Rosamunde Pilcher: Álom és szerelem - Újrakezdés

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: In der Mitte eines Lebens
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német-osztrák romantikus sorozat, 89 perc, 2012

Értékelés:

24 szavazatból
Szerinted?

Ella Dempseynek mindene megvan, amire csak vágyott. Házas, van egy felnőtt fia és egy szép háza. Házasságát már régóta a napi rutin határozza meg, de amikor az 53. születésnapjának reggelén egy gyönyörű láncot talál férje, Gordon holmija között, megnyugszik. Teljes nyugalommal készül az esti születésnapi vacsorára, de az este katasztrófába torkollik.

Stáblista:

Szereplők

Ella Dempsey
Richard Wadsleigh
Charlene Peters
Michael Dempsey
Gordon Dempsey
Carol Mulligan

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Széles Ágnes 2020 dec. 08. - 17:31:35
A Richard szerepében látható Dietrich Adam német színész sajnos nemrég, 2020. november 2-án, 67 éves korában elhunyt.
10/10
grosz_i 2019 szept. 10. - 13:46:53 10/10
Rosamunde-Pilcher - Újrakezdés (2012)
A Virágok télen „Flowers in Winter” elbeszélés nyomán

Ella Dempseynek tulajdonképpen mindene megvan, amit az ember csak kívánhat: házas, van egy felnőtt fia, egy szép otthona. A házasságát viszont már hosszú évek óta a mindennapok rutinja uralja. Amikor az 53. születésnapja reggelén ott találja a férje, Gordon holmija között egy dobozt, benne egy csodálatosan szép nyaklánccal, akkor mélyen meghatódik. Milyen gyönyörű ajándék!

Csupa örömmel várja az estét egy romantikus kerti helyiségben. A vacsora viszont katasztrófába torkollik. A nyakláncot felfedezi Gordon fiatal titkárnője nyakában. Ella megalázva hagyja el a vendéglőt és kimegy egyedül a pályaudvarra. Szomorúan lehúzza a jegygyűrűjét az ujjáról, de az kicsúszik a kezéből és a sínek közé esik. Föl akarja onnan venni, de nem veszi észre, hogy már érkezik is a vonata. Egy szemtanú azt hiszi, hogy a vonat elé akarja magát vetni és az utolsó pillanatban visszarántja. Az őt megmentő férfi heves szemrehányásokat tesz neki -, az életünk egy értékes ajándék és nem szabad csak úgy elhajítani. Ella tétova magyarázatát nem fogadja el. Beérkezik a vonata, felszáll és el is tűnik.

Az élménye után Ella arra kényszerül, hogy újragondolja az életét és kérdéseket tegyen fel magának. Mikor is nevetett ő utoljára? Minek tud örülni? Ella egyik kérdésére sem talál őszinte választ és egyszerre úgy tűnik számára, mintha most látná először őszintén, nyitott szemmel az eddigi saját életét. Csupán önmaga felelős az élete boldogságáért. A peronon spontán eldönti, nem hazamegy, hanem Cornwallba, a tengerpartra. Dobogó szívvel száll le Ella a vonatról és egyből kimegy a strandra. Kibújik a cipőjéből és hagyja, hadd mossák a hullámok a lábát és érzi, hogy boldog. Egy kis bisztróban megenged magának egy kávét meg egy-két scone-t. Amikor viszont fizetni akar, észreveszi, hogy a pénzét ellopták.

Carol, a bisztró tulajdonosnője felajánlja neki, hogy a pénzt ledolgozhatja, és Ella motiváltan temetkezik bele a feladatába. Carolt lenyűgözi a nő munkája és felajánlja neki, maradjon hosszabb időre nála kisegítőként. Ella megragadja a lehetőséget és közli a férjével, hogy átmenetileg nem fog hozzá hazamenni. És ezzel megkezdődik az új élete. Egyik nagyobb sétája során újra összetalálkozik a „megmentőjével”, Richard Wadsleigh-vel. Ellát elbűvöli a vonzó férfi és az sem csinál titkot abból, hogy neki is imponál a nő. Ekkor azonban meglepetésszerűen felbukkan a fia, Michael, akinek hiányzik a mama-hotel kényelme és azt tervezi, hogy a lehető legrövidebb időn belül hazacsalogatja az édesanyját. És a férje, Gordon sem hajlandó küzdelem nélkül a házasságát feladni…
10/10
grosz_i 2019 máj. 30. - 05:56:47 10/10
Rosamunde Pilcher: Újrakezdés 2001
Rendező: Dieter Kehler
Szereplők: Carin C. Tietze, Martin Halm,
Anaid Iplicjan, Wolfgang Völz, Karoline Guthke

Férje halála után Kate Milhouse megpróbál új életet kezdeni. Gyerekeivel, a 12 éves Williammel és a hatéves húgával, Mirandával elköltöznek Londonból egy, az angol tengerparton fekvő kisfaluba. Arnold Talbot, elhunyt férje legjobb barátja recepciós állást ajánl fel neki ott, a szállodájában.
Az új kezdet szerencsés csillagzat alatt állónak tűnik: a szállodai munkában Kate örömét leli, és az új otthona – egy romantikus, kertes családi ház, valamint a szomszédasszonya, a cottage tulajdonosa, Mrs. Pritchett is kedveli őt is, gyermekeit is…
A boldogság tökéletesnek tűnik, míg a vonzó külsejű mérnök, Geoffrey Hynes nem találkozik Kate-el.
Ps: Természetesen a Port.hu által itt közölt képek nem ehhez a filmhez tartoznak...
10/10
grosz_i 2019 máj. 27. - 16:15:14 10/10
Nem ez a film fog menni... Küste der Träume 2001
8/10
beldonbp 2017 ápr. 23. - 09:51:43 8/10
Minden 50-es nõ egy Richard-ról álmodozik...tökéletes az illúzió. :) És bár minden 50-es nõ úgy nézne ki, mint Ella Dempsey.
port_man 2016 jún. 30. - 21:33:13
Hát ez elég meseszerû.
napraforgó 2016 jún. 30. - 14:06:02
Ez a film tetszett. Tanulságos a házasságukban egyedül maradt nõk számára, meg a félrelépegetõ férfiak számára is. Sõt, még a felnõtt gyerekek is tanulhatnak belõle, mert nem bztos, hogy mondig minden úgy marad, ahogy évtizedeken át megszokták.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu