Szuperhajók

Bakancslistához adom
Superships
kanadai dokumentumfilm, 2001

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Nézzük meg közelebbről a világ legnagyobb hajóit - a kettős hajótestű szupertankhajóktól a legnagyobb vitorlásig, a legnagyobb teherszállító hajótól az úszó fúrószigetig - és csodálkozzunk rá arra a hihetetlen mérnöki teljesítményre, amely a hajógyártás e remekeinek a létrehozásához szükséges volt. Mindegyik epizód - a legkorszerűbb térbeli animációs eljárások segítségével - bemutat egy-egy úttörő szuperhajót, annak pontos feladatát, történetét és működését. Mindegyik hajó a hajógyártás csúcsteljesítménye, amely óriási léptékű, egyedi feladat megoldására született. Üdvözöljük a "Szuperhajók" világában! Az epizódok között szerepel a Hellespont Fairfax megépítése - ez a világ legnagyobb kettős hajótestű olajszállító tankhajója, a The Cat - a Maine-öbölben közlekedő, 90 km/h sebességet is meghaladó szupergyors autószállító komp, valamint a Kilo Moana kutatóhajó, amely fantasztikus hajótest-kialakításának köszönhetően őrzi meg stabilitását a Hawaii melletti viharos tengeren.

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
TerMiki 2013 márc. 30. - 08:24:52
Tényleg õrjítõ lehet... :( Igazán részvétem, ha a sörivást egy pohár után már abba kell hagynod! Mint a megszakításos közösülés... Akkor kell abbahagyni, mikor a legjobban kívánod! :D
10/10
csikánó69 2009 márc. 04. - 17:23:53 10/10 Előzmény Missa
Akkor neked nagyon jó lehet most egy kicsit nosztalgiázni. Elképesztõ, hogy mekkora hajókat gyártanak manapság! Nekem is tettszik a sorozat, leginkább a konténerhajós rész.
8/10
Missa 2008 febr. 20. - 08:58:48 8/10
Tetszik ez a sorozat. Már csak azért is mert magam is hajós voltam több mint húsz éven keresztül. Érdekes dolgokat tud meg az ember. Ja és az egyik részben (Super Servant) még ismerõst is láttam!