Rosamunde Pilcher: Szerelmi cserebere

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Wechselspiel der Liebe
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 88 perc, 1995

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

A skót özvegyember, Dr. Hugh Kyle, hogy felvidítsa kedves, idős páciensét, Tuppyt, azt javasolja, hogy teljesítsék egyetlen kívánságát: látogassa meg őt unokája és az újdonsült menyasszonya, Rose. Rose londoni útján belebotlik sosem látott ikertestvérébe, Flórába, akitől már születésekor elválasztották. Rose ráveszi Flórát, hogy helyettesítse őt Skóciában, a Tuppynál tett látogatáskor. A skót birtokon az ál-Rose beleszeret a doktorba, aki végül leleplezi az igazságot...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2019 dec. 10. - 08:48:12 10/10

Rosamunde Pilcher – Szerelmi cserebere (1994)
Az ikrek jegyében című regény

A két ikertestvért, Florát és Rose-t a születésük után szétválasztották. Az anya elhagyta az apát és kiment Amerikába. A két 22 éves lány puszta véletlen folytán Londonban újra találkozik. Mindkettőjük számára ez sokkoló élmény, mindeddig azt hitték, nincs is testvérük. Miután semmi kétség, valóban ikrek, sőt egypetéjű ikrek. Rose Schuster a hasonmását, Flora Waring-ot meghívja magához az apja által fenntartott lakásába. Rose-nak jutott tulajdonképp a szerencsésebb sors: a nevelőapja dúsgazdag amerikai, és ide-oda röpdöső életet él. Flora viszont szerény kislány, aki Londonban éppen munkahelyet talált, és valamilyen lakhatási lehetőséget keres.

Flora nagyon csalódott, hogy apja annyi éven át így félrevezette. A felszínes ikertestvére, Rose számára viszont ez a véletlen találkozás az ég ajándéka. Éppen mostanában ismerkedett meg egy új férfival, akit követni szándékozik Görögországba, és úgy gondolja valamennyi kellemetlen londoni kötelezettségétől ezáltal meg is szabadul, mivel van egy hasonmása. Flora az éjszakát Rose exkluzív lakásában tölti. Amikor másnap reggel felébred, Rose már úton van Görögország felé.

Amikor Rose vőlegénye, Anthony Armstrong ott áll az ajtó előtt, hogy elrepüljön vele Skóciába, hogy végre bemutathassa őt a nagymamájának, kiderül, hogy Rose a hirtelen elutazásával, Anthonytól is meg akart szabadulni. Anthony Armstrong könyörög Florának, hogy ne hagyja pácban és kísérje el Skóciába -, természetesen úgy, mint Rose. Végül aztán Flora beleegyezik, anélkül hogy sejtené, hova is vezethet ez a kegyes csalás. Armstrong-ék nagy házában Flora alias Rose különös társasággal találkozik. Tuppy, mint az Armstrong ház feje szeretné, ha Anthony csinos londoni mennyasszonyát mindenki egy nagy ünneppel köszöntené. Ugyanis egy dolgot Anthony nem mondott el Florának: egyszer már sok évvel ezelőtt Rose, az ikertestvére megfordult vendégként az Armstrongék házában.

Lassacskán rájön Flora, hogy az ikertestvére nagyon felemás benyomást tett a családra. Mindenekelőtt a fiatal, özvegy orvosra, Dr. Hugh Kyle-ra és Brian Stoddart-ra, akik jól emlékeznek Rose következményekkel nem törődő, öntörvényű modorára. Ahogy azonban Flora ráébred, hogy a zárkózott Hugh Kyle-ba beleszeretett, a problémák megkerülhetetlenekké válnak, különösen attól a pillanattól kezdve, amikor Hugh kitalálja, hogy "Rose-t" valójában Florának hívják.
Huncut2012 2019 febr. 22. - 17:05:14
A skót özvegyember, Dr. Hugh Kyle, hogy felvidítsa kedves, idős páciensét, Tuppy-t, azt javasolja, hogy teljesítsék egyetlen kívánságát: látogassa meg őt unokája és az újdonsült menyasszonya, Rose. Rose londoni útján belebotlik sosem látott ikertestvérébe, Flórába, akitől már születésekor elválasztották. Rose ráveszi Flórát, hogy helyettesítse őt Skóciában, a Tuppy-nál tett látogatáskor. A skót birtokon ál-Rose beleszeret a doktorba, aki végül leleplezi az igazságot.