Robin Pilcher - Közöttünk az óceán

Bakancslistához adom
Robin Pilcher - Jenseits des Ozeans
osztrák-német romantikus dráma, 90 perc, 2006

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

David Lord Inchelvie birtokát örökli Írországban, de a felesége, Rachel halála után végtelenül nehéz számára visszatalálni a normális életbe, és gondoskodni a kisfiáról, azaz jó apa lenni Charles számára. Mély gyászát úgy reagálja le, hogy órákig dolgozik a kastélyparkban, meg magányosan sétál a tengerparti strandon.

Ott, egy meglehetősen elhagyatott ír tengerparti részen kiment a partra egy fürdőbalesetet szenvedett fiatal nőt talál, akit már-már a vízbefulladás veszélye fenyegetett. Csupán egy rövid találkozás, egyikük sem ismeri a másikat és az útjaik is hamarosan elválnak.

David, a jelenlegi lelkiállapotában nemigen tudja a családi tulajdonban lévő whisky lepárló marketingigazgatói feladatát ellátni - apja, George nagy-nagy bánatára. Az apa végül is rábírja a fiát, utazzon el Új-Zélandra és szerezzen ott értékesítő partnert a whiskyjüknek, mivel az ottani forgalom az utóbbi időben drasztikusan lecsökkent.

David Új-Zélandon a régi egyetemista barátjánál, Richard Eggernél lakik. A szomszédságban él Jennifer Newman is, egy reklámügynökség tulajdonosa, aki éppen akkor tért vissza írországi üzleti útjáról. Éppen az Inchelvie whiskylepárló helyzetét mérte fel, és ő volt az a nő, akit David kimentett a tengerből. És most ott állnak elképedve, szembe egymással Új-Zélandon, az óceán túlsó partján, ahol újra találkoznak.

Jennifer, aki szintén nagyon boldogtalan, éppen most hagyta el a férje és egyedül maradt a fiával, Benjaminnel. A nőnek fogalma sincs, hogy David személyében az Inchelvie örökösről van szó, és a férfi sem tudja, hogy milyen üzleti szálak kötik a nőt az apjához. Azt viszont igenis érzik, hogy láthatatlan kötelék köti őket össze ebben az élethelyzetben.

Jennifer kertészt keres a házához, és David spontán úgy dönt, elfogadja ezt a munkát, hogy továbbra is távol tarthassa magát az otthonától. Azonban még most sem fedi fel kilétét, szeretné, ha a szíve végre nyugalomra lelne. David a kerti munkák mellett törődik Jennifer fiával, Benjaminnel is. Vigasztalja, tanácsokkal látja el, a válás után apa nélkül maradt kisfiút. Maga Jennifer is David jelenlétében vidám ember tud újra lenni. Viszont a férfi Írországba való visszautazásának időpontja egyre közeledik… David még csak nem is sejti, hogy időközben - apja háta mögött veszélyes összeesküvést szőnek. És az egész cég léte forog kockán…

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
stephane márc. 17. 16:01:17 10/10
Renate Schroeter: 1939 - 2017 (Élt 77 évet, elhunyt Freiburgban, a halál oka rák.)

Játszik még 4 Rosamunde Pilcher (1999, 2004, 2006, 2010) és egy Álomhajó Mézeshetek filmben (2007)

Sírfelirata: Quasimodo, Salvatore: Ed è subito sera
Mindenki egyedül van a napsugár által a szívén átszúrt földön. És egyszerre csak este lesz.
10/10
grosz_i febr. 22. 19:33:20 10/10
A három Robin Pilcher filmből az elsőt, R. Pilcher: Jenseits des Ozeans (2006) a ZDF az első 2006. januári sugárzása után csupán egyszer ismételte meg: 2009. IV. 1-én.
A svájci állami csatornán ugyanakkor még négyszer ismételték a premier után , utoljára 2016-ban. A film egyébként DVD-n sem kapható semelyik német nyelvű országban. Bár remek sorozatszínészeket láthatunk a filmben, a sztorija meseszövése gyönyörködtetően romantikus, szerintem a három létező Robin Pilcher film közül a legszebb. Bár ízlésekről ugye ne vitatkozzunk...