Támasz nélkül

Bakancslistához adom
Hoa-cha / Helpless / 화차
16 éven aluliak számára nem ajánlott dél-koreai thriller, dráma, 117 perc, 2012

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Munho és Szonjong jegyespár. Épp Munho szülei felé tartanak, mikor lehúzódnak egy pihenőnél a zuhogó esőben. Mikor Munho kávéval a kezében visszatér a kocsihoz, jár a motor, nyitva a kocsiajtó, a menyasszonya pedig sehol. A telefonja ki van kapcsolva. Nem maradt utána más, csak egy hajcsat a mosdó padlóján. Munho kétségbeesett keresésbe kezd. Elsőként visszasiet Szonjong lakására, amit meglepetésére valaki időközben teljesen kiürített. Megpróbál kapcsolatba lépni a nő munkatársaival, de jegyese munkahelyéről kiderül, hogy soha nem is létezett. Minél mélyebbre ássa magát a nyomozásban, annál világosabb, hogy a nő, akit szeret, a legkevésbé sem az, akinek hitte. Munho unokatestvéréhez fordul, a korábban detektívként dolgozó Dzsonggunhöz, aki eleinte csak a pénzért vállalja el a megbízatást, de a kirakós darabkáiból számára is vérfagyasztó kép körvonalazódik.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
King Diamond 2017 júl. 23. - 17:18:22 7/10
Elég ritkán nézek koreai filmeket, de ennek egybõl megtetszett a története, amikor elolvastam a tartalmát. Tegnap néztem meg és egyáltalán nem csalódtam. Igaz, ez is a lassabb cselekményvezetésû filmek közé tartozik és néhol már kicsit vontatottnak vagy unalmasnak is hathat, itt-ott nekem is ez volt az érzésem. A történet elég jó, ahogy bontakozik kifele és haladunk az ügy felgöngyölítése felé, úgy lesz egyre feszültebb a hangulat és izgalmasabb a cselekmény. Most olvastam, hogy ez is egy könyv alapján készült, habár ez nem hangzik el vagy nem kerül megemlítésre a filmben. A színészek egyáltalán nem rosszak, ahhoz képest, hogy nem ismertek (legalábbis számomra nem voltak azok), a koreai fõszereplõ hölgy felettébb csinoska volt és remekül játszotta ezt az eszement karaktert. A vége sajnos itt is sejthetõ volt, bár nem tudom, hogy a könyvben is így van-e megírva, mindenesetre szerintem jó lett. Érdekes volt a koreai helyszíneket is látni, amiket nem lát azért minden második filmben az ember. A zenével és a magyar szinkronnal sem volt baj, örülök, hogy leszinkronizálnak ilyen filmeket is, azért koreai nyelven, magyar felirattal nem biztos, hogy ennyire élvezhetõ lett volna.
Ajánlom azoknak megtekintésre, akik szeretik a misztikus krimiket/thrillereket és egy kicsit más típusú/stílusú filmre vágynak, mint az amerikaiak.
6.5/10