Szemtől szemben

Bakancslistához adom
Faccia a faccia
spanyol-olasz kalandfilm, 107 perc, 1967

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Brett Fletcher művelt, emberséges és érzékeny bostoni professzor gyógykezelésre utazik Texasba. Útja összehozza a környék híres banditájával Solomon Bennettel, akivel furcsa módon lassan összebarátkoznak, sőt egymás megismerése közben személyiségükben is változások következnek be...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
olahmiki1959 2022 okt. 30. - 01:43:36 4/10 Előzmény Mr.Nelson
Hát, legnagyobb sajnálatomra - tiszteletben tartva a véleményedet - azt kell mondjam, hogy egy jó alapötletből egy nagyon gyenge, széteső, rossz megvalósítású film készült.
Az egész történet arról szól, hogy egy intelligens, kulturált tanárember - Gian Maria Volonté - hogyan változik át a vadnyugati körülmények hatására, lassan, fokozatosan, egy kegyetlen, gátlástalan gyilkossá.
Az ötlet érdekes, de az egész film erőtlen, a színészi játék gyengécske - pedig Volonté kitűnő színész volt, számtalan "nagy" filmben szerepelt -, a történet itt-ott zavaros, és még Morricone zeneszerzői kvalitásai sem mutatkoztak meg benne, egyetlen maradandó zenei motívum sem hangzik el a filmben.
A rendező, Sergio Sollima neve azért lehet ismerős, mert annak idején ő rendezte a "Sandokan" című tv sorozatot, Kabir Bedivel a főszerepben.
Na, az valóban kitűnő lett, akárhányszor újra nézem, mindig nagy élmény, izgalmas, fordulatos, az egzotikus táj gyönyörű, Kabir Bedi pedig tökéletes a szerepében.
Ez lenne a legjobb olasz western...?
Direkt megnéztem a neten egy listát, az első húszban sem szerepel, amit nem is csodálok, a Jó, a Rossz és a Csúf, a Volt egyszer egy Vadnyugat, és a többi, nagy klasszkus mellett.
Volonté szinkronhangja pedig abszolút nem illett a filmbeli karakterhez. Nem is értem, hogy választhatták hozzá Lux Ádámot...
Nekem csalódás a film, mert sokkal többet vártam tőle.

10/10
Mr.Nelson 2020 jún. 18. - 13:07:18 10/10
A legjobb olasz western szerintem. Morricone legjobb egyik legjobb filmzenéje is, a főcímdal. Kár , hogy nem készült magyar szinkron hozzá.