Rosamunde Pilcher: A nagy örökség

Bakancslistához adom
Nancherrow / Rosamunde Pilcher: Das große Erbe
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol-német romantikus dráma, 180 perc, 1999

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Diana Carey-Lewis
Nikko Bernhoffer
Loveday Carey-Lewis
Judith Dunbar
Gus Cullendar
Jeremy Wells

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
grosz_i 2019 dec. 10. - 08:42:06 8/10

Rosamunde Pilcher - A nagy örökség - Nancherrow (1998)
Az „Otthon” című regény folytatása
1947 januárjában meghal Edgar Cary-Lewis ezredes. Loveday Edgar egyedüli örököse, és szeretné az atyja emlékét tiszteletben tartani és a felújításra szoruló kastélyt bármi áron megtartani, még akkor is, ha férje, Walter erről mindenképp le akarja beszélni.

És ez nemcsak az egyedüli nézeteltérés kettejük között. Walter egyre kevésbé érzi, hogy megértik, és egyre gyakrabban felkeresi az érzéki Nestát, miközben Loveday a házasságuk megmaradásáért küzd.

Amikor Nancherrow megnyitják a fizető látogatók előtt, az időközben 16 éves lány lett, Jess Dunbar megismerkedik Simon Catto-val és szerelmes is lesz. Amikor Jess gyereket vár, összeházasodnak. Judith szeretné a húgát magánál és férjénél, Jeremynél tartani, de a fiatal pár Nancherrow-ban marad.

1951 karácsony. Nikkót meghívják Nancherrow-ba és ajándékot is hoz magával, ami azonnal mindenki szenvedélyévé válik: egy televíziót. Loveday elválik Waltertól és Nat-tal Nancherrowba mennek. Walter aggódik, hogy el akarja tőle idegeníteni a fiát, Natot. Gus Callender Lovedayhoz költözik Nancherrowba és ott berendez magának egy festőműhelyt. Loveday megszállottsága a minden pénzt elnyelő kastély továbbra is a tulajdonukban marad.

Egy évvel később a kis Will megbetegszik gyermekbénulásban. Jeremy éppen szakmai úton Londonban tartózkodik, de a társa, Ronny mindent megtesz, a gyermek végül mégis meghal. Loveday támogatása nélkül Jess, Judith és Simon összeroppannának.

A következő sokk Judith számára Jess és Simon elhatározása, hogy mindent újból előröl kezdjenek Ausztráliában. Csupán Edwina javaslata adja vissza Judithnak a régi határozottságát. Tanárnő lesz a régi iskolájában. Ronnyt pedig, aki szexuálisan zaklatja Judithot Jeremy egyszerűen kidobja a közös praxisukból.

Loveday amikor már nem tudja a kastély költségét tovább fedezni meggondolja magát és elárverezteti Nancherrow-ot. Az aukció nagy-nagy meglepetéssel végződik…
Széles Ágnes 2017 okt. 07. - 20:49:21 Előzmény napraforgó
·"Nancherrow egy gyönyörû helyen van, ám a fenntartása költséges. Loveday, a kastély örököse semmiért nem mondana le a helyrõl, ezért úgy dönt, kiállítást nyit a házban. Loveday férje nem ért egyet a nõvel, ami viszályt szít közöttük. Idõközben a nõ régi szerelme felbukkan és felszínre hozza a régi érzelmeket."
Széles Ágnes 2017 okt. 07. - 16:58:30
Rosamunde Pilcher: A különös kastély c. filmjének a folytatása. 1947-ben a háború után folytatódik a történet.
napraforgó 2017 márc. 14. - 12:35:53
Tartalomismertetõ nincs?
10/10
Nanásnani 2017 márc. 14. - 09:22:44 10/10
Nagyon jó mûsorpolitika! Gratulálok. Vagy hajnali 6-kor adják, vagy éjszaka, vagy csak a biztonsági õröknek sugároznak?
A film remek, de az adók mûsorpolitikája szánalmasan gyenge!