nem vagyok benne biztos, hogy befejezték.
Van egy oldal, amit szívesen ajánlanék, eredetileg sorozatkedvelő barátoknak készült (!!!), ott eljutottak a 10/8-as epizódig, (valószínűleg ott a vége). Ezt az oldalt viszont mostanában az ellenségemnek sem ajánlanám, nem nagyon működnek a videók. Illetve még rosszabb: egyik működik, a másik nem. Tehát nem tudsz egyszerre két vagy három részt megnézni, pedig épp ez lenne az értelme.

Nem lett volna rossz ez a sorozat, nekem pont az tetszett benne, hogy nem majmolja az NCIS-es divatot, de úgy látszik, a franciáknak az ilyen hosszúság (plusz a Korona) valahogy nem passzol. A színészek sem akarják hosszú évekre lekötni magukat, egyedül Philippe Bas nyilatkozta, hogy bármikor csatlakozik, ha újra kezdenék.

Az utolsó epizódoknál még a félig leégett Notre-Dame-ot is láthattuk szemben a szigeten :( ...
10/10
marisál 2021 márc. 16. - 17:13:21 10/10 Előzmény K. Judit
Köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál, nagyon kedves Tőled! Tehát a Chloét alakító színésznő önmaga hagyta el a sorozatot, sajnálom. Pedig ő volt a legjobb, és ezzel a szereppel ismertté vált, legalább is más filmben még nem láttam őt, igaz, nem nagyon adnak nálunk francia filmeket. Nem hiszem, hogy ennél jobb szerepet fog kapni! De hogy írták ki a filmben, azt nem tudod? Amit ma láttam délelőtt az AXN-en, abban Chloénak víziói vannak, az apjával beszélget, aki ráébreszti, hogy skizofrén. Beviszik az elmegyógyintézetbe, vagy hogy száll ki a sorozatból? Az Adél se volt normális teljesen, láttam azokat az ikertestvéres részeket, de az nem tetszett. Fred bevetés közben halt meg, őt is szerettem, a kapitány a valóságban, nagyon sajnálom. Hát, szinte minden megváltozott. Úgy emlékszem, hogy ez a délelőtti ismétlés az 5. évad, Te pedig már a 9. évadot is láttad, nagyon lemaradtam, ennyit már be se lehet hozni. Kár, hogy a legjobbakat lecserélték. Még egyszer köszönöm szépen, hogy tájékoztattál!
K. Judit 2021 márc. 16. - 13:42:17 Előzmény marisál
Már régen láttam, de pár kérdésre tudok válaszolni.
A Chloét alakító színésznő (Odile Vuillemin) nagyon bánatosan ugyan, de elhagyta a produkciót, nem akart örökre Chloé maradni. A szőke Fred, akit szintén keresel, meghalt akció közben, lelőtték. Igen, a testvérét vette el feleségül Hyppolite, lesz több gyerekük. Juliette Roudet alakítja majd az új kriminál pszichológust (Adele-t), aki már játszott egy korábbi epizódban (amelyikben az ikertestvérével együtt elrabolta és évekig fogva tartotta egy pszichopata). Azt hiszem tavaly pedig igaziból meghalt a kapitányt játszó színész. Szóval tényleg sok a változás, azt hiszem, én a 9. évadot láttam utoljára.
10/10
marisál 2021 márc. 16. - 12:30:55 10/10
Ez a sorozat csak Chloe-val jó, a többivel elrontották, kár! Ráadásul lemaradtam néhány részről és nem tudom hová lett Chloe. és a szőke nyomozónő, aki jóban volt Hyppolite-al. Végül elvette feleségül a testvérét, akitől gyereke van? A délelőtti ismétlésben Chloe van, az estiben már egy ismeretlenek, nem szimpatikusak, és mindegyik pszichiátriai eset! Miért kell belőlük is bolondot, skizofrént csinálni? Miért nem lehet normális a kriminológus és a többi nyomozó? A bűntényekre kellene koncentrálni, nem látomásokkal telerakni a filmet! Tönkretették az egész filmet! Úgy hallom, folytatják a sorozatot, hozzák vissza a vöröskét!
Csb2020 2020 dec. 18. - 23:57:28 Előzmény Papp Sándorné
Reméljük vége.
Csb2020 2020 dec. 18. - 23:56:18
Nagyon sz.r lett a sorozat ezzel a nővel. Ez az utolsó rész pedig tragédia. Pedig a kedvenc sorozatom volt.
catyjames 2020 nov. 24. - 13:06:08
Francia hírforrások szerint már forgatják a 11. évadot.
Összes hozzászólás