Rosamunde Pilcher: Tévutakon

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher - Irrwege des Herzens
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német-osztrák romantikus dráma, 87 perc, 1997

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Claudia, Edinburgh-ben él, belsőépítész. Testvére, Jennifer a családjával a skóciai kisváros prominens képviselője. A kisvárosba érkezik, 15 év után Ballater textil gyáros fia, Magnus. Hirtelen mindketten eltűntek az ismerősök szeme elől. Jennifer azonban újra össze akarja hozni a szerelmeseket. Az önálló életet élő két felnőtt viszont már nehezen megy bele az újrakezdésbe, félve az újabb csalódástól...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2020 jan. 31. - 20:47:24 10/10

Rosamunde Pilcher - Tévutakon (1997)
A szederszedés napja „Brombeertag” elbeszélés nyomán

A Tévutakon két ember története, akik hátat szeretnének fordítani a múltjuknak, és egy régi szerelem története, ami újra fellángol… Az idős textil gyáros, Ballater már régóta várja fia, Magnus hazatérését az Államokból, hogy végre kibékülhessenek egymással. Néhány év után a fiú valóban haza is tér a szülőfalujába, Skóciába.Otthon az idős házvezetőnő - idestova tizenöt év után -, Sophie üdvözölheti elsőként a „tékozló fiút”, aki örömmel öleli át Magnust, de elvárja Magnustól, hogy délután beszéljen végre az apjával, hiszen már annyi ideje vár Mr. Balleter erre a pillanatra. Az idős Mr. Balleter időközben tolószékbe kényszerült, amiről Magnus természetesen mit sem tud.

Időközben immár négy év óta Claudia szerelmi viszonyt folytat a nős, Giles-szal, aki számára már sok egyéb dolog fontosabb, mint a Claudiához kötődő érzelmi szálak. Claudiát sokszori próbálkozás után a nővére végre eléri telefonon, ahol a pár a négy éve tartó kapcsolatukat ünnepelték volna meg, ami Giles részéről még egy apró figyelmességre sem futotta. Claudia viszont ahogy megtudta, anyjuk valóban súlyos beteg, azonnal hazaindul az első vonattal.

Otthon szinte Magnus-szal egyidejűleg jelenik meg Claudia Burns is, aki annak idején titokzatos körülmények között eltűnt a faluból, de most újra megjelenik, mivel anyja a halálán van. Claudia sajnos csak késve érkezik, amikor kiszáll a taxiból és üdvözli a nővére, Jennifer, anyjuk akkor már halott. A rejtélyt, hogy annak idején miért is hagyta el a szülői házat, senki sem tudja.

Magnus és Claudia -, a lány pánikszerű menekülése előtt, ketten egy pár voltak, és most annyi év után a temetésen újra látják egymást, találkoznak. Természetesen Magnus mit sem tud arról, Claudia azért menekült el otthonról, mert teherbe esett. Az elmúlt évek alatt Claudia Edinburghban belsőépítész lett és önállósította magát, míg Magnus az USA-ban textiltervező lett.

A Posztógyár felvirágoztatása Magnusra vár, de ehhez igénybe kell vennie EU-s támogatást is. Tárgyalásra Edinburghba utazik és találkozik Claudiával is, akit virágcsokorral üdvözölne, a nő viszont Gilest szeretné neki bemutatni, mint leendő férjét…

A válás kimondása utáni napon, Claudia bemutatja Gilesnak a meglepetését, a leendő közös otthonukat, de hogy oda költözzenek, azt Giles mereven elutasítja. Majd hazatérve Claudia ott találja a lakása bejáratánál Jennyt, a nővérének a legidősebb lányát, aki tulajdonképpen szerelmi bánatában szökött meg otthonról.

…és mivel az érzelmeink elől nem menekülhetünk, hazaviszi az unokahúgát a családhoz és ő is otthon marad. A boldogságához szüksége van arra, hogy tisztán lásson, még mindig egymáshoz köti-e őket a gyerekkorukban kettévágott fénykép…
10/10
grosz_i 2019 júl. 18. - 19:14:00 10/10
A film magyar szinkronos címe: Tévutakon
Huncut2012 2018 dec. 29. - 19:35:29
Claudia, Edinburhban él, önálló belsőépítész. Testvére, Jennifer a családjával a skóciai kisváros prominens képviselője. A kisvárosba érkezik, 15 év után Ballater textil gyáros fia, Magnus. Hirtelen mindketten eltűntek az ismerősök szeme elől. Jennifer újra össze akarja hozni a szerelmeseket. Az önálló életet élő két felnőtt viszont már nehezen megy bele az újrakezdésbe, félve az újabb csalódástól.