Rosamunde Pilcher: A szeretet hagyatéka

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Vermächtnis der Liebe
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott osztrák-német romantikus dráma, 87 perc, 2005

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Egy nyár története. Egy a Freeportban, Dél-Nyugat Anglia festői tengerpartján lévő halászfaluban eltelt nyáré. Linda Hewitt itt él apjával, Jackkel és kislányával, Vanessával egy Freeport határában lévő birtokon. Linda, sikeres fotográfusként, aktív dolgozó és anyaként is jól elboldogul, amikor azonban egy férfi belép az életébe. Thomas Williams ornitológus, aki azzal a céllal érkezik Freeportba, hogy tanulmányozza az ottani tengeri fecske populációt.

A férfi megismerkedik Lindával, és a szenvedélyes tudós számára a madarak egyszeriben háttérbe szorulnak. Linda ugyancsak elbűvöli őt. Hasonlóan a férfihez, ez a szép, intelligens nő is lelkesedik iránta, és nem tud védekezni a varázsától. De egyszerre csak összecsapnak a hullámok, és úgy tűnik, a múlt árnyéka utoléri Lindát.

Ugyanis Linda nem az egyetlen gyereke Jacknek, ott van Hanna is, tehetséges belsőépítész, aki Londonban él. És Hanna férjnél van, a férje pedig Linda egykori vőlegénye, Daniel Forks. Ők ketten akkoriban elköltöztek Freeportból, és a két lánytestvér azóta nem is áll szóba egymással.

Linda Daniel tudta nélkül szülte meg a közös gyermeküket, és beletörődött abba, hogy a testvére, aki hozzá mindig is a legközelebb állt, becsapta, visszaélt a bizalmával. Apjuk, Jack semmiképp sem akarja véglegesnek elfogadni ezt az állapotot, és mivel a háziorvosa is tudtára adta, már nem sokáig fog élni, meghívja Hannah-t a birtokon lévő cottage-ba, hogy együtt ünnepeljék meg a születésnapját. Az egészségi állapotát még Linda előtt is eltitkolja. Abban reménykedik, hogy a két testvér majd csak újra egymásra talál.

Így érkezik meg Hannah a születésnapi partira a cottage-ba. Linda egyszerre magán kívül van. A konfrontációja, az egykor oly nagyon szeretett testvérével, aki mostanra ellensége lett, elviselhetetlennek tűnik.

Apjuk halálát követő gyászhoz további gond is társul: ugyanis apjuk, Jack végrendelete azzal a céllal született, hogy a lányaik kibéküljenek. Kikötötte, hogy kötelesek négy hetet közösen eltölteni a birtokon lévő cottage-ban és csupán csak ezzel a feltétellel örökölhetik azt. A végrendelet sokkolja őket. Linda számára csak Thomas William jelent vigaszt, akinek a szerelme egyre fontosabb lesz számára.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
napraforgó 2021 máj. 29. - 06:39:48 Előzmény kifo2
Nem egészen erre gondoltam. Grosz i a google forditó (esetleg más forditó) segitségével forditja ezeknek a romantikus filmeknek a tartalmát.
Rosemunde Pilcher, Katie Fford és mások angol nyelvű ismertetőit német nyelvre forditják, és mivel ezeket a regényeket német filmesek valósitották meg igy a neten is a német nyelvű tartalomismertető található meg leginkább.
Én sajnos azt látom, hogy Grosz i azelőtt forditgatja le a tartalomismertetőket, mielőtt látta volna a filmeket és sajnos a google borzasztó, egymás után hányt szavait forditja, kicsit sem törekedve az értelmes, magyar forditásra.

Itt is a "charning" ornitólógust én bizonyosan nem "bájosra" forditottam volna, hanem helyette igy irtam volna a mondatot: Linda megismerkedik egy vonzó férfival, az ornitológus Thomasszal.
Szerintem nem kell mindent szó szerint forditani, lehet kicsit magyaritani.

Mivel ezeknek a romantikus filmeknek a végkifejlete már az elején boritékolható, igy engem nem zavar, ha többé-kevésbé az egész film tartalmát ismertetik, hiszen itt olyan nagy meglepetések nem várhatóak.
A lényeg, hogy én nem a tartalomismertető hosszúságát kifogásoltam, hanem a borzasztó, magyartalan megfogalmazást.
kifo2 2020 ápr. 25. - 10:18:51 Előzmény napraforgó
Én nagyon szeretem grosz_i részletes ismertetőit, de nekem is megfordult a fejemben, hogy nem kellene-e egy rövidebbet írni, amely esetleg kevesebbet árul el a filmből, mert van, aki inkább a filmből szeretné megismerni a történetet. Ezek szerint te is valami hasonlóra gondolhattál, napraforgó, és örülök, hogy megtetted :-)
napraforgó 2019 dec. 30. - 19:21:43
Linda Hewitt a kislányával és az apjával, Jackkel él egy kis halászfaluban, Freeportban az Orgona Villában, amely egy értékes ingatlan.
Linda sikeres fotós, dolgozó nő és anya. Thomas Williams ornitológus Freeportba érkezik a csérpopuláció kutatására. Megismeri Lindát, aki lenyűgözi őt. Kapcsolatuk igéretesen alakul.
Ekkor Jack megtudja, hogy hamarosan meghal, ezért hazahivja fiatalabb lányát, Hannah-t, aki tehetséges belsőépítész, és Londonban él. Férje Daniel Forks, Linda korábbi vőlegénye, akivel évekkel ezelőtt gyakorlatilag megszöktek Freeportból. Linda csalódván a testvérében és a vőlegényében azóta nem beszél velük. Megszülte Daniel kislányát, akiről a férfi eddig nem is tudott.
Jack szeretné kibékiteni egymással két lányát, mielőtt meghal. Az egészségi állapotát elhallgatja lányai előtt, akiket megráz apjuk hirtelen halála. Jack végrendelete szerint lányai csak akkor öröklik az Orgona Villát, ha 4 hetet együtt töltenek a villában. Az együttélés nem megy konfrontáció nélkül. Ráadásul Daniel is megjelenik és igényt tart sosem látott kislányára. Ebben a kaotikus helyzetben Linda csak Thomasra számithat.
10/10
offtopic
grosz_i 2019 aug. 21. - 11:12:45 10/10
Rosamunde Pilcher: A szeretet hagyatéka - Adás első időpontja: 2019. VIII. 31. Isaura TV - A hibáért elnézést kérek.
10/10
grosz_i 2019 aug. 15. - 06:12:04 10/10
Rosamunde Pilcher: A szerelem hagyatéka - Adás első időpontja: 2019. VIII. 31. Isaura TV