Rosamunde Pilcher: A világ végéig

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Bis ans Ende der Welt
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 88 perc, 2002

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Az elvált vállalkozó, Robert Carmichael kislánya mellé felveszi tanárnak Sheila O'Connort, aki rögtön vonzódni kezd Roberthez, aki a válás óta nem gondolt nőre szerelemmel. Robert lányának, Louise-nak ragaszkodása Sheilához nagy mértékben hozzájárul a végkifejlethez.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2019 dec. 28. - 15:07:06 10/10

Rosamunde Pilcher - A világ végéig (2002)
Az egyetlen hely "The only Place" novella nyomán

Az ifjú, csinos tanítónő Sheila O'Connor megérkezik Robert és Paul Carmichael - textilvállalkozó-tulajdonos dinasztia birtokára, hogy megpályázhassa a házitanítói állást a síbalesetben megsérült Robert Carmichael 10 éves kislánya középiskolai felvételének felkészítéséhez. Robertet és kislányát Louise-t már évekkel ezelőtt elhagyta a felesége és el is váltak. Azóta Robert csak a munkájának él, az érzelmet, szerelmet teljesen száműzte az életéből.

Robertnek érdekes találmánya van - az abszolút víztaszító gyapjú, ami megmenthetné a Carmichael céget a fenyegető csődtől, de ehhez tőkére lenne szükségük. A fiúk anyjának, Marian-nek kapóra jön, hogy Paul fia éppen George Spencer, az amerikai kapcsolattal is rendelkező textilcég lányával, Doreen-nal jár, és a lány születésnapi partiján puccsszerűen bejelenti a fia és Doreen eljegyzését.

Paul viszont -, a csábos külsejű sonnyboy, szívesen flörtöl csinos hölgyekkel nyíltan kimutatja érdeklődését, vágyódását Sheila iránt. Ez viszont egyáltalán nem tetszik a lány apjának, aki kétkedve fogadta a lánya és Paul kapcsolatának őszinteségét. Ugyanígy ellenzi a kapcsolatot Marian Carmicheal is, és rábeszéli Robertet, hogy inkább ő kezdjen el flörtölni a házitanítóval, ami azzal végződik, hogy Sheila beleszeret a kislány apjába, Robertbe. Nem tervezett módon a férfi is megnyílik, és megszereti az őszinte, érzelmeit nyíltan kimutató Sheilát, akiért a lánya is rajong.

Robert, hogy minél több időt tölthessen Sheilával elküldi az öccsét Franciaországba, hogy nagyobb számú birkaállományt szerezzen be a gyapjúfonal előállításához. Az együtt töltött vacsora, a közös kirándulás hármasban az állatkertben, majd a sétarepülés csak tovább mélyítik az egymás iránt kialakult érzelmeiket. Robert felkeresi Sheilával a lány apját, aki valamikor szintén repült, de egy repülése során varjakkal ütközött a gépe. és megsérült a szeme, sőt mostanra már szaruhártya transzplantációra is szükség lenne, amire a családnak nincs elegendő pénze.

Paul, ahogy hazajön, összeverekszik a bátyjával Sheila miatt, ami indokul szolgál Marian Carmichealnek, hogy elbocsássa a lány, sőt olyan intrikába bonyolódik, amit később csak nehezen tud jóvátenni.
Rögös út vezet a bonyodalmak végső tisztázásáig. Paul csak-csak kibékül Doreen-nal, Brian szemműtétére is sor kerül és Louise biztatására „csókoljátok már meg egymást!”, Robertra is rátalál a szerelem Sheila oldalán… és természetesen Louise is kiválóan teljesít a középiskolai felvételi vizsgán…
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu