Sötét átjáró

Bakancslistához adom
Dark Passage
amerikai thriller, 106 perc, 1947

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Egy férfi (Humphrey Bogart), akit felesége meggyilkolásának vádjával, de téves ítélet alapján börtönöznek be, megszökik a San Quentin-i börtönből, hogy megpróbálja bebizonyítani ártatlanságát. Egy gyönyörű ismeretlen (Lauren Bacall) siet segítségére: menedéket nyújt neki - ám a veszélynek koránt sincs még vége.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
breeder 2015 jan. 27. - 21:29:17 10/10
Nagyon jó film, pedig sokáig halogattam a megtekintését, végül rászántam magam tegnap este és megnéztem, és azt kell mondjam a Sötét átjáró egy elsõ osztályú film a maga (film-Noir-os) mûfajában. Nem csak hogy izgalmas és lebilincselõ a története, de még a színészek is hozzáadnak a színészi játékukkal valami pluszt, amitõl ez az alkotás emlékezetes marad a nézõ számára.

Egyébként a Bogart és Bacall páros (már!) megint hozta a kötelezõt, bár velük kapcsolatban eléggé elfogult vagyok, mert amiket idáig láttam tõlük, azokat mindig nagy kedvvel néztem végig. Ehhez persze az is hozzátartozik, hogy Bogart-ra is meg Bacall-ra is mindig azt hiszem, hogy már semmi újat nem tud mutatni, aztán erre rácáfolva egy újabb nyulat húznak elõ a kalapból. :))) Szóval imádom a filmjeiket!

Ha valakinek a Sötét átjáró tetszett, akkor bátran tudom ajánlani a Hosszú álom, a Key Largo, és a Szegények és gazdagok címû filmeket! :)
feketevipera 2012 ápr. 20. - 14:51:41
Szerintem inkább a film eleje az, ami izgalmasabb, az elsõ fél óra után kicsit mintha leült volna a sztori, aztán a vége felé megint kezdett izgalmasabbá válni. Talán kicsit rövidebbre lehetett volna venni a közbeesõ idõtartamot, ott lehetett volna húzni a forgatókönyvbõl, némileg feszesebbé téve a tempót. A szerelmi szál lényege nagyjából sejthetõ volt már az elején is, picit mintha sziruposra sikerült volna ez a vonulat. Bevallom, azt hittem, hogy sokkal nagyobb "összeesküvés" kerekedik a fõszereplõ körül, ahhoz képest kevesebben voltak a "rosszfiúk", mint amire számítottam. Eredeti ötlet volt az, hogy az elején nagyrészt a fõszereplõ szemébõl mutatták az eseményeket, viszont ez így idõnként erõltetetten hatott. Bacall és Bogart játéka jó volt, nagyrészt õk vitték el a hátukon a filmet. Talán nem a legjobb olyan alkotás, amelyikben Bogart játszott, de érdemes megnézni, kár, hogy idehaza alig ismert.
10/10
Bolond Pierrot 2011 júl. 12. - 12:30:09 10/10
Nemcsak hogy jó kis film, hanem szerintem ez a legjobb Humphrey Bogart film. Legalábbis nekem a fõ kedvencem Tõle! :-)