Szérum

Bakancslistához adom
Szérum - Stone in the River
16 éven aluliak számára nem ajánlott 2015

Értékelés:

28 szavazatból
Szerinted?

1986-ban, egy Csernobilhoz közeli folyón, a végzetes atomrobbanás idején egy turistahajónak - 116 utassal a fedélzetén - nyoma vész. A hajón egy gyógyszergyár titkos emberkísérleteket folytatott, amely során kifejlesztettek egy rejtélyes és különleges vakcinát. Egy gyógyszergyár egy láncvírus elterjesztésével próbál menekülni a csődtől, tulajdonosa pedig - miden áron - hatalmas vagyont akar szerezni. A PharmaGlobe Gyógyszergyár emberkísérletének helyet adó hajó roncsa, rajta a bizonyítékokkal éppen egy kórház alatt van elrejtve, ahova Angéla, Lauren és Pierre, a három főhős kerül. Mindhármójuk múltja hatással van arra a néhány napra, amelyet közösen az épület falai között töltenek. A felszámolás szélére sodródott kórháznak egyetlen lehetősége nyílik a túlélésre, a mentőövet dobó gyógyszergyár óriás, a PharmaGlobe, amely látszólag hajlandó is segíteni az intézménynek. A kórházban rejtélyes gyilkosság történik, kormányzati szintig elérő összeesküvésekre derül fény, miközben Angéláék egyre inkább részesei lesznek az eseményeknek, és sorra csukódnak be előttük a menekülést jelentő ajtók, összezárva őket a kórház múltjának néhány régen feledésre ítélt, sötét titkával.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Jégcsákány 2020 okt. 30. - 15:51:22 9/10
Ettől rosszabb filmet soha ne lássak. Nem értem ezeket a negatív véleményeket😁
kambekk 2016 febr. 24. - 23:21:06
A év végén, a semmibõl érkezett az RTL II-re a Szérum, egy olyan sorozat, amit nem a RTL gyártatott, hanem egy független cég hozott tetõ alá, ráadásul külföldi piacra dolgozva, angolul - a színészek saját magukat szinkronizálták utólag, ami rém vicces dolgokat eredményezett. A meglehetõsen zavaros történet (egy Csernobil miatt a múltban eltûnt turistahajón titkos kísérleteket folytatott egy gyógyszergyár, és a kifejlesztett vakcina pont jól jönne most, az meg egy kórház alatt van a ronccsal együtt, a fõhõsök pedig itt nyomoznak egy sort) és a megvalósítás miatt azonban nem lehetett komolyan venni. Úgy nézett ki, mint egy videóra forgatott, fõiskolás vizsgafilm, a pilot történetének semmi köze nem volt a szinopszishoz, a színészek túljátszották a szerepüket, a zene idegesítõ volt, a trükkök bénák, és az egész nem állt össze koherens egésszé. Nem tudni, hogy a gyártó cég talált-e külföldi forgalmazót vagy vevõt, úgy tudjuk, az RTL mindössze 8-10 millió forintot adott érte. Nem lesz folytatás, nem is baj.


De nem ám!
mackosajt19 2016 jan. 03. - 13:09:13 Előzmény Lili Lili
A kedvenc részem: "a mû grandiózus voltához". Csoda, hogy abba tudtam hagyni a röhögést.
Ezzel a képi világgal, kamerakezeléssel és ilyen értékelhetetlen színészi alakítással grandiózusnak nevezni valóban csak akkor lehet, ha a készítõk fizetnek érte. E mellett teljesen mindegy, mennyire erõs a sztori, mert a színészek jóformán értékelhetetlenre húzzák. Lehetetlenné teszik, hogy az ember akár csak minimálisan is beleélje magát a történetbe, így bõven marad ideje és lehetõsége felfigyelni a többi hibára, a gyenge dialógusokra (bár a színészek képességeit figyelembe véve - tisztelet az elenyészõ létszámú kivételnek - megértem, hogy az írók miért nem merték bonyolultabb párbeszédekbe belekényszeríteni õket), az itt-ott indokolatlanul túlbonyolított cselekményre és helyenként az életszerûség teljes hiányára.
Mindezek sajnos bõven elegendõek a számomra, hogy rossznak tituláljam a filmet.
És gondolom, valami ilyesmire próbálnak kilyukadni a kevésbé cizelláltan fogalmazók is.
mackosajt19 2016 jan. 03. - 12:47:45
Nem is tudom, miért néztem végig. Erre megfelelõ szavak sincsenek, talán leginkább az osztályon aluli. De tényleg, minek néztem végig?
1/10
Torolt Felhasználo 2015 dec. 30. - 11:01:00 1/10
Még mindig nem tudom miért kéne ezt bárkinek néznie az elsõ részalapján, de napi sorozatként letolni egy 8 részes sorozatot - mi volt itt az üzleti konstrukció? Haveroknak kifizetni még idén összes kapcsolódó pénzt? Lenyúlni pár milliárdot?
kambekk 2015 dec. 29. - 23:33:16
:))))
10/10
kazsagx 2015 dec. 29. - 22:43:40 10/10 Előzmény kambekk
Ki fog megbukni vagy mi a bajod neked?
Nem az Oscar dijra keszült ez a sorozat,hanem teljesen mas celbol!
Ertelmesebben is fogalmazhatnal,mint hogy "szar"!
kambekk 2015 dec. 29. - 21:30:23 Előzmény Lili Lili
te itt ne okoskodjál öreg. erre a szarra regeltél be, a vak is látja. eriggy vissza a marketingosztályta és add vissza az elõleget! a filmetek meg egy rom.
10/10
Lili Lili 2015 dec. 28. - 21:01:58 10/10
Egy: Legyél kedves ne ránk erõszakolni a véleményed saját fontosságod képzelt tudatában. Köszönöm!
Kettõ: Kínomban kedvem lett volna felordítani, amikor megláttam a "meg FOKTOK bukni" részed. Kérlek, ha már írsz, írj helyesen. Rengeteget ront az olvasásélményen egy ekkora szarvashiba, noha õszintén érdekelt a te kommented is a többi mellett.
Három: Örülnék, ha magabiztos állításod valami konkrétummal is alátámasztanád elvakult ismételgetéseid mellett, miszerint ez a film -szerinted- értékelhetetlen (nem, nem vagyok hajlandó utánozni a stílusod).

Sok szempontot képes vagyok elfogadni, mint például a tényt, hogy nem a nagy-,"általános" közönségnek készült a film, hanem egy adott embercsoport élvezheti igazán (ha jól emlékszem, valamelyikõtök sorai között olvastam hasonlót), hogy vannak technikai hibái, morózus a képvilága, a színészek sem kedvelendõk mindenki által.
Az viszont továbbra is felfoghatatlan számomra, hogy elvárjátok, fogadjam el én, vagy más, hasonló véleményen osztozó egyén, hogy szerintetek ez rossz. Kérdem én: és? Eddig egyetlen egy ember adott olyan magyarázatot a másik táborból, ami úgy éreztem, tiszteletben tartja az én véleményem is. Határozottan sértõ ez a primitív, lecsupaszított, "csak nekem van igazam, és nektek hallgass a nevetek" hozzáállás. Legyetek oly kedvesek, és tartsátok tiszteletben, hogy van, aki értékeli ezt a mûsort, de felfogja a ti ellenérveiteket, ahogy mi is tiszteletben tartjuk, hogy nektek ez most nem nyerte el a tetszésetek, mégsem mondjuk azt, hogy jajj de bunkók vagytok, mert nem értek fel szellemiekben a mû grandiózus mivoltához. Le merném fogadni, hogy offenzívnek vennétek, ha erõltetném a véleményem mindenféle magyarázat nélkül.
Hegyi Botond 2015 dec. 27. - 23:05:30
Abszolut pesszimistan ultem le ele,gondoltam nem lessz jo.
Csalodtam, kb 100 kulonbozo sorozatot neztem meg elejetol a vegeig, tobbseguk krimi-thriller kategoria. De ez siman benne van a top 10-ben (eddig, 3 reszt lattam).
En is imadom az ilyen nem ertek semmit es minden egy helyszinen jatszodik tipusu abszolut irrealis tortenetszalakat.
Ez a sorozat meg hozza ezt, utoljara ennyire semmit csak a 666 Park Avenue sorozattal voltam,de a Szerum sokkal jobb.
Amolyan 24 szeru,folyamatos, es komor hangulatu mint a The Killing vagy a Hannibal.
Erdekes korcs sorozat, kivancsi vagyok az elso evad vegere,addig biztosan maradok.
Udv.
kambekk 2015 dec. 27. - 01:07:14
Srácok, ami sz@r az sz@r. Nem kell tovább polírozni. Meg foktok ezzel bukni - itthon ugyanúgy mint a nemzetközi porondon.
10/10
kazsagx 2015 dec. 26. - 22:10:43 10/10
Nem is azzal van a baj,hogy embereknek nem tetszik a sorozat,mert az egy dolog...de amilyen stilusban irnak,es nyilatkoznak a filmröl vagy forumtarsaik velemenyeröl egyesek,na az a bicskanyitogatas es primitivseg mintakepe!
Olyan sok filmkritikus es rendezö van ebben az orszagban,hogy majd osszetojom magam... :D
10/10
Lili Lili 2015 dec. 26. - 13:33:26 10/10
Köszönöm a véleményed, teljesen el tudom fogadni ebben a formában :) . Tény, hogy egy ilyen témájú sorozatot beválogatni a karácsonyi repertoárba merész húzás volt, hiszen az átlagtendencia, mint mondtad, a romantikát és a vígjátékot támogatja ilyenkor, de azért örülök, hogy picit kedveztek a krimi-akció kedvelõinek is a Szérummal. Évek óta letöltök egy csokornyi filmet, sorozatot, mert a média egyre-másra ismétli a már látott darabokat, és nem feltétlen szeretném újranézni õket. Most úgy alakult, hogy nem készítettem semmiféle egyéni repertoárt, de végül nem is bántam meg emiatt a sorozat miatt.
10/10
kazsagx 2015 dec. 25. - 20:41:22 10/10
En is szeretem a sorozatokat. Nagy kedvenc lett most az Aranyelet is!
Mostanaban jobban tetszenek a magyar sorik...
En is probabol kezdtem el nezni es nem rossz. Sok kivalo szinkronszinesz is van benne. :)
zsuzso_1988@freemail.hu 2015 dec. 25. - 17:14:21
Annyit hozzátennék ha díjazott sorozat akkor csak elvont nem e világi mûvészfilm szerûség. Az emberek nagyobb részét nem tudja lekötni. A kritikusokkal vagyok! :) + Karácsonykor, És Szenteste nem hinném hogy bárki erre a sorozatra gerjedne, akkor inkább romantikus vagy vígjátékokat adhatnának, de egészségére aki ezzel is beéri.. Azoknak Boldog Karácsonyt.
10/10
Lili Lili 2015 dec. 25. - 14:34:49 10/10
Eszembe juttattad azt az igen valós megállapítást, miszerint "van, aki azért nézi, mert élvezi, van, aki azért, hogy legyen min csámcsogjon és lehúzza, és olyan is van, aki nem nézi" . Ha legalább tanulságos kritikát írtál volna... de az egyéni sérelmeid egy sorozattal kapcsolatban aligha érdekel egy közósséget o.o Kivéve persze, ha a szóbanforgónak erre van igénye ^^ . Once again, a magyar, kulturált véleményformálás szörnyen gyerekcipõben jár :D . De sebaj, még van remény...
kambekk 2015 dec. 25. - 01:26:56
úh, ez egy fostalicska sorozat. egyszerûen sz@r. nem szól semmirõl. idegõrlõen unalmas. a képi világa rideg. a hasznos hang helyetti utószinkron vérlázító. a karakterek papírmasék. szóval egy trágya.

-10/10
Deny95 2015 dec. 25. - 00:29:05
Egyetértek, nekem is tetszik, pedig csak "próbáljuk be" alapon kezdtem el nézni. A Válótársak jobban tetszik, de ez is leköt, szeretem az ilyen "semmit sem lehet érteni"-sorozatokat, amik szeretnek újabb meg újabb kérdéseket és rejtélyeket behozni. Nagy sorozatrajongó vagyok, és nem nézek meg akármit. Magyar sorozathoz képest különösen jó. Az utószinkron néha zavaró tud lenni, de meg lehet szokni. Állítólag van már ötlet 2. évadra is.
10/10
kazsagx 2015 dec. 24. - 23:46:12 10/10
En is igy erzek! Jol fogalmaztal!
10/10
Lili Lili 2015 dec. 24. - 23:32:26 10/10
Húha... o.O . Azt hittem, a kulturált véleménynyilvánítás korát éljük az intelligensebb körökben. Ehhez képest jobbára fikázást és érvek, részletes kifejtések nélküli mocskolódást látok. Enyhén szólva demoralizálóak vagytok, negatív kritikával élõ kedves, filmkedvelõ társaim. A negatív véleményt is el lehet úgy adni, hogy a másik elfogadja és tiszteletben tartsa. A tieteket egyáltalán nem élvezet olvasni, sõt...

Sorozat: most kapcsolódtam be, tehát nincs teljes rálátásom, de eddig remek! Régebben nem szimpatizáltam a magyar alkotásokkal, de egyre több élvezhetõ darabot hoznak ki a futószalagról, köztük ezt is. Szép munka ;) !
A történet (egyéni ízlésemhez mérten) izgalmas, fordulatos, enyhén emlékeztet az amerikai krimisorozatok ízére. Jók a vágások, a kameraállások, a színvilág, a színészgárda (bár Petõ Katánál még erõsen gondolkodok, hogy a karaktere kívánja meg a fásult hangot, vagy más oka volt az intonációk elkerülésére?). Egyszóval egészen biztosan végig fogom nézni, érdekel a teljes sztori ;) . A magam részérõl abszolút befutó, ismét kellemeset csalódtam egy magyar alkotásban ^^ .
Összes hozzászólás