Szemenszedett boldogság

Bakancslistához adom
Love, Wedding, Marriage
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai vígjáték, 90 perc, 2010

Értékelés:

58 szavazatból
Szerinted?

Ava (Mandy Moore), a fiatal, gyönyörű és sikeres pszichológus házassági tanácsadással foglakozik. A lány megismerkedik a sármos Charlie-val (Kellan Lutz), és hamarosan eldöntik, hogy összeházasodnak. A régóta dédelgetett romantikus álom azonban hamar szertefoszlik, amikor kiderül, hogy Ava szülei válnak, ráadásul Charlie-nak is vannak olyan titkai, melyeket jobb lett volna előbb tudni.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
lasvegas777 2017 nov. 12. - 00:13:45 10/10
Sztem jó film,nem tudom miért van leértékelve. Nem sok olyan film van,amit nem akarok elkapcsolni. :)
7/10
gimbiikeeh 2013 ápr. 11. - 20:59:35 7/10
Szerintem abszolút nem rossz film. Jó nem azt mondom, hogy Oscar díjat érdemelne. De egyszer simán meglehet nézni, könnyed, laza, romantikus vígjáték.

7/10
1/10
Jeckyl 2013 febr. 14. - 14:47:24 1/10
Nagyon ritka mikor nem tudok végignézni egy filmet, de ez a film -1-es. Pedig szeretem az ilyen amerikai romantikus vígjátékokat, de ez nekem nagyon uncsi volt! 10/1
raczkia 2013 febr. 08. - 14:19:44
Kis limonádé. Délutáni kikapcsolódásnak megfelelõ :) 10/6
1/10
Kaktuszné 2013 jan. 28. - 18:15:45 1/10
Nagyon rossz film, hatezerszer "szüleim válnak, de összehozom õket" feldolgozott iszonyat kreatív alapötlettel. gyenge színészi alakításokkal és még gyengébb, szokásos sipitozó szinkronnal.
Megnéztem, mert egy könnyed filmre vágytam, ami közben varrogathatok, de annyira hülyeség volt, h tiszta feszült lettem a végére...

1/10
8/10
szabbogi 2012 jún. 17. - 21:54:07 8/10
Nem értem miért van mindenki ilyen rossz véleménnyel a filmrõl. Nem azt mondom hogy a legjobb film volt, amit életemben láttam, de határozottan nem mondanám rossznak. A színészek is tetszettek, Mandy Moore egyáltalán nem volt ronda. :) Egyszer mindenképp érdemes megnézni.
8/10
kis.farkas 2011 nov. 05. - 14:43:07 8/10
Elõször is kész vagyok attól, hogy azok értékelnek akik még nem látták!!!! De miééééééééééééééééért????? .....
Ezért ilyen kevés a film "pontszáma".. Szóval ezek után, én, aki láttam, azt írom, hogy nekem nagyon tetszett. Elõtte én is megnéztem, hogy mit írnak róla, és a 3,7-es értékelés majdnem elriasztott de szerencsére láttam, hogy megint azok olyan okosak, akik nem tudnak semmit :). Tehát ne hallgassatok rájuk, nézzétek meg, nagyon aranyos, könnyed, nézhetõ romantikus filmecske. Nem 10/10-es, de nagyon is nézhetõ. Engem soha nem is érdekelt, hogy ki hogyan fest egy filmbe: milyen színû a haja, vagy a szeme, nem is vagyok filmkritikus, hogy tudjam ki hogy mennyire jól játszik, sokkal inkább a történet ami érdekel, és ez aranyos volt. Aki szintén így áll hozzá annak bátran ajánlom!
7/10
zs9302 2011 szept. 08. - 14:03:59 7/10 Előzmény Rak'Shiri
Kösz az elemzést! Engem Mandy miatt érdekelt, de már az elõzetes alapján láttam, hogy furán néz ki benne, nem önmaga, és hogy rossz lesz a karakter. Azért majd valamikor megnézem, ha lesz szinkronja.
3/10
Rak'Shiri 2011 szept. 07. - 22:07:20 3/10 Előzmény zs9302
Az elõzõ a kérdésedre ment!

(u.i: javítás: Jessica Szohr és Jennifer Garner, elnézést az elírásért. A film pedig 10/3 - de csak Kellan teste miatt.)
3/10
Rak'Shiri 2011 szept. 07. - 22:04:16 3/10
Botrányosan rossz film. De komolyan. Elnézõ szoktam lenni a könnyed, limonádé románcokkal, de ez...
Felsorolás következik a problémákból:

1.) Mandy Moore: Mandyt sok filmben láttam már, és egy helyeske, sminkkel és kedvezõ ruhákkal bájos jelenségként ismert színésznõ - de nem itt. A fehér bõréhez túlságosan is sötét a haja, majdhogynem fekete, és ez a natúr-sminkelt, szinte meztelen arcát sápataggá és jellegtelenné teszi. A rémes smink hatására a szemei aprók és távol ülnek, nagy jóindulattal sem nevezhetõ még kellemesnek sem így az arca. Az alakítása idegesítõ, túl sokat grimaszol, csücsörít, kacérkodik a szemével, és próbál édeske lenni, ami nem jön össze. A karaktere is idegesítõ és ostoba.

2.) Mandy Moore és Kellan Lutz: Kellan egy tipikus észak-amerikai szõke szépfiú igencsak kisportolt felsõtesttel és hát... sima eye-candy. Mandy a rémes sminkes-öltöztetõknek köszönhetõen messze nem hihetõ párja Kellannak - egész egyszerûen nem hiszem el hogy ez a fickó így belehabarodik Miss tésztaképûbe, mi több, egy a film elején látható videóvallomásban meg is kéri a kezét. Ez nem is lenne még áthidalhatatlan probléma, ha mûködne a kémia a két színész között. Vagy ha lenne elég olyan jelenet, ami a friss házasok közötti meghitt kapcsolatot mutatná be, felépítenék õket mint párt. De egyikbõl sem kapunk, csak beraknak két össze nem illõ embert egy babaházba, ahol alig találkoznak, vagy ha el is indul egy jó jelenet, teljesen feleslegesen belép apu. Apu egy idegesítõ cock-block a film során.

3.) Jessica Szorh, vagyis Mandy filmbéli húga: Ez a lány félig néger az ég szerelmére, soha de soha nem hinném el, hogy Miss Tésztaképû édestestvére! A filmben a fõ konfliktus az apa hajdani félrelépésébõl fakad - és SPOILER! a végén felbukkan ennek a röpke románcnak a gyümölcse is. Na, az a fiú inkább lehetne édestestvére Mandynek, és Jessica kéne hogy legyen a zabigyerek. SPOILER VÉGE. Próbálták könnyedre, viccesre formálni a karakterét, de felemás sikerrel. Egyszerûen nem lehet túllépni azon, hogy mennyire nem hasonlít a családjára.

4.) A szülõk. Az apa erõltetett ragaszkodása a zsidó hagyományokhoz mikor beüt a krach, a béna, zsidó hagyományokra építõ mûködésképtelen helyzetkomika és úgy az egész...hát rémes. Egy-két bekiabált Mazoltov!-tól még nem lesz se vicces sem hihetõ. Apa és anya ténferegnek a jelenetekben, mint akiknek fogalmuk sincs arról hogy kerültek ebbe a tragikus projektbe.

5.) Egyensúlytalanság: A rendezõ nem tudta eldönteni kikre helyezze a hangsúlyt. Se Mandy-re, aki önmagában érdektelen, de Kellannak sem volt hajlandó kirakati bábunál több szerepet vagy súlyt adni. Vagy a még érdektelenebb szülõkre, akiknek a karaktere és a története sem érdekli még a kutyát sem.

6.) Egyéb negatívumok: Érdekes történet hiánya, nem mûködõ vagy nem is létezõ helyzetkomikum odaképzelése, Mandy túljátszott mimikája (ami csak egy fokkal jobb mint Jennifer Gartner iszonyatos alakítása a Hirtelen 30-ban), Kellan üres, Ken-baba jelenléte, ami a karakterhiányak tudható be fõleg, drámainak szánt pillanatok érdektelensége, nyálas, hatásvadász mégis kidolgozatlan békülõs jelenet a végén, kémia hiánya, amit viccesnek szánnak vagy nem az, vagy kidolgozatlan-megalapozatlan, vagy erõltetett... dióhéjban ennyit a filmrõl. Katasztrófa.

Pozitívum: A film nézhetõ, ha Kellan épp félmeztelen. Jó hír: Többnyire félmeztelen ha felbukkan. Rossz hír: Alig bukkan fel.

Összességében ez a film hatalmas bukás, és méltán az, hiszen sem a színészek, sem a történet, sem a dramaturgia, sem semmi, a világon semmi nem mûködõképes ebben a filmben. Bárgyú. Kellant sajnálom, mivel továbbra sem lehet ebbõl megállapítani mire képes, hiszen alig van szövege-szerepe, és ez sem az a film, ahol végre túlléphet a tenyészkan/eye-candy szerepkörbõl. Remélem elmondtam minden lényegeset a filmrõl, aki nehezen alszik el, annak bátran ajánlom, panaszai elmúlnak. Mellesleg nem utálom a filmet, inkább csak sajnálom, hogy ez sült ki belõle, mert az alapanyag megvolt egy közepes, ehetõ menühöz, csak a szakács nem tud fõzni...
7/10
zs9302 2011 aug. 10. - 16:11:52 7/10
Ahogy olvastam kritikailag is csúnyán megbukott, de a bevételek valósak? Ki mit olvasott?
danab1 2010 szept. 04. - 19:00:58 Előzmény zs9302
Dettó! Fõként Dermot rendezésére.
7/10
zs9302 2010 máj. 21. - 20:43:57 7/10 Előzmény retrobaba
én is
retrobaba 2010 ápr. 06. - 18:18:49
kíváncsi leszek... :D