Rosamunde Pilcher: Szerelem nyilai

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher - Pfeile der Liebe
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 115 perc, 2008

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Becky Moore, a fiatal rendőrnő Cornwallben lakó szüleihez készül szabadságra. Meg akarja őket lepni két színházjeggyel. A színház pénztáránál azonban a rokonszenves William Evans megveszi az utolsó két jegyet.

Stáblista:

Szereplők

Rebecca 'Becky' Moore
William Evans
Charles Archibald
Laura Evans
Heather Moore

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
sadrok 2019 szept. 10. - 22:59:19 7/10
Átlagos történet, jó zene, káprázatos tájak... rendkívül zavart a Beckyt alakító színész affektáló szinkronhangja, és a több német romantikusra is jellemző unalmas alakítások. Olyan érzésem volt, mintha egy amatőr színjátszó csoportot látnék, akik jól megtanult szerepüket nem tudják hitelesen eljátszani.
9/10
grosz_i 2019 aug. 30. - 15:06:18 9/10
Rosamunde Pilcher – A szerelem nyilai (2007)
A szerelmes ifjú "Young Man in Love" c. novella nyomán

Becky Moore, szenvedélye íjász és fiatal rendőrnő már nagyon várja, hogy a szabadságát eltölthesse a szüleinél Cornwallban. Szeretné őket a találkozás kapcsán két színházjeggyel meglepni. A színház pénztáránál ismerkedik meg a szimpatikus William Evans-szel. Ugyan a fiatalember az orra elöl elhappolja a két utolsó jegyet és Becky elbűvölő rábeszélésének is sziklaszilárdan ellenáll, mégis mindketten azonnal rokonszenvesnek találják egymást.

Heather és Stewart Moore sosem hallgatta el Becky elől, hogy a biológiai anyja Heather lánytestvére, Rose volt, aki korán meghalt. Az igazi apja pedig - gondolta mindezidáig Becky, ismeretlen. Most bevallja Heather és Stewart, hogy az apját Charles Archibaldnak hívják, és közvetlen a Barton Court kastély közelében lakik, ott ahol Becky is született.

Becky elképedve hallgatja a történetet, hogyan tudták a szülei ennyi ideig a történetet előle elhallgatni. Hellyel-közzel hall olyant is, hogy anyja, Rose titokzatos körülmények között meghalt, amit Becky kétkedve fogad, és amin Charles csodálkozik el, hogy ennyi éven át nem is láthatta és nem is törődhetett a saját lányával -, aztán hogy az apja Japánba távozott. Mint rendőrnő Becky meglehetősen kétkedve fogadja ezeket a mendemondákat, és nyomozásba fog. Eközben ismét találkozik William Evans-szel, aki a Charles Archibald pompás birtokát anyjával, Laurával közösen gondozza és Laurát szoros baráti szálak fűzik Charles-hoz is.
Becky és William sok-sok időt töltenek egymással és élvezik a kialakult szerelmüket. Akkor azonban előre nem látott számos esemény következnek be, és úgy tűnik átcsapnak a hullámok a fejük felett…
9/10
grosz_i 2019 aug. 30. - 15:05:23 9/10
Rosamunde Pilcher 1924 – 2019

Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…

Elhunyt Rosamunde Pilcher bestseller író

Szerelmes idillikus családtörténetek, románcok hozták meg a 63 éves Rosamunde Pilchernek a világsikert, amelyet követően egymás után írta a bestseller regényeit, novelláit. Nos, a sikeres írónő Skóciában, elhunyt.

Rövid betegség után Rosamunde Pilcher, a bestseller író 2019. febr. hatodikáról hetedikére virradó éjszaka elhunyt. Ezt a hírt közölte a BBC Radio Cornwall és a „Guardian". A tulajdonképp világszerte népszerű írónő 94 éves volt.
Az egész világon több mint 60 millió eladott példány jelzi a sikerét, amellyel tulajdonképp a jelenkor legsikeresebb szerzője. Történetei családi idillek, szerelmi bánatok, csalódásokat követően kialakult párkapcsolatok és baráti kapcsolatok körül forognak.

Rosamunde Scott 1924-ben egy tradicionális tiszti családban született Cornwallban és az anyjánál nőtt fel, miközben az apja Burmában teljesített szolgálatot.

Az iskolai évei után a II. Világháború során titkárnőként szolgált önkéntesként az Egyesült Királyság Külügyminisztériumhoz tartozó Women's Royal Naval Service-nél Sri Lankán és Indiában. A világháborút követően feleségül ment Graham Pilcher textilipari vállalkozóhoz és 1947-ben Skóciába költöztek, és ott is élt haláláig. A házasságból négy gyermekük született, közöttük Robin Pilcher, aki szintén sikeres író lett.

Pilcher ifjúkorától írt, először csak rövid történeteket, kisregényeket "Jane Fraser" álnéven. Ezek az írásai alig voltak ismertek. 1987 hozta meg számára az áttörést a Kagylókeresők családregényével - abban az időben Pilcher már 63 éves volt. Penelope szívbemarkoló története, aki visszatér egy szívinfarktus után Cornwallba, ahol megélte ifjúkori és élete nagy szerelmét. A történet többmilliós sikerkönyv lett.

Ezt követően minden Pilcher könyv felkerült a bestseller listára. Az elbűvölő, szenvedélyes angol tájleírások szinte egyedi márkajelévé tették. Az utolsó regényét a Téli napfordulót 2000-ben írta.
A német ZDF több mint száz regényét vagy elbeszélését megfilmesítette és a Herzkino sorozatban a ZDF legközkedveltebb adásai közé kerültek, minden egyes filmjét átlagosan többmilliós nézőszám jellemezte.
polgar.zoltan 2019 jan. 03. - 09:59:23 Előzmény Qksika
Szia!

Pontosan hol nem látsz pontszámot, és képet? Ennél a filmnél? Milyen eszközről vagy? (mobil, desktop?) milyen böngészővel?
Vagy már megjavult esetleg?
napraforgó 2018 dec. 18. - 09:08:55
Nálam nincsenek képek, nincs értékelés, sehol nem látom a 8,9-pontot. A kétsoros ismertető az van, ez igaz, de mire megyünk vele? Ebből én nem tudom megállapítani, hogy tetszene-e nekem.
kovimari 2018 dec. 18. - 08:53:39
Hát ez pár hibával sikerült, de mivel nincs javítási lehetőség(!!!) nem törlöm.
kovimari 2018 dec. 18. - 08:52:05
Van nak képek, van tartalom - igaz két sorban ,és van értékelés is. 12 db 8,9 pont.
napraforgó 2018 dec. 18. - 03:05:31
Na és hová lettek a tartalomismertetők?
10/10
Bubus53 2018 dec. 17. - 20:07:12 10/10 Előzmény Qksika
Én nem látom, hogy nem látom. :)
10/10
Qksika 2018 dec. 17. - 19:47:51 10/10
Hova lettek az értékelési pontszámok és a képek a port.hu-ról a filmek mellől? Haldoklanak? Senki nem vesz észre semmit?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu