Rosamunde Pilcher: Derült égből szerelem

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Und plötzlich war es Liebe
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott osztrák-német romantikus dráma, 88 perc, 2006

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

Julia, a fiatal nő Cornwallbe megy, miután szakítanak Billyvel. Ott megtudja, hogy anyja újra férjhez akar menni. Látva, hogy Lord Frederik boldoggá teszi anyját, csodálatos esküvőt akar nekik szervezni. Ebben lord Frederik titkára segít neki. A sors úgy akarja, hogy Julia és a titkár egymásba szeretnek, bár kezdetben mindketten ellenállnak.

Stáblista:

Szereplők

Julia Greenwood
Nicholas Miller
Laura Greenwood
Lord Frederik Windshell
Emily Windshell
Alexis Grand

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2019 szept. 08. - 16:23:28 10/10

Rosamunde Pilcher - Derült égből szerelem (2006)
A Családi ügy – „Family Affair” novella nyomán

Julia Greenwood néhány éve elhagyta Cornwallban a szülőföldjét és jelenleg a barátjával, Billyvel közösen egy sikeres rendezvényszervező vállalkozást vezetnek Londonban. Szakmailag mindent elért, amiről valaha csak álmodozott, de a magánéletében, a jóképű Billyvel, már egy idő óta nagyon nincs rendben minden.

Amikor a barátját a legjobb barátnőjével in flagranti rajtakapja, akkor már tudja, hogy a kapcsolatuk végérvényesen a múlté. Csalódottan úgy dönt, hogy a nagy szerelemről szőtt álmait végleg száműzi az életéből.

Ebben az érzelmi káoszban Julia egyszer csak telefonhívást kap az édesanyjától, Laurától, aki arra kéri nyomatékosan, hogy sürgősen jöjjön haza. Nagy sebbel-lobbal elutazik Cornwallba és izgatottan várja, hogy vajon mit is szeretne Laura vele közölni. Kellemes meglepetés várja, az anyja, aki már évek óta a férje korai halála miatt csak szenvedett, most újra férjhez megy. A vőlegény lord Frederik Windshell, szintén özvegy, és egy álomszép tengerparti birtok tulajdonosa, ahol majd tulajdonképpen az esküvő is lesz.

Amikor Julia látja, mennyire boldog az édesanyja, rögtön felajánlja neki, hogy nagy lakodalmat szervez. Lord Frederik Windshell megkéri az intézőjét, Nicolas Millert a szerteágazó munkában legyen Julia segítségére. Julia és Nicolas már az első pillanattól fogva vonzódnak egymáshoz, de mindketten, mélyen csalódva a szerelemben -, a kezdetekben védekeznek a kibontakozó érzelmek ellen.

Egy sor izgalmas esemény és Windshell család régóta eltusolt családi titka arra kényszerítik Juliát és Nicolast, hogy ők maguk is fontos döntéseket hozzanak -, a saját életükkel kapcsolatosat is.
10/10
grosz_i 2019 szept. 08. - 16:22:50 10/10
Rosamunde Pilcher 1924 – 2019

Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…

Elhunyt Rosamunde Pilcher bestseller író

Szerelmes idillikus családtörténetek, románcok hozták meg a 63 éves Rosamunde Pilchernek a világsikert, amelyet követően egymás után írta a bestseller regényeit, novelláit. Nos, a sikeres írónő Skóciában, elhunyt.

Rövid betegség után Rosamunde Pilcher, a bestseller író 2019. febr. hatodikáról hetedikére virradó éjszaka elhunyt. Ezt a hírt közölte a BBC Radio Cornwall és a „Guardian". A tulajdonképp világszerte népszerű írónő 94 éves volt.
Az egész világon több mint 60 millió eladott példány jelzi a sikerét, amellyel tulajdonképp a jelenkor legsikeresebb szerzője. Történetei családi idillek, szerelmi bánatok, csalódásokat követően kialakult párkapcsolatok és baráti kapcsolatok körül forognak.

Rosamunde Scott 1924-ben egy tradicionális tiszti családban született Cornwallban és az anyjánál nőtt fel, miközben az apja Burmában teljesített szolgálatot.

Az iskolai évei után a II. Világháború során titkárnőként szolgált önkéntesként az Egyesült Királyság Külügyminisztériumhoz tartozó Women's Royal Naval Service-nél Sri Lankán és Indiában. A világháborút követően feleségül ment Graham Pilcher textilipari vállalkozóhoz és 1947-ben Skóciába költöztek, és ott is élt haláláig. A házasságból négy gyermekük született, közöttük Robin Pilcher, aki szintén sikeres író lett.

Pilcher ifjúkorától írt, először csak rövid történeteket, kisregényeket "Jane Fraser" álnéven. Ezek az írásai alig voltak ismertek. 1987 hozta meg számára az áttörést a Kagylókeresők családregényével - abban az időben Pilcher már 63 éves volt. Penelope szívbemarkoló története, aki visszatér egy szívinfarktus után Cornwallba, ahol megélte ifjúkori és élete nagy szerelmét. A történet többmilliós sikerkönyv lett.

Ezt követően minden Pilcher könyv felkerült a bestseller listára. Az elbűvölő, szenvedélyes angol tájleírások szinte egyedi márkajelévé tették. Az utolsó regényét a Téli napfordulót 2000-ben írta.
A német ZDF több mint száz regényét vagy elbeszélését megfilmesítette és a Herzkino sorozatban a ZDF legközkedveltebb adásai közé kerültek, minden egyes filmjét átlagosan többmilliós nézőszám jellemezte.
napraforgó 2018 szept. 15. - 08:54:59
Cornwall, lord, kastély, ármánykodó leánygyermek... , egy másik önzetlen, önfeláldozó leány,
váratlanul felbukkanó exfeleség...., szokványos Rosemunde Pilcher történet.
10/10
krisztina103 2018 ápr. 27. - 19:43:39 10/10
Ez az egyik legszebb film, amit valaha láttam. Minden perce lekötötte a figyelmem.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu