Tájkép

Bakancslistához adom
Krajinka
szlovák-cseh filmdráma, 114 perc, 2000

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Az egész múlt évszázad meséje egy talán sosem létezett kelet-európai országról és annak lakóiról... Az orvosról, aki különleges mutatványokra képes a cigarettafüsttel. A fiatal térképkészítőről, akit elcsábít egy gyönyörökre éhes özvegyasszony. A rokonszenves koldusról, akit azért büntetnek meg, mert megzavarta egy család békés életét. A süket emberről, aki arra ébred, hogy egy kígyó lemászott a torkán. A szabóról, akit vicceiért börtönbe zárnak. Az orvvadászról, akin saját fegyvere áll bosszút... Férfiak, nők és gyerekek egyszerű, de különleges története egy egész évszázad történetét rajzolja fel előttünk. A régmúlt ártatlan napjaitól, a második világháború rémisztő napjain át a háború utáni új rendszer édesbús korszakáig követjük hőseink bájos, ironikus, különleges történeteit az életről és a halálról, a boldogságról és a szomorúságról. Történetek, melyekben egyetlen dolog állandó: a sosem változó vidék hangulata.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Mianserin 2008 nov. 21. - 17:20:59 10/10
Egyszer láttam és nagyon vártam, hogy újra mûsoron legyen, hogy a férjem is meg tudja nézni. Legutóbb lemaradtunk, szerencsére megint adják, ha fenn tudunk maradni... jaj, mindig ennek a fügvénye.

"A kertben" nekem is nagyon tetszett.
worldpeace 2007 máj. 02. - 00:11:46
Sajnos nem tudtam megnézni:(. Egyébként: JA! Valami van ezekben a filmekben, amit az amcsik Hálivúdba ha akarnának se tudnának így csinálni!
worldpeace 2007 jan. 16. - 11:28:45
A kertben az egyik kedvencem! (Az atmoszférája miatt.) Lehet h. ezt a filmet is megnézem pénteken...