S. Darko

Bakancslistához adom
amerikai thriller, 103 perc, 2009

Értékelés:

32 szavazatból
Szerinted?

Donnie halála óta hét év telt el, és ezalatt a család legfiatalabb tagja, Samantha (Daveigh Chase) felnőtt. Úgy dönt, hogy legjobb barátnőjével, Coreyval (Briana Evigan) útra kel, és meg sem áll Los Angelesig, ahol végre új életet kezdhet és a táncolással foglalkozhat. Ezek azonban csupán tervek és álmok maradnak, a hosszú úton ugyanis különös dolgok történnek.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
nick név 2017 jún. 13. - 19:41:21 3/10
Egy nagyívû vízió pocsék megvalósítása az S Darko.
3/10
nick név 2017 jún. 13. - 18:26:00 3/10
Röviden és tömören, amennyire jó volt a Donnie Darko, annyira borzasztó az S Darko.
1/10
roberto67 2014 febr. 25. - 05:49:07 1/10
Egyszerûen...szar. INNENTÕL NE OLVASD TOVÁBB,HA MÉG NEM LÁTTAD! ******
Se eleje, se vége, ami történik, az a végén semmissé válik. Nincs tétje az emberek cselekedeteinek, mert hiába akar az a világ elpusztulni, ha mindig visszapörgetik. Elég béna ellenség lehet, ha mindig vissza lehet pörgetni. Csak azért néztem végig, mert érdekelt, h mi történik végre. Lejárt az idõ, az õrültet lecsukták, erre már megint visszapörgetik. Szenvedés az egész! Ami pénzt ebbe beleöltek, az hasznosabb lett volna egy ökomenikus szolgálatnak adni, vagy adták volna egy óvodáscsoportnak vágópapírnak. Egyszerûen borzalmas ez a film. Ritka az olyan, h 1-es adok, de erre még 0-át se adnék. Jellemtelen, önsajnálatba merülõ fõszereplõk, suttyó, elvakult mellékszereplõk, akik nem is igazán csinálnak semmit sem az isteni tanaik random mormolásán kívül. Az a jézus kép, h magas, izmos férfi, azon röhögnöm kellett :D

Egyszerûen szánalom a film, és csomó kérdést tesz fel, amire ccseszik válaszolni. Összevissza van, szinte követhetetlen. Csomó felesleges jelenetsor van, mert a következõ semmissé teszi azt, ami semmissé tette a még korábbi történéseket. Ez nem jó struktúra. Ez olyan, mintha írnánk valamit, rájövünk, hogy nem jó, ezért a következõ bekezdésben leírjuk ugyanúgy, kicsit változtatunk rajta, hogy semmissé tegye az elõzõt. De HOPP! ez se jó, akkor írunk egy harmadik bekezdést, ami annyira semlegesíti az elsõt, hogy a másodikat is semlegesíti. Ezután jön a negyedik bekezdés, ami meg totálisan kitörli, és így tovább, és így tovább. Ne támadjatok, nem vagyok hülye, bonyolultabb filmeket is felfogtam már, de ez káosz. Azért bonyolult, mert még a film se érti saját magát. Szerintem a színészek közönye is azért volt, mert totál nem értették az egészet, csak gyors ledarálták a szöveget, h túl essenek rajta. Összegezve: értelmetlen, és borzalmas film szánalmas technikával, pocsék színészi játékkal, nulla forgatókönyvvel, ráadásul a szövegírók se erõltették meg magukat.

Ha jót akartok magatoknak, részegen nézitek meg, egy haveri, ugyancsak részeg társasággal, mert akkor élvezhetõ, de józanul semmiképen sem.
Attila G. 2014 febr. 25. - 04:23:04 Előzmény debii
Kicsit OFF.
Tudod, az jutott eszembe, amikor elkezdtem olvasni a hozzászólásod, hogy én amikor hasonlóképp lemertem szólni egy filmet, mert nem láttam értelmét, hirtelen többen is mindennek elmondtak, lehordtak; csak azért mert lemertem szólni szeretett kis filmjüket. Végül jobbnak láttam nem reagálni, mert dettó nem láttam értelmét.
ON.
Én épp most nézem a filmet a film+-on, szóval szinkronosan. Bár amikor többször említésre került a Donnie Darko név, majdnem átkapcsoltam. Majdhogynem csak azért nem kapcsoltam át, mert végülis kiíródott a képernyõre, hogy Donnie Darko 2.
Õszintén szólva nekem nem jött be az elsõ rész. Bár az is közrejátszhatott ebben, hogy hangalámondásos verzióban láttam... Moziban... (!) - Így készítettek régen (talán kalóz?) filmes videokazettákat, amikor egyetlen színész (már ha egyáltalán lehet annak nevezni) adja minden színész dumája alá a szinkront.
Na nekem részben ez elég volt ahhoz, hogy 10/2-re lerontsa a filmélményt. Bár olykor szeretem a sokak számára értelmetlennek tûnõ filmeket, az a film valahogy nem talált el.

Ez a második rész, amikor elindult; háttérzajnak nem volt rossz; s egyelõre egyébként sem tûnik rossznak.
Viszont mivel késõn kezdték, lehet, hogy el fogok aludni rajta. Egyelõre 10/6, de ez nem végleges.
Már az nagy szó, hogy eddig nem akartam át- vagy kikapcsolni.
Bár egyelõre nem tudom, hogy lesz ebbõl krimi...
1/10
debii 2014 jan. 18. - 02:31:46 1/10
NE NÉZD MEG A FILMET!
annyira rossz, hogy szinte fizikai fájdalmat okozott végignézni.
uh, elolvastam a hozzászólásokat, és ez döbbentett csak meg igazán! hogy értékelitek ilyen pozitívan ezt a förtelem-borzalmat??! én a magam részérõl rég láttam már ennyire rossz filmet. 20 perc után ki is akartam kapcsolni, csak az vitt tovább, hogy eredeti nyelven néztem (nem tudom, szinkron készült-e), és sulykoltam magamba, hogy jó gyakorlásnak.
itt én nem azt mondanám, hogy az elsõ filmre épít, hanem hogy szinte nincs olyan momentum az elsõben, ami itt ne köszönne vissza. akár többször is. kár, hogy nem lehet mínusz pontot adni.. elképesztõen rossz! az eredeti elemek egymásra vannak dobálva, a színészi játék egy nulla, történet nulla, a látványról meg inkább ne is beszéljünk... ez a film 2009-ben készült!! vagy lehet, hogy a vizuális effekteket a rendezõ 6 éves fiára bízták?? hihetetlen, hogy ebbe pénzt invesztáltak.
egyébként ha valakinek tetszett, keressen meg, tudok ajánlani más ilyen kaliberû filmet. volt már szerencsém belefutni 1-2 hasonlóan csodálatos alkotásba.
adamnagysweetmovie 2013 nov. 27. - 12:40:15
s for shit?
3/10
Medvepofa 2013 jún. 02. - 19:52:23 3/10
Hét.. Nem akarom dicsérni, de nem is lehet.

Kár volt megcsinálni,végignézni pedig még nagyobb kár. Sok unalmas jelenet, az elsõ 30-40 perc után kezd kissé érdekes lenni. Addig csak a szereplõk unott vergõdését láthatjuk.

Vannak elvarratlan szálak pl. ki zárta be a gyerekeket. Az is érdekes, hogy a csajnak eszébe sem jut megmenteni a még életben lévõ kisfiút.

Szóval nyomába sem ér az eredetinek.
delfinoraptor 2013 máj. 07. - 13:33:18
Nem mondanám folytatásnak, inkább variáció egy témára. Egyszer megnézhetõ, és valóban érdekes a befejezés. SPOILER: szerintem a pap rabolta el a gyerekeket, és egyébként fura, hogy a fõszereplõ csajon kívül végül is senki nem menekül meg, élete senkinek sem változik.
2/10
melinda20082 2012 ápr. 19. - 12:21:27 2/10
Nem értem egy olyan filmnek, mint a Donnie Darko miért kellett folytatás? Elõre lehetett látni, hogy semmi nem érhet a nyomába. De ez a film még a vártnál is borzalmasabb.
Csini, lenge ruhába öltözött leánykák, jóképû fiatal srácok és a Donnie Darko név, ez az amivel az embereket be akarta csábítani a moziba. Hát, azért sokan meg is nézték, de a külföldi fórumokat olvasgatva a nézõk kb. 95 %-a nagyot csalódott.
Én nem is igazán értem, hogy mirõl szólt ez a film? Biztos többször meg kéne nézni, hogy összeálljon, de nincs az a pénz, így is elpazaroltam 1,5 órát a éltembõl.

Spoiler:
Akkor most mi volt a gyerekekkel? Ki zárta be õket? Mert az nekem nem volt tiszta. A pap? Vagy Iraq? És a végén simán ottmaradtak, senki nem akarta megmenteni õket? Ja, a lényeg az, hogy a fõszereplõ csaj megmaradjon, a többi nem számít. Micsoda pocsék forgatókönyv!
hErO 2010 ápr. 26. - 15:45:05 Előzmény lightmyfire
"még jó, hogy az elsõ részre épül, elvégre ezért hívják "következõ résznek" meg "folytatásnak"."

A folytatásnak nem kell feltétlenül az elõzõ rész sémájára épülnie, ezt nem tudom milyen logikával hoztad össze.
maxy.robi 2010 febr. 23. - 16:35:15 Előzmény lightmyfire
Ti hol néztétek meg?
lightmyfire 2009 okt. 13. - 07:53:29
még jó, hogy az elsõ részre épül, elvégre ezért hívják "következõ résznek" meg "folytatásnak". én leginkább szánalmas és erõltetett koppintásnak nevezném, darko név mögé bújva. az ötlet tényleg jó, hogy a kiscsajjal is megcsinálnak egy filmet, de az eredmény egy nagy nulla lett. még önmagában véve is, nemhogy a donnie darko második részeként emlegetve.(bár meg kell hagyni, magasra lett téve a mérce)
7/10
manocset 2009 júl. 31. - 14:32:06 7/10
Szerintem az elsõ egy tizes, de nekem az az egyik kedvenc filmem. Igazából nem volt rossz (bár úgy ültem le, hogy biztos nagyon gáz lesz). Valóban az elsõ ezerszer jobb, de ez is egész korrekt a maga módján. Mindenesetre annak örülök, hogy tényleg az elsõ rész dolgaira épít.
1/10
Jagdglück 2009 júl. 24. - 09:48:41 1/10 Előzmény hErO
Nálam az elsõ rész 8 pontot ért, valóban jó film. Viszont ezen meglepõdtem, de nagyon!Végtelenül unalmas, tele volt felesleges baromságokkal...nem volt méltó a folytatásra. Viszont tök jó, hogy Sam-et ugyanaz a lány játszotta, aki annó még kislány volt az elsõ részben.
hErO 2009 máj. 28. - 14:20:31
A Donnie Darko folytatása és ugyanazt a hangulatot hozza, ugyanúgy épül fel film.
Ettõl függetlenül szerintem nem olyan rossz, bár azért elmarad az elsõ résztõl.(erre lehetett számítani)
Szerintem az nyugodtan megnézheti akinek tetszett az elsõ rész.