Rendbontók

Bakancslistához adom
Misbehaviour
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol-francia történelmi dráma, 106 perc, 2020

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?

1970-ben Londonban került sor a Miss World szépségversenyre, amelynek a híres amerikai komikus, Bob Hope volt a házigazdája. Akkoriban a Miss World volt a bolygó legnézettebb tévéműsora, több mint 100 millió nézővel. Azt állítva, hogy a szépségversenyek lealacsonyítják a nőket, az újonnan megalakult Női Felszabadító Mozgalom egyik napról a másikra közismertté vált azzal, hogy betört a színpadra és megzavarta a verseny élő közvetítését. Ezen túl az eredmény is felzúdulást váltott ki: nem a svéd kedvenc, hanem Miss Grenada nyert _ az első fekete nő, akit megkoronáztak a Miss Worldön. A patriarchátus nyilvános leszereplésének ténye órák alatt eljutott a bolygó minden pontjára, és ezzel a nyugati szépségideál 180 fokos fordulatot vett.

Stáblista:

Szereplők

Sally Alexander
Jo Robinson
Julia Morley
Jennifer Hosten - Miss Grenada
Sandra Wolsfeld - Miss United States
Eric Morley
Evelyn Alexander
Dolores Hope

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Ildikó Nóra 2021 ápr. 09. - 12:23:10 6/10
Az igaz történet alapján készült filmet egyszer meg lehet megnézni, vhogy jobbra számítottam, több résznél is untam. Keira K-nak, Jessie B-nak, Greg K-nek jól állt a szerep. Rhys Ifans-t bírom filmekben, de ebben nagyon idegesítő volt, de lehet, h ez volt a cél a karakterrel, akit játszott.
6/10
dandelion83 2021 febr. 14. - 10:01:22 6/10
Nem az én témám, de egyszer mindenképpen nézhető. Túl sokat nem szabad várni tőle.
5/10
chaplin 2021 febr. 03. - 19:20:32 5/10
Egyszernézős girl power.
5/10
sexykex 2021 febr. 03. - 11:28:50 5/10
Kis kedvenceimmel kibabrált az evolúció. Csak azért, mert fizikailag gyengébbek a hímeknél, durván elnyomták őket és kevés volt az a tíz-húszezer év, hogy megoldást találjanak erre az egyszerű problémára. Az okosabb nőneműek persze orruknál fogva vezetik a nagyszájú szőrös dromedárokat, de a teljes egyenjogúságot talán sohasem fogják tudni kivívni.
Én hatalmas empátiával figyelem valamennyi harcukat, még akkor is, amikor rossz célokat tűznek ki maguk elé. A nők nagyon tekintélyes része ugyanis imádja, ha szépnek látják őket mások. Szeretik a szép ruhákat, a finom illatokat és a kidülledő szemeket, amivel gömbölyded idomaikat fixírozza a nyálcsorgató tömeg. A fő csapásiránynak én „az egyenlő munkáért egyenlő bért” szlogent javasolnám, valamint a büntetési tételek duplázását, ha fizikai erőszak védtelen nőket érint. (A film nézése közben nem nyüszítettem a gyönyörűségtől, de azért Philippa rendező néni egy meglehetősen korrekt munkát tett elénk. Továbbá életemben először megnéztem, hogy hol a bánatban található Grenada. Épp ideje volt.)