SITKE 2008. - Koncert a kápolnáért

Bakancslistához adom
magyar koncertfilm, 53 perc, 2008

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

"Meg kell menteni a sitkei kápolnát!" - ez a mondat 22 évvel ezelőtt hangzott el egy összejövetelen, ahol többek között Balázs Fecó és Vida Ferenc, a Lord együttes alapítója is jelen volt. Így született meg a sitkei rockfesztivál ötlete. A szövetségesek hamar társakra találtak, neves előadók, együttesek csatlakoztak a kezdeményezéshez a kápolna felújításáért. A Kormorán első fénykora a '80-as évekre tehető, 2000 óta pedig másodvirágzását éli. Az ezredfordulóra ugyanis Koltay Gergely nyolc elhivatott és invenciózus zenészt gyűjtött maga köré, még lendületesebbé, hitelesebbé téve a formációt. Kialakult az összetéveszthetetlen vokális hangzás, amely a hangszeresek virtuozitásával párosul. Ráadásul már vannak követőik a szakmában, ami bizonyság arra, hogy a kilenctagú csapat a magyarság sorsát bemutató dalszövegeivel szintén utat mutat az ifjabb generációnak: lehet igényes, megtartó erőt jelentő nemzeti rockzenét is játszani.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
olahmiki1959 2012 aug. 12. - 00:57:26
A Bikini gitárosa - akinek sajnos a neve nem ugrik be - elképesztõen jó zenész. Szerintem még Amerikában is labdába rúghatna, olyan virtuózan játszik.
A gitáros Lukács Péter - ebben a pillanatban mondták be, amikor ezt írtam.
Mindenképpen megérdemli, hogy megemlítsük a nevét.
Politikától függetlenül...
issti1 2009 márc. 30. - 22:50:10 Előzmény grp
Mondhattad volna csúnyábban is, ez tény: de biztosithatlak, azért ez igy is épp elég csúnya volt..

MAnapság, amikor a csapból is(minden médiaorgánumból) szinte csak a szemét folyik meg kellene becsülni az ilyesmit... nem "fikázni", ahogy te irod..
offtopic
bocs321 2009 márc. 18. - 00:32:01
Rettenetesen sajnállak....Szerintem te is "ej ráérünk arra még" gondolatokkal küzdesz. Ha nem hallgatunk a múltunkra, és nem fogunk össze eltûnünk. Szlovákia és Románia már úgy rúg belénk ahogy akar. Európa megint lesz...... minket, "Felelõs kormányunk" meg elad. Szerintem gondolatébresztõnek ideálisak a dalszövegek. Jelen médihelyzetben meg ilyen körítéssel lehet terjeszteni
grp 2009 márc. 17. - 23:49:30
Felreertes ne essek en nem vagyok a fikazosok kozul valo. Nem szokasom az index-es "minden fikat mindenbe" stilus.
Megis nem tumom megallni, hogy ne szoljak par rossz szot.
Azert mert piros-feher-zold van rafestve ez nem fog vissza. Ez nagyon gagyi nekem. Nemzeti hakni, sziv nelkul. A vidamvasarnap zenei produkciojat juttatta eszembe.
Mondhattam volna csunyabban is de nem akartam.