Sullivan utazásai

Bakancslistához adom
Sullivan's Travels
amerikai vígjáték, 90 perc, 1942

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Sturges, a méltatlanul kevéssé ismert, forgatókönyvíróból lett kitűnő rendező fő műve: "a komikum állandóan a komolyság határán mozog, sőt gyakran mélységes keserűségbe csap át" (Gregor-Patalas).
Egy sikeres hollywoodi filmrendező környezettanulmány céljából kimerészkedik a való életbe. Véletlenül ott is reked - egy fegyenctelepen.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Billl Carson 2020 ápr. 12. - 02:05:46 10/10

Ide írd a spoileres tartalmat


Jó jelenet, amikor a tehervagonban a két lerobban figurát kérdezi Sullivan, hogy mi a véleményük a munka világáról, és erre ők szó nélkül átmennek egy másik vagonba. Számomra ez jól karikírozta a sok álszent szegényekért aggódó entellektüelt, marxistát, a társadalomból semmit megérteni nem tudó baloldali fantasztákat.
10/10
Billl Carson 2020 ápr. 12. - 01:48:27 10/10
Remek film a showbizniszről (meg sokkal többről). A főtéma a szórakoztató közönségfilm és a szűk rétegeket (olykor csak a filmkészítők haveri körét, mint pl. Tarr Béla filmjei) "megszólító" film közötti ellentét. Mindezt úgy, hogy egyszerre szórakoztató közönségfilm és mélyértelmű, többrétegű mondanivalót átadó - bár utóbbit nyíltan, ezért az elvakult sznobok számára értéktelen módon.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu