Robert Kennedy

Bakancslistához adom
RFK
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai filmdráma, 90 perc, 2002

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Robert F. Kennedy szenátor (Linus Roache) az USA 37. elnöke lehetett volna, ha nem lövik le 1968-ban. Ugyan bátyja árnyékától nehezen tud szabadulni, és talán nem is akar igazán, mégis bebizonyítja, hogy a legnehezebb helyzetekben is legalább ugyanolyan nagy formátumú politikus tud lenni, mint a szintén merénylet áldozatává vált testvére, John F. Kennedy (Martin Donovan).

Stáblista:

Szereplők

Robert Kennedy
Lyndon Johnson
Dick Goodwin
John Kennedy
Adam Walinsky
Steve Smith
Thomas Jones bíró

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
m.kaladze 2012 okt. 21. - 08:27:10
És talán a másik furcsa dolog a maffiát leszámítva a Vietnami háború. Fura politika volt, ahogy Kuba is... A Kennedy család kezdte meg a disznó öböl hadmûveletet Kubában hogy eltávolítsa Castro-t amivel majdnem világproblémát okoztak, mégis késõbb a két Kennedy Jack és Bobby sokat tett azért hogy ne robbanjon ki a 3dik világháború. Furcsa volt a Vietnami helyzet is, szintén Jack és Bobby kormányzása alatt kezdõdött a mozgolódás Vietnamban Amerikai részrõl, más kérdés hogy a szerencsétlen Johnson elnök még több katonát rendelt oda John Kennedy halála után és a legfurább az hogy Robert ozt háborúellenes hadjáratot indított.

Szóval eleve három érdekes dolog:

1. Kuba elleni hadjárat, de késõbb mégis képessek lettek volna tárgyalni Castro-val.
2. A Maffia támogatása a Kennedy választásokban, késõbb mégis harc a maffia ellen.
3. A katonai hadmûvelet kezdete Vietnamban, késõbb mégis Robert Francis Kennedy háború-ellenes kampánya.
m.kaladze 2012 okt. 21. - 08:19:29
Az az érdekes hogy sokan másképp látják a Kennedy családot és benne Robert Francis Kennedy-t. Egy kicsit magáról a filmrõl muszáj volt röhögnöm amikor a Magyar szinkron úgy mondta ki a nevét hogy Robert Fitzgerald Kennedy, John Fitzgerald Kennedy (Jack) és Robert FRANCIS Kennedy így helyes. Azért is furcsa a Kennedy család mégpedig fõleg Bobby mert az apjuk Joseph szövetkezett a szervezetbûnözéssel,hogy John (Jack) nyerje a választásokat, mégis Bobby igazságügy miniszterként harcolt a maffia ellen (Hoffa, Giancana). A JFK merényletben és az õ meggyilkolásában is SZERINTEM (szubjektív vélemény)de benne volt a keze a maffiának TÖBBEK KÖZÖTT hálátlánság miatt is.

Érdekes hogy nekem a Robert Kennedyvel kapcsolatos filmekrõl ilyen a nézõpontom és mennyi arcát mutatják be RFK-nak.

KENNEDY CSALÁD - Túlbuzgó kisöcsi John-nak, aki simítja az ügyeket. Aki nem akar politikus lenni, óvja Jackiet
viszonyt kezd Marylin Monroe-val de mindene a család.

MARYLIN ÉS BOBBY - Bobbyt úgy mutatja be mint egy tinédzsert aki szerelmes lesz, viszont a hûtlenségét is bemutatja a film és a filmben gyávának minõsítik. A rész amikor Marylin meghal õ mossa kezeit, hogy megmentse politikai karierjét.

13 NAP IDEGHÁBORÚ - Egy vakmerõ RFK-kát látunk benne aki nem futamodik meg a Kubai helyzettõl, kiáll az elnök mellet akárhogy dönt. És tárgyal a Szovjet nagykövettel, tehát a filmben úgy láthatjuk mind aki sokban hozzájárult hogy ne törjön ki a 3dik világháború.

HOFFA - Ez egy gengszter film Hoffáról aki a törvényszék elõtt ül, amikor Bobby megvádolja hogy köze van a szervezetbûnözéshez. A film Bobbyt úgy ábrázolja mint egy kisgyereket akit Hoffa úgy kiforgat ahogy akar és sértegetheti is. Hoffa úgy válaszol a kérdésekre hogy ellentámadásba vonul Kennedy ellen és Kennedynek tátva marad a szája mint egy kisfúnak

RFK (ROBERT KENNEDY)- A film az 1963 nov. 22 utáni eseményeket mutatja be ahol építi bátyja halála után a saját karierjét, és indul a választásokon. Szembeszáll Johnson elnökkel, és ki akar lépni a bátyja múltjából hogy õ rá is emlékezzenek az emberek mint RFK-ra ne úgy mint JFK fiatalabbik testvérére (Ellentétben a Kennedy minisorozattal ahogy azt nyilatkozza Jack is ezt akarná hogy tovább menyjek és ellentétben a Hoffa c. filmel okos, érzõszívû politikus és embert mutat be a film) Egy olyan embert aki nem ilyed meg senkitõl és semmitõl, mégis szerethetõ figurát játszik.

Hát nem furcsa hogy ennyi film mind másképp mutatja be Robert Francis Kennedyt? De hogy ennyire másképp???
balta zoltán 2011 nov. 17. - 15:22:19
a rosszmájúságot félretéve, lehet jó filmeket csinálni politikusokról - Oliver Stone: Nixon; Commandante - de ilyen sz@rokra kár pazarolni a celluloidot. mondom ezt politikaallergiás létemre
balta zoltán 2011 nov. 17. - 15:00:40
még pálcikával sem tud enni a barom. netán rühelli a sárgákat? ejnye-bejnye
balta zoltán 2011 nov. 17. - 14:57:15
gusztustalan borzadály. politikai giccsfilm megrendelésre. az a szellem... ótvar a javából. akinek ez tetszik, az ezt és ilyeneket nézzen a pokolban v. a paradicsomban mindörökkön örökké, ámen!
10/10
Ford Mustang 2011 okt. 05. - 00:40:03 10/10
Nem baj, sõt!
reptilian.bastards 2011 okt. 05. - 00:24:31 Előzmény Ford Mustang
Az túlzás, hogy zseniális, de egy ilyen témáról nehéz is zseniális filmet csinálni. A végén lévõ beszéd viszont tényleg jó, úgyhogy engedelmetekkel be is idézem:
"Túl gyakran és túl régóta rendeljük alá az emberi és a közösségi értékeket az anyagi elõnyök hajszolása végett. Hazánkban a nemzeti össztermék értéke évente több mint 800 milliárd dollár. De vajon helyes-e a GDP alapján megítélni az Egyesült Államokat? Abból szennyezzük a levegõt, abból fizetjük a dohányreklámokat, abból tartjuk fenn a mentõket az autóbalesetek áldozatai számára. Abból csináltatunk biztonsági zárakat az ajtóinkra, és börtönt azoknak, akik feltörik. Abból pusztítjuk a fenyõerdõket, abból pusztítjuk természeti kincseinket. Abból készül a napalm, a nukleáris töltetek, a rendõrségi páncélautók, amelyekkel elfojtjuk a zavargásokat. Abból készül a Whitman-puska, a rugóskés, és a mûsorok, amelyek az erõszakot hirdetik, hogy játékokat reklámozzanak gyermekeinknek. Mégse futja a nemzeti össztermékbõl a gyermekek egészségére, az oktatás színvonalának emelésére, gyermekeink játékaira. A GDP-ben nem nyilvánul meg költészetünk szépsége, a házastársi hûségbe vetett hitünk, a nyilvános vitáink emelkedettsége vagy a tisztviselõink tisztasága. Nem mutatkozik meg sem a bölcsességünk, sem a bátorságunk, sem a tanulásra való hajlandóságunk, sem a hazánk iránt érzett szeretetünk és odaadásunk. Egyszóval sokmindent megmutat, kivéve azt, amiért élni érdemes; és mindent elmond Amerikáról, kivéve azt, miért vagyunk büszkék arra, hogy amerikaiak vagyunk."
10/10
Ford Mustang 2011 júl. 28. - 21:22:57 10/10
Szerencsére én meg tudtam nézni, zseniális film. Fõleg a végén a "beszéd". Szóval nagyon jó, feltétlen nézd meg ha nem láttad még.
10/10
Deszpina 2011 júl. 28. - 09:49:53 10/10
Sajnos egy kiváló filmre ismét nagyon rossz idõpontot választottak.