Ransom

Bakancslistához adom
angol thriller, 89 perc, 1975

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Egy csapat terrorista foglyul ejti Nagy-Britannia nagykövetét az egyik kis skandináv országban. A két állam kormánya hajlandó az egyezségre a túszejtőkkel, ám Nils Tahlvik ezredes, a terrorelhárítás vezetője határozott fellépést sürget ellenük...

Stáblista:

Szereplők

Nils Tahlvik
Ray Petrie
Mrs. Palmer
Gerald Palmer

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
Nico71 2018 júl. 28. - 01:42:46 2/10
Nagyon gyenge mozi! Sir Sean Connery felületesen játszik benne, akárcsak a többi színész, statiszta. Látszik a filmen, hogy egyfajta kötelező kör volt a Svédekkel készíteni egy közös filmet. Ugyanabban az időben sokkal komolyabb alkotásokban játszott Connery. Ezt mellékesen elvállalta, muszályból. (Gyilkosság az Orient expresszen, A szél és az oroszlán, Aki király akart lenni, stb.)
Vaszilij Zajcev 2012 szept. 24. - 15:02:20
Maga a film nem a legjobb ebbõl a mûfajból és korszakból, egy erõs közepest viszont mindenképpen megérdemel. Sean Connery szereplése által azonban kezdetektõl fogva jelen van az a sárm és stílus, amiért tini lányok és meglett asszonyok :-) százezrei rajongtak érte egykoron és talán ma is... Játékára nem lehet panaszunk ebben az esetben sem.

A forgatókönyv lehetne azért tisztességesebben is megírva, ennek dacára a néhány furcsaság vagy logikailag problémásabb rész felett akár könnyedén szemet is hunyhatunk. Az jutott eszembe a film nézése során, hogy az 1970-es években még a terroristák is jól neveltebbek, emberségesebbek voltak, legalábbis ez derült ki az említett alkotásból.

Akciójelenetekbõl nincsen hiány, kapunk gépeltérítést, kommandós beavatkozást, egy-két verekedést. Öklök és golyók nem repkednek álladóan, de ez lehet az erénye is a filmnek, szóval akciódús thrillert senki se várjon. Szórakoztató film, amelybõl úgy érzem hiányzik az igazi feszültség, az érzelmek fokozása.


Summa summárum: megtekintésre ajánlott közepes film, amelytõl senki sem fogja lerágni a körmét.

6/10 - de csakis Sean Connery miatt.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu