Szobor születik

Bakancslistához adom
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető magyar ismeretterjesztő film, 53 perc, 2015

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A Bencsik alkotóközösség fiatal szobrászai (Engler András, Meszlényi János és Polgár Botond) készítik el újra gróf Andrássy Gyula monumentális lovasszobrát. Zala György eredeti alkotását maga Ferenc József avatta fel 1906. december 2-án az Országház déli szárnyánál.
E szobor újjászületéséről, az alkotói munka, különböző fázisairól készült a dokumentumértékű ismeretterjesztő alkotás. A filmben szó esik gróf Andrássy Gyuláról, az eredeti szobor történetéről, a visszaállításról, a néhai és jelenlegi alkotói folyamat párhuzamairól és eltéréséről is, de a lényeg a szoborszületés fázisainak bemutatása, a szakmai-alkotói folyamat kihívásainak és örömeinek művészi színvonalú rögzítése.
A film különlegességét és kiemelt fontosságát az is adja, hogy feltehetően ilyen méretű bronzszobor nem születik a közeli és távoli jövőben hazánkban, így az alkotói folyamatok, a szoborszületés lépéseinek dokumentálása az oktatásban is kiemelt fontosságú.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu