Sárkányikrek

Bakancslistához adom
Seong lung wui
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott hongkongi akciófilm, 100 perc, 1992

Értékelés:

43 szavazatból
Szerinted?

Két ikret elválasztanak születésükkor. Az egyikükből életrevaló autószerelő lesz, a másikukból pedig elismert karmester. Felnőttként végre újra találkoznak, amikoris összekeverik őket, így akaratlanul is egymás világába gabalyodnak.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
sawyerx jan. 24. 09:03:09 8/10
Jackie egyik legjobb filmje, amiben bizonyítja, hogy nem csak az agyatlankodás megy neki, de színészkedni is tud. Kiválóan alakítja a balhés szerelőt és a gátlásos művészt, mellé remek mellékszereplők és statiszták társulnak, jópofa poénokkal, ütős dumákkal, minőségi bunyókkal. És végre egy olyan JC-film, amiben a KÉPI VILÁG felér ahhoz az évhez, amiben készült, vizuálisan is élvezet nézni.
Oké, az értetlenkedésekbe és az elején a gyerek eltűnésébe bele lehet kötni, de ez a film úgy beszippant, hogy ezeket simán figyelmen kívül lehet hagyni.
Sok kedvenc jelenetet tudnék felsorolni, a félénk és a bőrkesztyűs bajszos rosszfiú, a kuruzsló a kórházban, Tyson szerencsétlenkedései, a bolond Kung (akinek a jelenben megint be van kötve a feje :D), a csaj bőrszerkós elmebeteg palija... És Chan korábbi filmjeiből Eric Tsang is feltűnik egy pillanatra a hotelben telefonálva.
Nem utolsósorban pedig a film magyar szinkronja az egyik legzseniálisabb, amit valaha hallottam. Csuja Imre például több karakternek is adja a hangját, mégsem kizökkentő. Rákerestem, hogy a legnézettebb videómegosztón is fenn a film, de ott valami gány, új szinkronnal.
Szerintem gyerekkorom kazettás időszaka óta nem láttam ezt a filmet, most hatalmas felüdülés volt.

8/10
1/10
tamás Sallai 2016 júl. 04. - 13:15:42 1/10
Ez pocsék!!!
3/10
László Gecser 2016 júl. 04. - 12:31:44 3/10
Gyenge film!