Táncterápia

Bakancslistához adom
Finding Your Feet
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol családi vígjáték, 111 perc, 2017

Értékelés:

65 szavazatból
Szerinted?

A látszólag tökéletes és rendezett életet élő, ítélkezésre és sznobizmusra hajlamos Sandra nyugdíjba vonulása előtt nem sokkal felfedezi, hogy a férje viszonyt folytat a legjobb barátnőjével. Fényűző otthonát otthagyva bohém húgához költözik, aki egy rossz hírű lakótelepen lakik. A karót nyelt Sandra eleinte kibírhatatlannak találja új életét, azonban egy társastánc-tanfolyam mindent megváltoztat...
Bemutató dátuma: 2018. március 15. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
vargama jan. 12. 18:32:37 8/10
Bájos film, tele érzelemmel, és nagyon szórakoztató. Pergő, vidám, felcsillan az angol humor. Életvezetési tanácsadás idősebbeknek. A táncterápia itthon is sikeres lenne.:)
8/10
olahmiki1959 jan. 02. 03:58:32 8/10
Nagyon szórakoztató, egyben elgondolkodtató film, a főszereplő színésznő pedig imádnivalóan bájos és tehetséges!
9/10
HaKohen 2020 jan. 01. - 13:04:00 9/10
A tutimegmondó kommentelőktől nem vártam többet. A film nagyon jó, bár kétségtelenül vannak benne előre látható fordulatok, sablonok - de nem ez a lényeg. Irigyeltem a briteket a nyitottságukért, a film szereplőit az esendőségük melletti szerethetőségükért, a táncoló (és egyéb) valóban értelmes és értelmet adó közösségeikért. És elszomorodtam, hogy itthon a lelki nyomor marad - nagyon kevés kivétellel.
8/10
gabior 2019 dec. 31. - 00:40:46 8/10 Előzmény koosmiklos
Jó ötlet a 60-as karika, amúgy jó kis film volt.
6/10
sexykex 2019 ápr. 07. - 07:10:00 6/10
A semmittevésbe belerokkant öregfiúk csapják a szelet a ronda bőrű vénkisasszonyoknak. Nem kevés szabadidejükben táncikálnak, amitől a tüdőrákos is életre kél. Tudjuk, hogy a vén kecske is megnyalja a sót, pedig legtöbbjük „karosszériája egy felpumpált roncs”.
Valóban így működnek az öreg csókák – elmennek a szanatóriumba és hajtják a vénlányokat. Becsszó, hogy nem irigylem tőlük. Az a legnagyobb bajom, hogy még mindig a huszonévesek tetszenek és az asszony – bár, ő csak megszokásból. Na, most mit adjak közepeskének?
10/10
sladka_pani 2018 dec. 09. - 16:05:05 10/10
Tökéletes film volt! :)
koosmiklos 2018 nov. 30. - 12:20:41
egyre több az idősekről szóló (romantikus) film, ami nem baj, mert régebben nem készült ennyi. Be kellne vezetni ezekhez is korhatárbesorolási ajánlatot, mondjuk egy 60-as egy karikában és akkor azok, akik ennek az életkornak a sajátosságait még csak nem is érzékelik, nyugodtan el tudják kerülni és nem írkálnának hülyeségeket.
perry 2018 nov. 28. - 11:16:18
Fura dolog számomra, hogy egy félreeső film ahol ráadásul még a kommunikáció is baráti mederben zajlik moderátor fókuszba került. Az külön is megérne egy misét miképpen kell törölni off-topic mondatváltásokat?
perry 2018 nov. 27. - 22:40:38
:)
offtopic
perry 2018 nov. 27. - 17:04:13
Köszönöm ez a célom, egy kis irodalom, egy kis filmkritika, egy kis ajánlás.:)
perry 2018 nov. 27. - 16:32:19
Csak úgy kíváncsiságból megnéztem a hozzászólók életkorát, és természetesen bárki megnézheti az enyémet. Na ebből végül is nem vontam le következtetést. Talán csak annyit minden generációnak megvan a maga gondja, baja, ideái és persze különvéleménye. Magam kissé közelebb állok - bakker hát nem pontosan ott- a szereplőkhöz. találkozva ajtót ki nem nyitó idősebb előtt és hiába köszönök előre fiatalnak vissza nem köszönőnek. Természetesen midig van üdítő kivétel. Bizony ám mi már csak ilyen idős papírfigurák vagyunk a magunk zsémbességével, megszokott rigolyáinkkal és rosszabb esetben egyedülléteinkkel. Ott és akkor mikor kicsit összeomlik felettünk az ég. Mert talán nem kellünk a családnak, meg van nekik a saját gondjuk, vagy tényleg lecserélnek minket egy másik évjáratra, szóval mondhatnám nekünk aztán van coreszünk rendesen. Talán mert az élet olyan mint egy éröltett történet, állandóan újra játssza magát a történet ugyanaz csak a szereplők másak, és micsoda szereplők. Olyan szereplőgárda akik bizony kiszámítható klisék mert az életből vannak, tudnak néhány dolgot róla és színésznek meg zseniálisak. Sehol egy hamis hang , színészi félre intonálás. Penge éles karakterek. A film pedig meglepően sok mindent mesél nekünk az 50-60 korosztályról akik most és ma is köztünk élnek. Cekkerekkel cipekedve, azt a néhány forintot beosztva a farhát mámorában élve. Ja, kérem , hogy ez Anglia? Kicsit más a díszlet de végül is a helyzet a probléma egyezik. Meg aztán az is klisé , hogy hol sírunk, hol nevetünk rácsodálkozva jééé ezt már én is átéltem , ilyen már velem is megtörtént. Számomra ettől válik a film több dimenzióssá. A történet mélységet kap. Ne tagadjuk ez egy szórakoztató film a történet sem egyedi, mint írtam csak olyan mint az élet kiszámítható mi történik benne. Mert valljuk be lefekszünk felkelünk úgy gondoljuk valami különöset alkotunk, holott csak irodákba járunk, vedéglőkben felszolgálunk, és ez így megy napról napra.... Az is igaz a rendező néha nem tudja eldönteni zenés "revü" filmet vagy csak történetet meséljen. Nekem csak valami édes-bús érzelmet adott és talán azt a reményt, hogy soha sem lehet elég késő az újrakezdésre.
6/10
pihes 2018 nov. 27. - 14:52:59 6/10
Már az elején untam, de aztán kialakult belőle valami nézhető!

6/10
funfun 2018 okt. 21. - 18:30:07
Eléggé erőltetett a történet. Papír ízű figurák, előre kiszámítható klisék. Sok logikátlanság. 3 pont.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu