Szerelemből nősültem

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar vígjáték, 70 perc, 1937

Értékelés:

30 szavazatból
Szerinted?

Lili és Péter Szumátra szigetén kötött házasságot. Itthon, Magyarországon aztán kiderül, nem fogadják el az ottani házasságlevelet, igy újból meg kell tartani a szertartást. Az elfoglalt férj üzleti tárgyalásai miatt elkésik az esküvőről. Az asszonyka megsértődik, és hazaköltözik a papához. Ezen a férj sértődik meg, és a helyzetet a rosszindulatú pletykák sem javítják. Csak közös gyermekük megszületése hoz kedvező fordulatot. Végre találkoznak a fiatalok, akik minden intrika ellenére szeretik egymást.

A filmet 1937. december 23-án mutatták be először. Évtizedekig elveszettnek hitték, majd a Magyar Filmintézet amerikai magyar nyelvű újságokban közzétett felhívására jelentkezve hozta haza 1994-ben a Torontóban élő Kotsis házaspár a tulajdonában található 16 mm-es kópiát.

Stáblista:

Szereplők

Molnár Péter
Lili, Molnár felesége
Barna, Molnár üzlettársa
Lili apja
Molnár titkárnője
Molnár ügyvédje

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Dalmát 2016 máj. 14. - 13:22:54 7/10
Külön pikantériája a filmnek, hogy Erdélyi Mici és Ráday Imre az életben is egy pár voltak, de mire ezt a filmet 1937 decemberében bemutatták, már elváltak.
Tibag05 2014 febr. 17. - 16:30:59
Így igaz! Kabos egyik nagy kedvencünk!akár csak Csortos, Gózon, Gombaszögi, Vaszary és tsai!
Oldtimer 2011 jún. 21. - 00:59:10
Még annyit helyesbítésként, hogy a képen az elsõ leállás van, ami defekt természetesen, és utána jön a benzin kifogyás miatti leállás. (Ráday Imre, Kómár Juliska, Erdélyi Mici)
Oldtimer 2011 jún. 21. - 00:56:01
Érdekes, hogy senki nem vette észre eddig, hogy az "autós kép" az "Édes a bosszú" c. filmbõl való?

A kép azt a jelenetet ábrázolja, amikor Evelyn és Márta, no meg a francia nevelõnõ utazik autóval és a kocsi leáll mert kifogyott a benzin, ám Péter (Ráday Imre) hiába ajálkozik, hogy segítsen mert szinte szóba sem állnak vele. Persze végül Evelyn elfogaja, hogy bevigye a legközelebbi városig, ill. benzinkútig, ha egész úton Péter nem szól hozzá.
feketevipera 2009 jún. 15. - 18:47:35
Átlagos magyar vígjáték a '30-as évekbõl. Szerelem, a szokásos bonyodalmak, Kabos mint kisember és persze a kötelezõ idilli befejezés. Végül is nem volt rossz, csak azt sajnáltam, hogy a hang eléggé megkopott (nekem legalábbis fel kellett hangosítanom a tévét).
bourne 2009 jún. 13. - 23:55:39
azt azért nem igazán tudom megérteni, h a sok szenny mellett hogyan képesek egy ilyen filmet negyed négyre tenni ???? normális az ilyen, vagy én vagyok kötõdõs ????

én virrasztok, nem használok videot ... egy ilyen filmért azt hiszem érdemes ... ha meg nem , akkor azt majd holnap a kis családom fogja megszenvedni :))))))))