Szappanbuborék

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéjáték, 80 perc, 1995

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

György, a sikerember - bár kortársunk is lehetne - a 30-as évek Budapestjén mindent elért, amire egy ember vágyódhat: egy nagyvállalat tulajdonosa, képviselői mandátum vár rá. Villája van, szép felesége, amikor hirtelen rádöbben, hogy az élet szerepe között nem találja önmagát, egy váratlan fordulattal kilép a megszokott keretek közül.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
MissAmerika 2023 febr. 01. - 12:22:27 3/10
Számomra olyan tipikus kilencvenes évekbeli, lagymatag tévéjáték, ami valahogy teljesen izgalommentes, így nem igazán tartja fenn hosszú időn át a figyelmet, ráadásul nagyon béna utólagos hangalámondással.
feketevipera 2010 márc. 22. - 11:24:22
A történet remek volt, a szereposztás is. Máté Gábor és Andorai Péter játékát amúgy is szeretem, úgyhogy most mindkettejüket volt alkalmam látni. A film amúgy hûen tükrözi azt, hogy nem biztos, hogy a leggazdagabb és legbefolyásosabb emberek egyben a legboldogabbak is, sõt: miközben látszólag sikeresek, és minden erejüket erre fordítják, addig elvesztik azt, ami valójában fontos lenne. Nem véletlen, hogy a fõszereplõ ennyit gondol a gyermekkorára, hiszen utoljára talán akkor volt igazán boldog. Figyelmeztetés is számunkra a film, hiszen sokszor mi is csak a külsõségeket látjuk, és kevesebbet törõdünk a valódi értékekkel.
10/10
marie1 2010 márc. 20. - 23:35:07 10/10
Nekem is nagyon tetszett. Tökéletesen ábrázolta a film, hogy a konszenzus valóság nem mindenki számára egyértelmû, vagyis mindenkinek mást jelent a világ. Metszõen éles választékkal vált ketté György lelkivilága és az õt nem értõ környezeté. Ez a disszonancia végig borzolta az idegszálakat, ugyanakkor a lelki feszültséget a nagyon szép szecessziós környezet ellensúlyozta; a finom képi világ (fény-árnyék játék) érzékenyen tükrözte a fõhõs lelkének átalakulását. Kiváló cím- és szerepválasztás, tökéletes mondanivaló-választás és dramaturgia. Az aranymetszésben a katarzis könnyekig meghatott. Minden este néznék hasonló remekmûvet. 10/10
balint123 2010 márc. 20. - 23:10:57
Nagyon tetszett!