SPL

Bakancslistához adom
Saat po long
16 éven aluliak számára nem ajánlott hongkongi akciófilm, 97 perc, 2005

Értékelés:

29 szavazatból
Szerinted?

Az intelligens Hong-Kong-i rendőrfelügyelő, Chan, annak szentelte életét, hogy börtönbe juttassa a hírhedt bandavezért, Wong Po-t. Éppen egy olyan tanút kísérnek a bíróságra, aki tanúskodhat a gengszter ellen, amikor egy autóval beléjük rohan a banda kegyetlen bérgyilkosa, Jack. A tanú és a felesége is meghal, csak a kislányuk marad életben. Chan csak megsérül, de amikor eltávolítják fejéből az üvegszilánkot, kiderül, hogy rákja van, és már nincs sok ideje hátra.
Eközben Ma Kwan-t, egy másik körzet hírhedten kemény rendőrfelügyelőjét nevezik ki Chan részlegének élére, aki elhatározza, hogy rendet csinál. Chan mindhárom fiatal beosztottja védelmébe veszi a főnökét, aki közben örökbe fogadja a meggyilkolt tanú kislányát.
FEA2 FEA2

Stáblista:

Szereplők

Chan Kwok Chung
Ma Kwan
Lok Kwun Wah

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
stomachh 2012 dec. 25. - 02:17:38 4/10
Sajnos nagyot kellett csalódnom. Igazából a harcjeleneteken kívül nem is tudok olyat mondani, ami kifejezetten tetszett benne az utolsó 10 percen kívül. Rendõr-maffia ellentét, majd bosszúhadjáratot indít a bûnözõ, majd a rendõrök is. Végülis karatélyozás, hentelés van benne, de egy elég átgondolatlan forgatókönyvre a rendezés sem tudott sokat ráépíteni. Na mindegy, a rendezõtõl még megnézem a Yip-mant (már régóta betáraztam), remélem az jó lesz.
Szóval mindenki mással szembefordulva, én azt mondom, hogy sajnáltam rá azt a másfél órát. A kövér maffia (a jó öreg Sammo játszotta volt) mozgása igen nagy volt! Ehhh... legyen 4/10.
5/10
Sasha Wins 2011 máj. 11. - 22:28:24 5/10
Másfél óra szánalom. Még a harc jelenetek sincsenek úgy megkomponálva, hogy azt mondjam rá, hogy azt a mindenit. Donnie Yen meg már az Ip Man-ban is elég szánalmas volt, fõleg a kettõben. Az egy dolog, hogy jól mozog, tud verekedni, de ennyi is a tudománya. Nem filmre való. A zene is nagyon idegesítõ volt.
bigcroker 2011 febr. 11. - 11:23:32 Előzmény NHzsolt
igazad van, néhol kisé gondolkodhatott volna a rendezõ. kis bakikat elnéz az ember,de ebben volt néhány nagyobb is.

SPOILER!
nehogy má zörgés nélkül fel tudjon kelni a kupac törött üvegrõl, hogy a másik 2 méterrõl meg sem hallja, a cimborája meg nem kiált 10m-rõl hogy, "vigyázz haver, jön a fõgenya!"
nem igaz, hogy az ember nem rohan le és nézi meg, hogy él-e még a kölkem a törött autóban, nem kéne-e mentõt hívni, vagy mi a fene
SPOILER!
1/10
NHzsolt 2011 jan. 30. - 14:55:52 1/10
Megnéztem, mert nem tudtam aludni, de azt hiszem, mással jobban töltöttem volna az idõmet. A nagy darab szereplõ mozgása korrekt volt, az meggyõzõ, akár csak néhány verekedés, de rengeteg olyan hiba van a filmben, amitõl nem áll össze és nem teljes, a rendezõ egyszerûen tovább lépett logikai bukfenceken...
-A végén valahogy kiürül az utca, mire az utolsó zsaru a végsõ összecsapás helyére ér, mikor elõzõleg rengeteg fiatal volt ott. A fõszereplõ kérdõjeles módon került ki a megkötözött helyzetbõl a végén, a fõgonosz szintén hagy kérdõjeleket a befejezéssel kapcsolatban, a rendõröket a bérgyilkos tulajdonképpen látványosan, de egyszerûen gyilkolja halomra, pedig fegyver van mindnél, stb.
Tudom, nem szabad filmet úgy nézni, hogy hibákat lát benne az ember, de ebben nagyon szemet szúrt néhány.
facsi 2010 ápr. 09. - 13:59:29
Jó kis egyestés akciófilm egyszerû bosszúsztorival.
Márcsak Donnie Yen miatt is érdemes megnézni.
8/10
zee944 2009 febr. 01. - 12:56:19 8/10
"A bosszúhadjárat" csak egy idióta magyar cím, semmi köze az eredetihez. Azt meg, hogy ki hal meg, és ki nem hal meg a végén, attól függ, hogy melyik változatot látod a kettõ közül. Azért jobb lett volna, ha odaírsz egy "SPOILER"-t.

A film viszonylag friss, 2005-ös Hong Kong-i akcióthriller, két harcmûvész legendával, a ragyogó Sammo Hunggal és Donnie Yennel a fõszerepben. A harc törvénye c. rémes gagyit el kell felejteni, ez az igazi Sammo. Még 53 évesen elképesztõ, mire képes a 110 kilójával.

Jó öreg kétkezi, szép koreográfiájú küzdelmeket láthatunk, nem drótos meg számítógépes trükköket. Néhol kicsit durvább a kelleténél a film, de jó a sztori, jók a karakterek, és szépek a küzdelmek. A Hong Kong-i filmipar is rég túl van már a dicsõ korszakán, úgyhogy meg kell becsülni, ami van.

8/10
10/10
ZoleeL 2009 febr. 01. - 12:44:00 10/10
Nekem "A bosszúhadjárat" címen van meg. Kicsit Schakespeare drámás, mindenki meghal :). Sammo gonosz szerepben, Nagyon jó film!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu