Repedés

Bakancslistához adom
Rysa
lengyel filmdráma, 84 perc, 2008

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Joanna és Jan, az idősödő krakkói értelmiségi házaspár mögött hosszú, boldog közös évek állnak. A negyvenvalahányadik házassági évfordulójuk alkalmából rendezett összejövetel után az ajándékok között egy titokzatos videokazettát találnak. A rajta látható dokumentumfilm azt állítja, hogy Jan az ötvenes-hatvanas években a Lengyel Népköztársaság titkosszolgálatának ügynöke volt, és hogy házasságukat is a kommunista megfigyelőapparátus szervezte azzal a céllal, hogy így gyűjtsenek információkat Joanna apjáról, aki a háború előtt befolyásos politikus volt. Joanna nem tudja elhinni, hogy férje bűnös, és elhatározza, hogy kideríti az igazságot. Miközben Jan ártatlannak vallja magát, egy újságíró barátja figyelmezteti Joannát, hogy mindenkinek van rejtegetnivalója, és a gyanú magvai lassan elkezdik rombolni a házasság alapját jelentő bizalmat.
Michal Rosa bensőséges drámája a kommunista diktatúra legsötétebb időszakában a magánélet ellenőrzésére irányuló állami törekvések máig ható következményeit vizsgálja.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
macika0324 2009 okt. 22. - 22:03:00 7/10
Nagyon vontatott a film. Az alapul szolgáló történetbõl egy mozgalmas és izgalmas filmre számítottam. Lényegében ki sem derül a történetbõl, hogy a férjnek milyen és mekkora jelentõségû szerepe volt a kommunista érában.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu