Rosamunde Pilcher: Virágok az esőben

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Blumen im Regen
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 86 perc, 2001

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Lavinia és John boldogok együtt és össze akarnak házasodni. Az eljegyzés után váratlanul felbukkan egy Sheila nevű idegen, aki azt állítja, hogy újságíró és a virágokról írt könyvet, ezért van John súlyos beteg nagyanyjánál. Lavinia egyre féltékenyebb, főleg azért, mert úgy tűnik John és Sheila rmekül megértik egymást. A szép idegen olyan titkot őríz, amelynek gyökereit a messzi múltban kell keresni.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2020 jan. 17. - 20:13:13 10/10

Rosamunde Pilcher - Virágok az esőben (2001)
A „Virág az esőben” novelláskötet azonos című elbeszélése nyomán

Lavinia Hunter boldogsága tökéletesnek tűnik, John Shiplay őt mindennél jobban szereti és a közös jövőjüknek már semmi sem áll az útjában.

A Shiplay-ék, Helen nagymama, a fia, Gordon, a cégvezető és az unoka, John nagy múltú, mindig is jól virágzó tea-dinasztia történetre tekinthetnek vissza. A mindnyájuk által hőn szeretett nagymama, Helen gyakran szenved a rakoncátlankodó szíve miatt és mindenki attól tart, hogy a mostani születésnapi ünnepsége, - amit most rendkívül ünnepélyesen kívánnak megünnepelni, lehet, hogy egyben az utolsó is lesz. Helen születésnapi partijára rendre érkeznek a vendégek a Shiplay villába, közöttük Sheila Lewis is, aki azt adja elő, hogy fényképeket szeretne készíteni az udvarház pompás kertjéről.

Dr. Henry Felham éppen ajándékot készül venni az egyik páciense, Helen Shipley 75. születésnapjára, amikor ázottan betoppan a régiségüzletbe Sheila Lewis, aki úgy tűnik, valahonnan ismerheti a Shipley-éket. Az orvos felajánlja, hogy kocsijával elviszi a lányt a szállodába, majd a Shipley-ékhez. Hiszen a betege egészségéért ő felel, és mindenképpen esedékes egy újabb látogatás.

Sheila nem csak Johnt bűvöli el, hanem a nagymama, Helen is nagy szimpátiát érez iránta. Gyorsan kiderül, hogy Sheilát valamilyen titok övezi. Az a varázserő, amivel Sheila szinte mágikusan magához vonza Johnt, Lavinia számára sem marad rejtve. Ugyan a gyanúja Sheila iránt megalapozottnak tűnik -, a fényképezés csupán átlátszó trükk, amit le is leplez, de meggyőződése, hogy John most már Sheila iránt érez szerelmet, bár majd megszakad a szíve, de mégis felbontja az eljegyzését Johnnal.

Amíg a gyerekek boldogságát veszély fenyegeti, Lavinia anyja, Moira és John apja, Gordon egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Moira semmit sem sejt Gordon üzleti terveiről, ami tulajdonképp az egzisztenciájukat fenyegeti. Azt, hogy erről John mit sem tudott, Lavinia egyszerűen nem hiszi el. És most Moirának és Laviniának majd el kellene hagynia a kúria területét, hiszen a cottage, nem az otthonuk, csak bérlik.

Közben Sheila a keresés közben talál egy kettévágott fényképet, de úgy tűnik nem elégszik meg ezzel és tovább kutat, amit a komornyik már majdnem leleplez, és be is számol a történtekről Helennek, aki gyanítja Sheilának valami köze lehet a család múltjához, de a lány már visszautazott Torquayba, de otthagyott egy pecsétgyűrűt…. Ennyi izgalom már soknak tűnik az idős hölgy gyenge szívének és szívrohamot kap, ami halállal végződik. Sheila nem akarta, hogy a nő, akit megszeretett megtudja, az a férfi, akit halálán túl is szeretett, hűtlen volt hozzá, ugyanis Mr. Shipley az ő nagyapja is. Ezzel a hosszúnak tűnő rögös út végén mindenkire boldogság vár, még Dr. Henry Felham is új páciensre tesz szert Sheila személyében…
napraforgó 2019 szept. 16. - 09:13:35
Hát gen. Sheila a nagypapa félrelépéséből származó unoka, aki anyja halála után szeretne többet megtudni a családjáról. Ezért sertepertél ott a családnál és reméli többet megtud a családjáról.
10/10
grosz_i 2019 szept. 09. - 06:20:13 10/10
Rosamunde Pilcher - Virágok az esőben (2001)
A „Virág az esőben” novelláskötet azonos című elbeszélése nyomán

Lavinia Hunter boldogsága tökéletesnek tűnik, John Shiplay őt mindennél jobban szereti és a közös jövőjüknek már semmi sem áll az útjában.

A Shiplay-ék: Helen nagymama, a fia, Gordon, a cégvezető és az unoka, John -, nagy múltú, mindig is jól virágzó tea-dinasztia történetre tekinthetnek vissza. A mindnyájuk által hőn szeretett nagymama, Helen gyakran szenved a rakoncátlankodó szíve miatt és mindenki attól tart, hogy a mostani születésnapi ünnepsége, amit most rendkívül ünnepélyesen kívánnak megünnepelni, lehet, hogy egyben az utolsó is lesz. Helen születésnapi partijára rendre érkeznek a vendégek a Shiplay villába, közöttük Sheila Lewis is, aki azt adja elő, hogy fényképeket szeretne készíteni az udvarház pompás kertjéről.

Sheila nem csak Johnt bűvöli el, hanem a nagymama, Helen is nagy szimpátiát érez iránta. Gyorsan kiderül, hogy Sheilát valamilyen titok övezi. Az a varázserő, amivel Sheila szinte mágikusan magához vonza Johnt, Lavinia számára sem marad rejtve. Meggyőződése, hogy John most már Sheila iránt érez szerelmet és bár majd megszakad a szíve, de mégis felbontja az eljegyzését Johnnal. Amíg a gyerekek boldogságát veszély fenyegeti, Lavinia anyja, Moira és John apja, Gordon egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Moira semmit sem sejt Gordon üzleti terveiről, ami tulajdonképp az egzisztenciájukat fenyegeti.

Eközben Helen egy következményekkel járó felfedezést tesz, aminek nem kis köze van Sheila múltjához. Ennyi izgalom már-már soknak tűnik az idős hölgy gyenge szívének.
10/10
grosz_i 2019 szept. 09. - 06:18:47 10/10
Rosamunde Pilcher 1924 – 2019

Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…

Elhunyt Rosamunde Pilcher bestseller író

Szerelmes idillikus családtörténetek, románcok hozták meg a 63 éves Rosamunde Pilchernek a világsikert, amelyet követően egymás után írta a bestseller regényeit, novelláit. Nos, a sikeres írónő Skóciában, elhunyt.

Rövid betegség után Rosamunde Pilcher, a bestseller író 2019. febr. hatodikáról hetedikére virradó éjszaka elhunyt. Ezt a hírt közölte a BBC Radio Cornwall és a „Guardian". A tulajdonképp világszerte népszerű írónő 94 éves volt.
Az egész világon több mint 60 millió eladott példány jelzi a sikerét, amellyel tulajdonképp a jelenkor legsikeresebb szerzője. Történetei családi idillek, szerelmi bánatok, csalódásokat követően kialakult párkapcsolatok és baráti kapcsolatok körül forognak.

Rosamunde Scott 1924-ben egy tradicionális tiszti családban született Cornwallban és az anyjánál nőtt fel, miközben az apja Burmában teljesített szolgálatot.

Az iskolai évei után a II. Világháború során titkárnőként szolgált önkéntesként az Egyesült Királyság Külügyminisztériumhoz tartozó Women's Royal Naval Service-nél Sri Lankán és Indiában. A világháborút követően feleségül ment Graham Pilcher textilipari vállalkozóhoz és 1947-ben Skóciába költöztek, és ott is élt haláláig. A házasságból négy gyermekük született, közöttük Robin Pilcher, aki szintén sikeres író lett.

Pilcher ifjúkorától írt, először csak rövid történeteket, kisregényeket "Jane Fraser" álnéven. Ezek az írásai alig voltak ismertek. 1987 hozta meg számára az áttörést a Kagylókeresők családregényével - abban az időben Pilcher már 63 éves volt. Penelope szívbemarkoló története, aki visszatér egy szívinfarktus után Cornwallba, ahol megélte ifjúkori és élete nagy szerelmét. A történet többmilliós sikerkönyv lett.

Ezt követően minden Pilcher könyv felkerült a bestseller listára. Az elbűvölő, szenvedélyes angol tájleírások szinte egyedi márkajelévé tették. Az utolsó regényét a Téli napfordulót 2000-ben írta.
A német ZDF több mint száz regényét vagy elbeszélését megfilmesítette és a Herzkino sorozatban a ZDF legközkedveltebb adásai közé kerültek, minden egyes filmjét átlagosan többmilliós nézőszám jellemezte.
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu