Querelle

Bakancslistához adom
NSZK-francia filmdráma, 100 perc, 1982

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Fassbinder utolsó filmjében, a Querelle-ben, a matróz eladja lelkét az ördögnek. Homoszexuális Faustként tudni akarja az élet titkát, s ezért hajlandó megmártózni a pokol bugyraiban. Querelle mindenkit elbűvöl és meghódít. Azonban megvan benne az öldöklő angyal minden ellentmondása, puszta jelenléte halált hoz azokra, akik körülveszik.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Anonym 2021 2021 máj. 01. - 10:18:07 10/10
Ezt a filmet sokáig tartogattam, mert utolsóként szerettem volna megnézni a Fassbinder filmek közt, mivel ez volt az utolsó, amit forgatott és sajnos a vágása közben hunyt el.
Végül kicsit hamarabb megnéztem. Elég elvont, nehezen érthető, szimbolikus film. Nekem talán a legkevésbé tetszett a munkásságából, de az én hibám is, hogy nem értek mindent belőle. Valószínű az eredeti mű sem nekem szól, amiből készült a forgatókönyv.
Rajongóként egy Fassbinder filmet sem tudok lepontozni, de ha ajánlanom kell a filmjeit valakinek, akkor biztos nem ezt javasolnám. Talán az egyetlen olyan, amit nem biztos, hogy újra megnéznék. Viszont rengeteg olyat készített, amit viszont bármikor!
Querelle 2015 márc. 20. - 20:10:31
Le a kalappal annak, aki így megértette a film lényegét.Én lehet, hogy hülye vagyok, de sokadjára sem jött át.