Sherlock Holmes és a zöld ruhás nő

Bakancslistához adom
The Woman in Green /Sherlock Holmes and the Woman in Green
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai krimi, 68 perc, 1945

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Úgy tűnik, sorozatgyilkos szedi áldozatait Londonban, Sherlock Holmes és dr. Watson pedig Gregson felügyelőt segíti a nyomok felderítésében. Holmes először Maude Fenwick révén kerül kapcsolatba az üggyel, aki felkéri arra, hogy járjon utána édesapjának, Sir George Fenwicknek, aki az utóbbi időkben meglehetősen furcsán viselkedik. A nyomozó egy rejtélyes és nagyon vonzó nő társaságában látja Sir Fenwicket, és mikor a nyomába szegődik, a nő elvezeti őt egy titokzatos hipnotizőr klubhoz, mi több, Holmes ősi ellenségéhez, Moriarty professzorhoz.

Stáblista:

Szereplők

Sherlock Holmes
Dr. John H. Watson
Moriarty professzor
Gregson felügyelő
Sir George Fenwick
Mrs. Hudson

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
stupek2 2015 jún. 29. - 10:08:55 3/10
Ujabb Scherlock Holmes nyomozós film. Részben hangalámondással elbeszélve.
Rendezési malõr: 11:25-nél egy vízzel teli tálba néznek bele, és látjuk a tükörképüket, amint felfelé néznek. Nos, felfelé csak akkor nézhetnének, ha a vízzel teli tál a fejük felett lenne, szájjal lefelé, ez pedig technikailag lehetetlen, hiszen kifolyna a víz. Tehát mindenki tudja, hogy a tálban lévõ kép belevetített, illetve bele vágott kép. 56:52-kor ugyanezt megismétlik. A film 1945-ös, de színes, karcolásmentes, a szinkron is jó. Csak Sherlock és Watson beszélgetésébõl tudom, hogy ki-kicsoda, egyébként nem tudnám. Valamikor a film vége elõtt azért elõhalásznak egy bûnöst, aki ha nem is gyilkos, de részes a gyilkosságokban.
Az 1 órás film utolsó 10 perce az „akció” a többi elmélkedés. 3 pont.
DrAgy 2013 jan. 23. - 11:19:09
"A levágott újjak esete"
Ezek szerint a régiek a gyilkosok :DD
art773 2012 ápr. 26. - 14:15:03
Sherlock Holmes nehéz "alany" ebben a részben. Ezért segít neki a hipnózissal gyógyító zöld ruhás hölgy egy kis droggal, hogy könnyebben ellazuljon...
dilaram 2012 ápr. 17. - 12:23:52
"A levágott ujjak esete"
Rövid u.