Szenes Turné

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Slágerek túlélő show-ja. Koncertek, kulisszatitkok és retró-életérzés: örökzöld slágerek, közkedvelt előadók és egy farmotoros Ikarus-busz. A műsorban Szenes Iván felejthetetlen dalai versenyeztek adásról adásra a helyi közönség és a nézők kegyeiért. Hét állandó szereplőt (Koós János, Kovács Kati, Aradszky László, Mary Zsuzsi, Payer András, Gallusz Niki, Bebe) vittünk turnéra az országban. A turnévezető Bakacsi Béla. Aki pedig mindezt a helyszíneken összefogta, Bella Levente. Vác, Budapest, Kisbér, Szentendre, Békéscsaba, Litér, Gyöngyös és Győr felé követhettük a farmotoros Ikarus-busz utasainak életét. A népszerű szerző személyesen készítette fel az előadókat, aktív résztvevőjévé vált a műsornak - a háttérből. Jól ismert meglepetés-vendégek is csatlakoztak a fellépőkhöz, köztük Bodrogi Gyula, Voith Ági, Túri Lui, Gáspár Laci, Harangozó Teri, Delhusa Gjon és az Apostol együttes. A koncert-helyszíneken megszavazott dalokból állt össze a 8. adás anyaga és ebben derült ki, melyik a legnagyobb túlélő sláger, vagyis melyik a legnépszerűbb Szenes-dal.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Tibag05 2015 ápr. 09. - 16:37:12 Előzmény LexH
"Kovács Katival anno jól kiszúrtak a szerzõk, mert neki írták a legnehezebb fekvésû számokat,.."
teljes egyetértésem!
Nezo_nezo 2015 márc. 12. - 21:44:13 Előzmény LexH
Ez "csak" 2006-os felvétel???? Régebbinek gondoltam... A dalok elõadói miatt (külsõ). Hiányoltam egyébként, hogy nincs feltüntetve a mûsor mellett, hogy mikor készült, de te megválaszoltad. Köszönöm.
LexH 2013 okt. 04. - 08:33:59
Bebét hova sorolod, az öregek vagy a fiatalok közé?

Nálam egyébként az azóta elhunyt Payer András a mûsor meglepetése. Õ valósággal újra felfedezte a régi számokat, többnyire Szécsi Pál-dalokat, amiket a hangfekvése miatt bíztak rá. Az õ elõadásában is érvényesült az a dzsesszes megközelítés, amirõl írtam.
Én Galluszról, akire eddig nem figyeltem fel, csak a legjobbakat mondhatom, ahogy Bebérõl is, akit viszont már régóta kiszúrtam magamnak.
Az "öregek" közül ezeken a 2006-os élõ felvételeken Koós és Aradszky ugyanazon a színvonalon énekel, mint 50 évvel azelõtt, ahogyan Mary Zsuzsi is, akivel kapcsolatban itt még hihetetlennek tûnik, hogy pár év leforgása alatt teljesen össze fog omlani. Kovács Katival anno jól kiszúrtak a szerzõk, mert neki írták a legnehezebb fekvésû számokat, amelyekkel itt már meg kellett küzdenie.
Blum József készítette az új hangszereléseket, ezt tegyük hozzá, ha már az ismertetõbõl kimaradt.
10/10
andi 56 2013 okt. 03. - 22:03:16 10/10 Előzmény LexH
Gallusz Niki elé bénán énekel, de az "öregek" nagyon jók voltak!
LexH 2013 szept. 27. - 08:51:16
Gallusz Niki ezzel a felvezetéssel énekelte a Hosszú az a nap címû számot:

Valakirõl mondok egy mesét.
Ma még minden vágyam benne ég.
Holnap csak egy utcanóta lesz,
Mit elcsépeltté nyúz a pesti jazz.

Ezt nem szokták énekelni, pedig jól elhelyezi a dalt a háború elõtti kor és az ötvenes évek tánczenéjének világába.
A mûsor egész zenei kísérete egyébként a számok dzsesszes alapjait hangsúlyozza, hasonló hangulatot keltve, mint a "Budapest Bár" zenekar.

Tetszik.
vino-et-veritas 2013 szept. 12. - 16:45:35
S azóta maga a szerzõ is elment...
olahmiki1959 2013 szept. 12. - 04:33:37
Kedves, fájdalmas poén, amit az élet produkál, ugyanis a mûsor alcíme: "Slágerek túlélõ showja".
A turné állandó csapata (többek között): ... Mary Zsuzsa, Payer András.
Idõközben - sajnos - mindketten meghaltak...
LexH 2013 aug. 22. - 00:37:14
Láttam annak idején. Mindenki élõben énekel, s egy monitor is segíti õket, hogy ne tévesszék el a Szenes-szövegeket. Összehasonlíthatatlanul jobb, mint a Muzsika TV-n látható Szenes-összeállítások.
balazsele 2007 jan. 27. - 15:00:25 Előzmény 30-as
Nagyon jó volt! :) Valaki nem vette fel? Annyira jó lenne újra látni!
30-as 2006 máj. 19. - 19:46:32
Nagyon örömteli estéket okoznak ezek a túlélõshow-k. Felidézik a gyerekkoromat, amikor a békebeli 70-es években a nagyszüleim (néha a szüleim is!) hallgatták eezeket a dalokat bakelit-lemezeken. A nyári hétfõket a nyaraláskor, amikor nem volt TV, de együtt volt minden unokatesó a maminál, zene, nevetés és tánc. Lehet, hogy öregszem? De jó nosztalgiázni! Ezeket a slágereket mindenki tudja. Pedig nem megasztráok éneklik megastadionokban. Nem kell intellektuális tartalmat keresni..egyszerûen kerek, és mohazöld. Talán örökké.