Tartozol a haláloddal

Bakancslistához adom
44 Inch Chest
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol filmdráma, 95 perc, 2009

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

Colin Diamond teljesen magába roskad, miután megtudja, hogy a felesége, akivel húsz esztendeje él együtt, megcsalja egy jó megjelenésű, fiatal férfival. Miközben próbálja megemészteni a helyzetet, a barátai nem tétlenkednek, elrabolják az asszony francia szeretőjét. Rabként tartják fogva, hogy így Colin bosszút állhasson rajta a sérelméért. A férfit egy különleges "bíróság" elé állítják. Az élete egyedül csak azon múlik, Colin hogyan képes megbirkózni a bosszúvággyal és a lelkiismeret-furdalással, a bánattal és az önsajnálattal. A helyzet egyre inkább eldurvul.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
tortura 2016 szept. 28. - 18:35:20 Előzmény antibond
Az a film maga volt a tökély. Nemcsak a cselekmény miatt. Új-Zéland egyszerûen gyönyörû. Szerencsés ember, aki járhatott ott.
antibond 2016 aug. 15. - 15:16:35 Előzmény tortura
Ha tetszett Ray Winstone a "Téglában", akkor mit mondasz a szereplésérõl a "Nyomkövetõ"-ben??!!
4/10
InteriorLulu 2016 jan. 05. - 01:52:33 4/10
Ez a film egyszerûen siralmas. Pláne ahhoz képest, hogy mekkora nevek szerepelnek benne, nagy kár, hogy erre pazarolták magukat.
Adott egy amolyan tarantinós alaphelyzet: lepusztult szobában hat ember, öten közülük cimborák, céljuk eldönteni, hogy mi legyen az amúgy tökidegen hatodik ember sorsa, megy a végnélküli szövegelés, flashbackekben a helyzetet kiváltó esemény...

SPOILER
De mindebbõl a készítõk semmit nem hoztak ki. A cselekmény fikarcnyit sem halad elõre, a szereplõk folyton magukat ismételgetik, nyúlik, csak nyúlik a dolog, várjuk hogy végre történjen már valami, pörögjön fel a sztori, várunk, egyre csak várunk... A karakterábrázolás szinte nulla: csupán egyikük, a meleg életmûvész figurája (McShane) az, ami kellõképpen árnyalt és elég érdekes is, plusz a kvázi központi figura, Colin házasságáról tudunk meg egy-két dolgot, ennyi. Nem fut ki a sztori sehova, még az a nyamvadt csavart sem hozza, amit a film felétõl várnánk (t.i. hogy kiderül, nem is az elfogott szerencsétlen a hunyó, hanem)... Aztán a legvégén Colin végre dönt, de azt is hogy miért éppen úgy, ahogy, arról sejtésünk sem igen van. Nem tudom, ki lehetett volna-e hozni a történetbõl valami sokkal tisztességesebbet, de ez így botrányosan gyenge.
tortura 2015 nov. 22. - 18:09:06 Előzmény olahmiki1959
Valahogy így vagyok vele én is, bár én végigszenvedtem....
Ray Winston miatt, akit ab ovo imádok, mióta láttam a Téglában. De ez kezdjük ott, hogy nem thriller, hanem dráma. Valahol ugyanis thrillerként aposztrofálták, talán ott, ahonnan leszedtem. Aztán a vontatottság. Minden mondatot háromszor mondanak el a szereplõk (minimum), mintha a nézõ fogyatékos lenne. Aztán a trágárság, ahogy említed...
Az egészet be lehetett volna sûríteni 20 percbe. És Ray Winstonnak nem áll jól ez a szerep. Fura, mert egy karakteres, nagyon jó színésznek tartom, de ez a "megcsalt férj, drámázó" attitûd valahogy nem az õ világa. Szerintem. De majd biztos jön valaki, a rácáfol. Ránk cáfol. Kíváncsi leszek annak is az érveire, akinek tetszett. Végül is ízlések, pofonok...
olahmiki1959 2015 nov. 15. - 07:29:17
Jó fél órán keresztül néztem, aztán feladtam.
De nem ez az érdekes.
Hanem az, hogy ez a film 12-es karikával került vetítésre, holott ennyi mocskot, káromkodást, trágár kifejezést ilyen mennyiségben én még egy filmben sem hallottam!
A több évtizedes filmnézõ múltamra visszatekintve, biztosan állíthatom, hogy soha, semmikor.

Aki ezt a filmet a 12-es kategóriába sorolta be, nagyon komolyan megbüntetném, persze tudom, hogy semmi nem lesz belõle.
Katasztrófa...
10/10
denilson 2012 szept. 27. - 03:09:33 10/10
Nem értem, miért húzzák le ezt a filmet a 10-es skálán. Tény, hogy vannak jobb filmek a megbocsátásról és az autoriter személyiségrõl, de nagyon jók a karakterek és nem olcsó filozofálgatás az ami benne van. Elég színpadias, de nekem tetszett.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu