Rosamunde Pilcher: A múlt árnyéka

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Ruf der Vergangenheit
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 90 perc, 2000

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

A fiatal tanár, Henry Browing veszi át a bradfordi iskola vezetését. Henry egy véletlen folytán megismerkedik Charlotte Harrisszel, akivel közel kerülnek egymáshoz. A nő Philip Stockton menyasszonya, leendő apósa pedig Cecil Stockton, aki teherként cipeli magával a múlt titkait. Egy baleset miatt azonban kénytelen felfedni mindent, ezzel kockára téve házasságát is.

Stáblista:

Szereplők

Charlotte Harris
Henry Browning
Philip Stockton
Cecil Stockton
Emily Stockton

Hozzászólások

Szerinted?
napraforgó 2019 okt. 19. - 05:26:37
A fiatal tanár, Henry Browning átveszi a bradfordi bentlakásos iskola vezetését. Henry már az első napon találkozik Charlotte Harris-szal, annak a Cecil Stocktonnak a leendő menyével, aki átalakítja a bentlakásos iskola parkját. Henry a bentlakásos iskola vezetőjeként megengedheti magának, hogy egy romantikus, régi házba költözzön. A házban bútorokra van szüksége. Igy találkozik Charlotte Harris-szel, akinek üzlete van Bradfordban. Hamarosan közelebb kerülnek egymáshoz, mint szeretnék. Charlotte-nak ugyanis Philip Stocktonnal van kapcsolata. De a nő vele nagyon magányosnak érzi magát, és szenved az egyre növekvő szeretetlenség következtében.
Amikor egy éjjel a Philippel folytatott vita után a nő elhagyja a házat, találkozik Henryvel. A hosszú beszélgetések és sok hasonlóság egyre inkább összekapcsolják őket.
Charlotte-nak azonban nincs elég ereje ahhoz, hogy szakitson Philippel.
A helyzet akkor változik meg, amikor Charlotte tudomást szerez terhességéről. Bevallja Philipnek, hogy a gyermek apja Henry.
Philip döbbenten fogadja a hirt. Apja, Cecil szintén csalódott, úgy tűnik, hogy a nagy családi álma véget ért. Csak Emily Stockton tud a fia hidegségéről és önzőségéről.
Henry megbeszélést kezdeményez Philippel és arra készteti, hogy beszéljen az egyik vadászatáról. Heves vitába keverednek, amelyben Philipp puskája elsül. Henry súlyosan megsérül és kórházba kerül. Mint kiderül, a lövés mindkét veséjét tönkretette. Henry csak úgy maradhat életben, ha van megfelelő donorvese. A helyzet reménytelennek tűnik....

10/10
grosz_i 2019 máj. 24. - 11:51:52 10/10
Rosamunde Pilcher: A múlt árnyéka (2000)
Az ifjú tanár, Henry Browning Bradfordban átveszi az internátus vezetését. Már az első nap megismerkedik Charlotte Harris-szal, Cecil Stockton leendő menyével. Stockton irányítja a kollégium parkjának átépítését. Henry, mint fiatal internátustanár egy romantikus, régi cottage-ba költözik be, de ehhez néhány bútorra is szüksége lenne. Így ismét találkozik Charlotte Harris-szal, akinek Bradford-ban lakberendezési boltja van

Kettőjük között hamarosan intimebb kapcsolat alakul ki, mint azt szeretnék, ugyanis Charlotte még – bár egyre romló, - párkapcsolatban él Philip Stockton-nal. Charlotte egy Philip-pel történő újabb veszekedés után elhagyja a házat és összefut Henryvel. Hosszasan elbeszélgetnek, kiderül számukra, milyen sok közös tulajdonságuk van, így egyre szorosabb kapcsolat szövődik közöttük. Charlotte-nak viszont még sincs bátorsága szakítani Philip-pel. Megváltozik viszont a helyzet, mikor Charlotte rájön, hogy terhes. Be kell vallania Philipnek, hogy Henry a születendő gyermek apja.

Henry egy közös vadászat során szeretné megbeszélni a helyzetet Philip-pel. Közben heves dulakodásra kerül sor közöttük, amely során Philip fegyvere elsül. Henry súlyosan megsérül, mindkét veséje károsodik, azonnali vese transzplantációra van szüksége. A helyzet kilátástalannak tűnik…
Huncut2012 2019 máj. 18. - 20:17:42
Brilliant Cambridge végzős Henry Browning a vezető igazgatósági tagok, Cecil és Philip Stockton, rózsakert, angol nyelvű iskolai igazgatói posztot kínál.