Rosamunde Pilcher: Kígyók a Paradicsomban

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Schlangen im Paradies
német romantikus dráma, 89 perc, 2013

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Nyolc év távollét után dr. Alexandra Reading visszatér saját Cornwall-i otthonába, hogy átvegye dr. Shepard-tól a helyi állatkert orvosi felügyeletét. Nem is gyanítja, hogy nem véletlenül kapta meg az állást, hiszen az állatkert új tulajdonosa, Philip Burlington nem más, mint Alex egykori szerelme, aki szeretne mindent újrakezdeni vele. Dr. Shepard nem fogadja kitörő örömmel új kolléganőjét, így fagyos hangulatban próbálnak egyeztetni és az állatkertből eltűnt egzotikus állatok nyomába eredni. Munka közben azonban kiderül, hogy mind emberileg mind szakmailag közelebb állnak egymáshoz, mint gondolták. Alex édesanya, Meredith súlyos titkokat őriz a múltból, ám egy nap fiatal férfi érkezik a szállodájába, és a nő megérti, hogy ha nem akarja újra elveszíteni a lányát, le kell rántania a leplet a titokzatos múltról.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Alex Reading
Meredith Readin
Philip Burlington
Dr. Simon Shepard
Marc Coberg

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2020 jan. 19. - 19:56:56 10/10

Rosamunde Pilcher - Kígyók a paradicsomban (2013)
Stella után kutatva „A search for Stella” című novella nyomán

Alex Reading, zoológus nyolc év külföldi távollét után újra visszatér a szülőföldjére, Angliába, hogy az ottani Cornwall Állatkert vezetését átvegye. Fogalma sincs arról, hogy a megbízását egyáltalán nem a kiváló minősítésének köszönheti. Philip Burlington, aki nemrég lett az állatkert tulajdonosa és egyben Alex egykori barátja, mindent egy lapra tesz fel, hogy az évekkel ezelőtt elkövetett hibáját jóvátegye és esélyt kapjon arra, hogy mindent egészen előröl kezdhessen. Erőteljesen támogatja ebben Meredith Reading, aki végre ismét a közelében tudhatja szeretett lányát. Philip, aki válófélben van, nem fedi fel Alex előtt, hogy ő az Állatkert tulajdonosa, csupán annyit mond, felhagyott az ügyvédi karrierrel, nyugodt, egyszerű életre vágyott, és befektetett.

Alexet utódként alkalmazzák Dr. Simon Shepard helyére. Alex rögtön az első munkanapján konfliktusba keveredik az állatkertben az elődjével, Dr. Shepard-dal. A férfi megkérdőjelezi az utódja, állatorvosi kompetenciáját és egyértelműen tudtára is adja, hogy a nő csupán az állatkert tulajdonosa „önös” érdeke miatt jutott ehhez a kiváltságos álláshoz. Alex próbálkozása, hogy Dr. Shepardnak félreérthetetlenül tudtára adja, a tulajdonost még csak nem is ismeri -, csak tovább növeli a férfi cinizmusát.

Hűvösen, távolságtartón megpróbálják szabályszerűen lebonyolítani az átadást, sőt közösen próbálkoznak kideríteni néhány egzotikus állat eltűnésének az okát is. A titok felderítése során - a két kakaskodó, mint ahogy az állatkerti dolgozók titulálják őket -, hamarosan kölcsönösen beismerik, mind szakmailag, mind emberileg közelebb állnak egymáshoz, mint gondolták.

Meredith Reading, aki szállás-reggelivel panziót működtet, egy idegen, titokzatos férfi felbukkanása révén szembesülni kénytelen a múltjával. Bármilyen nagy is legyen az „eltévedt” lánya visszatérése fölött érzett öröme, napról-napra világosabb lesz számára, hogy a sokáig féltve őrzött titkát a lánya előtt fel kell fednie, ha nem akarja végképp elveszíteni annak szeretetét és bizalmát.

Dr. Shepard egyedül nevelte fel az öccsét, még az állatorvosi tanulmányait is félbeszakította, hogy pénzt keressen Brian felneveléséhez. Évente egyszer több hónapot a trópusokon tölt, hogy a veszélyeztetett állatok, gorillák szakellátását, gondozását, a helyszínen szervezze.

A panzióban megszállt titokzatos vendég, Marc George fia a második házasságából - közreműködik abban, hogy Meredith virágcsokrot, rejtélyes ajándékot kapjon George-tól, és titkon fényképeket is készít Alexről és Meredithről az apja számára, aki nem más, mint George. Majd miután Anna, a panzió mindenese leleplezi, bevallja Alexnek, hogy ha a titoknak utána akar járni, jöjjön el a kikötőben egy bizonyos jachtra. Ott az elmúlt 30 év titkai napvilágra kerülnek, vagyis Marc Alex féltestvére. Később kiderül az is, hogy Meredith férje, Timothy a nőt kegyetlenül becsapta, csupán azért, hogy elválassza George-tól.

Alexandra határozottan visszautasítja Philip Burlington valamennyi próbálkozását, csak munkakapcsolatot akar a „főnökével”. Közben Alex és Simon közti bensőséges kapcsolatból -, a hasonló értékrend, gondolkodás miatti barátságból - igen rövid idő alatt szenvedélyes szerelem születik.

De az első csóknak szemtanúja lesz Philip Burlington, az állatkert tulajdonosa is, aki Alexát mindenáron meg akarja kapni és most kíméletlen bosszút forral Dr. Shepard ellen, akinek az öccsét felhasználja a kettős haszonszerzése zavartalan lebonyolításához. Viszont az ellopott vipera miatti céges papírra írt feljelentés akció mégsem lesz annyira sikeres…
10/10
grosz_i 2019 aug. 30. - 12:11:19 10/10
Rosamunde Pilcher 1924 – 2019

Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…

Elhunyt Rosamunde Pilcher bestseller író

Szerelmes idillikus családtörténetek, románcok hozták meg a 63 éves Rosamunde Pilchernek a világsikert, amelyet követően egymás után írta a bestseller regényeit, novelláit. Nos, a sikeres írónő Skóciában, elhunyt.

Rövid betegség után Rosamunde Pilcher, a bestseller író 2019. febr. hatodikáról hetedikére virradó éjszaka elhunyt. Ezt a hírt közölte a BBC Radio Cornwall és a „Guardian". A tulajdonképp világszerte népszerű írónő 94 éves volt.
Az egész világon több mint 60 millió eladott példány jelzi a sikerét, amellyel tulajdonképp a jelenkor legsikeresebb szerzője. Történetei családi idillek, szerelmi bánatok, csalódásokat követően kialakult párkapcsolatok és baráti kapcsolatok körül forognak.

Rosamunde Scott 1924-ben egy tradicionális tiszti családban született Cornwallban és az anyjánál nőtt fel, miközben az apja Burmában teljesített szolgálatot.

Az iskolai évei után a II. Világháború során titkárnőként szolgált önkéntesként az Egyesült Királyság Külügyminisztériumhoz tartozó Women's Royal Naval Service-nél Sri Lankán és Indiában. A világháborút követően feleségül ment Graham Pilcher textilipari vállalkozóhoz és 1947-ben Skóciába költöztek, és ott is élt haláláig. A házasságból négy gyermekük született, közöttük Robin Pilcher, aki szintén sikeres író lett.

Pilcher ifjúkorától írt, először csak rövid történeteket, kisregényeket "Jane Fraser" álnéven. Ezek az írásai alig voltak ismertek. 1987 hozta meg számára az áttörést a Kagylókeresők családregényével - abban az időben Pilcher már 63 éves volt. Penelope szívbemarkoló története, aki visszatér egy szívinfarktus után Cornwallba, ahol megélte ifjúkori és élete nagy szerelmét. A történet többmilliós sikerkönyv lett.

Ezt követően minden Pilcher könyv felkerült a bestseller listára. Az elbűvölő, szenvedélyes angol tájleírások szinte egyedi márkajelévé tették. Az utolsó regényét a Téli napfordulót 2000-ben írta.
A német ZDF több mint száz regényét vagy elbeszélését megfilmesítette és a Herzkino sorozatban a ZDF legközkedveltebb adásai közé kerültek, minden egyes filmjét átlagosan többmilliós nézőszám jellemezte.
10/10
Qksika 2018 aug. 31. - 12:57:23 10/10
Bírom, hogy ezekben a filmekben mindenki talpig sminkben, kosztümben, blúzban, tűcipőben illetve ingben öltönyben, nyakkendőben reggelizik a kertben a háztól 200 méterre a tűző napon. Olyan életszerű és közben csak dől ránk a romatika, a szereleeeeeeeeem........ :D:D:D
napraforgó 2016 dec. 09. - 04:30:32
Adták ezt már szombat - vasárnap délelõttönként is, sõt, nem is egyszer.
A film azt adja, amit ígér, romantikus, és van némi bûnügyi vonulata is a hüllõrablók kapcsán....
Kit Fisto 2016 dec. 09. - 03:02:30
Tipikus, nagyon német film, ordít róla. Nem túloztak, romantikus, és szokás szerint gazdag értelmiségi mindenki. Nappal unalmas is lenne, de késõ éjjel elmegy. Nekem legjobban a Mercedes cabrio tetszett a filmben. :)
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu