Rosamunde Pilcher: A szív döntése

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Entscheidung des Herzens
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 2009

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Antonia Winston, tehetséges divattervező. Jelenlegi életében egészen rózsaszínben látja a világot. Éppen elkészült a legújabb divatkollekciójával és felhívja az anyját, Helen Winstont, hogy eldicsekedjen a sikerével. Anyja ugyan örül a lánya sikerének, de nemigen tudja leplezni a családi cégük anyagi helyzete miatt érzett aggodalmát.

A hagyományokban gazdag kézműves szövetgyártó Winston cég, amely Antonia szülei, Helen és George Winston tulajdonában áll már négy generáció óta, komoly pénzügyi gondokkal küzd, amit szeretnének eltitkolni Antonia előtt. Ugyanis, ha a hónap végéig a jelzálogkölcsönüket nem egyenlítik ki, elkerülhetetlen lesz az árverezés, minden a banké lesz. Vagy megfelelő vásárlót, befektetőt kellene találni…

Megérkezik a divattervező műhelybe - bár az nyilvánosság elől elzárt -, Peter Crowe, Antonia vőlegénye egy zajos társasággal, hogy megünnepeljék, győztek a projektpályázaton... Majd amikor már Antonia nem tudja magát türtőztetni, közli a díszes társasággal, ez nem kocsma, és mindenkit egyszerűen kidob. Ezenkívül rájön, hogy a vőlegénye, Peter megcsalja. Antonia mélyen megbántva és csalódottan -, felégetve maga után minden hidat, vőlegényével is szakítva, elhagyja Londont és elutazik a szüleihez, Cornwallba.

A nyomasztó anyagi gondok, az esedékes jelzálogkölcsön, de főként amiatt, hogy a legnagyobb vásárlójuk is visszamondja az egyik igen jelentős megrendelését, George szívrohamot kap, és be kell szállítani a kórházba. Apja betegágyán találkozik a lány Tom Dixonnal, ifjúkori barátjával, aki felajánlja a segítségét. Tom két hete tért vissza Los Angelesből, mert rá kellett jönnie nem ő az egyedüli író a világon. Bár jelent már meg sikeres könyve, de anyja egy évvel ezelőtti halála óta még csak elképzelése sincs, miről is írhatna.

Antonia miután anyja beszámolt a családi vállalkozás kilátástalanságáról elmegy a bankba és ott az egyetlen elfogadható megoldásnak azt a javaslatot kapja a kölcsön visszafizetésének elhalasztására, ismét jövedelmezővé kell tenni a kézműves szövetgyárat. A bankból kijövet Antonia találkozik Tommal, aki meghívja őt egy jachtkirándulásra. Majd ahogy a lány eltávozik a helyszínről, Tom is bemegy a bankba…. Később is úgy tűnik, hogy Tom Dixon, akivel először apja betegágyánál találkozott először, mindent megtesz, hogy Antoniát behálózza. Amit viszont senki sem sejt, Tom hamis lapokkal játszik.

Antonia kézbe veszi a gyeplőt és új utakra tereli a tradicionális szövetgyártó céget. Cornwallba viszont követi a vonzó külsejű ügyvéd, David Scott, akinek Peter Crowe megbízásából el kellene simítania a vihar keltette hullámokat és rá kellene bírnia Antoniát, hogy térjen vissza hozzá Londonba. Először Antonia azonnal visszaküldené Davidet Londonba, hiszen nyilvánvaló, őt ide Peter küldte, de az ügyvéd okos kibúvót talál a maradásra… és elkíséri Antoniát a nagy divatguruhoz, Harold Hustonhoz, aki éppen a kislányával Cindyvel van együtt.

Antonia két napot kap a kollekció összeállításához, mert az üzletben, ami számít az az idő és a pénz. Teljesen váratlanul tényleges támogatást kap a vállalkozásához Davidtől, aki egyre jobban vonzódik a lányhoz és megpróbálja annak bizalmát, szeretetét is elnyerni. Majd Antonia újabb esélyt kap a sikeres divatkollekció összeállításához, ez alkalommal egészen váratlanul a kislány Cindy segítsége révén…

Tom, Winston keresztfia viszont minden stratégiát bevet, még a gyújtogatás bűncselekménytől sem riad vissza, hogy csírájában elfojtsa Antonia és David között kibontakozó szerelmet.

A végén persze minden hamisjáték tisztázódik, és David örömmel vallhatja be szerelmét Antoniának: „Már az elején is tudtam, hogy mi egymáshoz tartozunk” és ezzel átnyújtja neki a jegygyűrűjét.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Helen Winston
George Winston
Antonia Winston
David Scott

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?