Rosamunde Pilcher: Nehéz Örökség

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Die Rose von Kerrymore
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 89 perc, 2001

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Sally olyan kúriákról készít fotósorozatot, mint amilyen Lord Kerrymore-é. Rögtön elnyeri a férfi szimpátiáját és a bizalmába férkőzik. Lisa, Lord Kerrymore unokahúga félti örökségét és egykori udvarlóját, Tomot Sallytől, így nem esik nehezére hazugságokba bonyolódni.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2021 febr. 06. - 17:14:06 10/10

Rosamunde Pilcher 1924 – 2019

Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…

Elhunyt Rosamunde Pilcher bestseller író: Szerelmes idillikus családtörténetek, románcok hozták meg a 63 éves Rosamunde Pilchernek a világsikert, amelyet követően egymás után írta a bestseller regényeit, novelláit. Nos, a sikeres írónő Skóciában, elhunyt.
Rövid betegség után Rosamunde Pilcher, a bestseller író 2019. febr. hatodikáról hetedikére virradó éjszaka elhunyt. Ezt a hírt közölte a BBC Radio Cornwall és a „Guardian". A tulajdonképp világszerte népszerű írónő 94 éves volt. Az egész világon több mint 60 millió eladott példány jelzi a sikerét, amellyel tulajdonképp a jelenkor legsikeresebb szerzője. Történetei családi idillek, szerelmi bánatok, csalódásokat követően kialakult párkapcsolatok és baráti kapcsolatok körül forognak.

Rosamunde Scott 1924-ben egy tradicionális tiszti családban született Cornwallban és az anyjánál nőtt fel, miközben az apja Burmában teljesített szolgálatot. Az iskolai évei után a II. Világháború során titkárnőként szolgált önkéntesként az Egyesült Királyság Külügyminisztériumhoz tartozó Women's Royal Naval Service-nél Sri Lankán és Indiában. A világháborút követően feleségül ment Graham Pilcher textilipari vállalkozóhoz és 1947-ben Skóciába költöztek, és ott is élt haláláig. A házasságból négy gyermekük született, közöttük Robin Pilcher, aki szintén sikeres író lett.

Pilcher ifjúkorától írt, először csak rövid történeteket, kisregényeket "Jane Fraser" álnéven. Ezek az írásai alig voltak ismertek. 1987 hozta meg számára az áttörést a Kagylókeresők családregényével - abban az időben Pilcher már 63 éves volt. Penelope szívbemarkoló története, aki visszatér egy szívinfarktus után Cornwallba, ahol megélte ifjúkori és élete nagy szerelmét. A történet többmilliós sikerkönyv lett. Ezt követően minden Pilcher könyv felkerült a bestseller listára. Az elbűvölő, szenvedélyes angol tájleírások szinte egyedi márkajelévé tették. Az utolsó regényét a Téli napfordulót 2000-ben írta. A német ZDF több mint száz regényét vagy elbeszélését megfilmesítette és a Herzkino sorozatban a ZDF legközkedveltebb adásai közé kerültek, minden egyes filmjét átlagosan többmilliós nézőszám jellemezte.
10/10
grosz_i 2019 szept. 06. - 13:24:45 10/10

Rosamunde Pilcher - Nehéz örökség (2000)
Az „Egy nap otthon” elbeszélés nyomán

A fényképész, Sally Wood visszatér a szülőföldjére, Cornwallba, hogy ott angol kastélyokat fényképezzen egy rangos képes magazin számára. Ez alkalom kapcsán felkeresi édesanyját is, akivel évek óta már megromlott a kapcsolata. A munkája során Sally megismerkedik a különönös, öntörvényű lord Kerrymore-ral, aki visszavonultan él a húgával, Maryvel Anglia egyik legszebb kastélyában. A különc idős úr Sallyt rögtön a szívébe zárja, mivel nagyon is emlékezteti az elhunyt lányára.

A kialakult barátságos kapcsolatot Mary és annak lánya, Lisa gyanakodva figyeli. Lisa örökli majd valamikor Kerrymore-t és reméli, hogy a nagybátyja örökbe is fogadja, hogy ekképpen a lady Kerrymore címet is viselhesse. Az idős lord már régóta szenved krónikus hörghurutban, de az orvosa, Tom Winter valamennyi kezelésre tett javaslatát elutasítja.

Lord Kerrymore egészségi állapota drámaian súlyosbodik, amikor véletlenül megtudja, hogy az unokahúga, Lisa már évek óta hazudik neki és csupán arra vár, hogy végre eltemethessék a lordot. Hatalmas tervei vannak, szeretné Kerrymore-t egy exkluzív kastélyszállóvá átépítetni.
Lord Kerrymore tájékoztatja Sallyt arról, hogy őt szeretné kizárólagos örökösévé megtenni. Lisa mindennel próbálkozik, hogy a konkurenciát jelentő gyűlölt nőt eltávolítsa a kastélyból. Nem tudja elviselni, hogy Sally mindazt megkapja, amiről ő már régóta álmodozott -, legyen szó Kerrymore-ról, vagy akár a vonzó külsejű orvosról, Tom Winterről, aki időközben beleszeretett Sally Woodba.

A kibontakozó szerelem viszont súlyos próbatétel előtt áll, mert felgyorsulnak az események, a lord meghal és Sally egyik tett ígéretét be is akarja váltani.

10/10
grosz_i 2019 jún. 01. - 06:25:13 10/10
...Egyébként a Sallyt játszó (osztrák-német) színésznő Udo Jürgens énekes (osztrák) lánya, ha valakit érdekelne...
temi3 2019 máj. 23. - 09:49:21
Sally olyan kúriákról készít fotósorozatot, mint amilyen Lord Kerrymore-é. Rögtön elnyeri a férfi szimpátiáját és a bizalmába férkőzik. Lisa, Lord Kerrymore unokahúga félti örökségét és egykori udvarlóját, Tomot Sallytől, így nem esik nehezére hazugságokba bonyolódni.