Tatonka történetei

Bakancslistához adom
Tales of Tatonka
6 éven aluliak számára nem ajánlott francia animációs sorozat, 2010

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Észak-Amerika egyik színpompás erdejébe kalauzolnak el minket legújabb sorozatunk főszereplői: négy farkaskölyök és a szüleik. Legjobb barátjuk, Tatonka, a magányos bölény, arra buzdítja a kölyköket, hogy egy számukra ismeretlen világot fedezzenek fel. Szeretné megtanítani őket arra, hogyan boldoguljanak majd szüleik nélkül a sokszor ellenséges és titkokkal teli világban. Kövessük együtt izgalmas kalandjaikat a vadonban, élvezzük a vidám történeteket, és persze a barátság legszebb pillanatait!

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Tintin 2019 jún. 22. - 23:00:17 9/10 Előzmény Tintin
Nekem személyes kedvencem Nunpa, a kis csendes, megfejthetetlen ,inkább háttérben maradó ordas,sajnálom,hogy pont ő szerepel a legkevesebbet.Egyébként szerintem lányként sokkal jobban mutat ,mint fiúként ,a feje is lányosabb.
Másik kedvenceim a félárván maradt,valahol érthető,de elég bajos és inkább csaláshoz folyamodó Luta és Ska.Valahol megértem őket,hisz meghalt az apjuk,Willinam,Wicasa fivére,aki valószínűleg Winonával alfa lehetett,és így nyilván Luta és Ska voltak az örökösök és az elsőbbséget élvezőek,de miután valamiért meghalt Willinam(betegség,betolakodók,falkaharc stb.),és a falka is feloszlott,menniük kellett és Wicasáék befogadták őket.(Csak saját elképzelés)
De itt már nyilván nem ők az örökösök,ők már csak másodlagos ok,mivel wanjiék, az alfapár kölykei a fontosabbak.De önmagában is elég szörnyű,hogy egy számukra idegen falkában csöppentem,meghalt az apjuk és nincs aki nevelje és tanítsa őket,és ezt még Wicasa se tudja behelyettesíteni.Így érthető,miért nem rajonganak az unokatesóikért és miért akarnak egyfolytában keresztbe tenni nekik,főleg wanjinak,hisz rivális az ő szemükben és ezt még egy jó adag féltékenység is táplálja,mivel a falka biztos, hogy velük foglalkozik a többet.Bár attól még nem tudom,miért kell ilyen utálatosan és bunkón viselkedni a falka többi tagjával és a többi állattal.Egyébként ők is szerepelhetnének többet és több tulajdonságukat is belehetne mutatni a hazudozáson,folytonos csaláson,bunkóságon és irigységen kívül.
Wicasa és Winyam is szerepelhetne többet,róluk is lehetne bemutató,hogy viselkednek alfaként,a többi állattal,különféle helyzetekben,nem mindig csak úgy,hogy megmentik a kölykeiket meg néha mesélnek nekik.Lehetne egy család sztori,pl.hogy jöttek össze,miként alapították a falkát,hogy ismerték meg tatonkát, szóval háttérsztori,vagy élettörténet róluk,a családjukról.
Keveslem a falkás részeket,több tagot is belehetne mutatni és maga,a falka is sokkal többet szerepelhetne,pl.vadászat, vagy valami rangviták,kapcsolat a környező falkákkal vagy bármi,hiszen mégiscsak ez a kölykök igazi otthona ,ezt kell a legjobban ismerniük ,itt fognak élni.
Az ellenségek is jók,bár lehetne több falka is több kölyökkel a környéken,mégis azok a legnagyobb riválisok és velük is tudnának a legjobban barátkozni, minthogy egy medvével vagy mókussal.Így életre szóló kapcsolatokat szereznének,vagy a jövendőbeli párjukat,lakhelyüket is akár.
Viszont nem értem,hogy jön egy mesébe az,hogy szakadárok!?Ezek egy középkorbeli olyan emberek,akik a vallásból kiszakadt és azzal szembekerülő személyek.Foggalmam nincs,mit keres egy ilyen szó a gyerekeknek szánt mesében.
A többi állattal nincs bajom,jól vannak kitalálva,de ha jól tudom,a jávorszarvasok magányosan élnek,nem csapatban és hol van moose anyja,elvileg vele kéne élnie,nem az apjával.
Más állatok is szerepelhetnének,pl.szarvasok,madarak vagy rókák is.
Összesítve jó mese,de lehetne rajta még javítani.
9/10
Tintin 2019 jún. 22. - 21:22:09 9/10
Nagyon kedves mese,kamasz létemre is szeretem nézni,lenyugtató.Az animáció szép,a zenék is jók.A hangok is nagyjából jók,bár lehetne jobb is.Ha jól tudom,elvileg Nunpa fiú eredetileg,míg Poum lány,nálunk még fordítva van.És asszem,két részben láttam eddig,de valamiért Nunpa helyett Wanji kezdett el beszélni ????
A történet lehetne kicsit összefügöbb, szóval az első részben még ősz van,a másodikban már tél,a harmadikban nyár,és ez így elég kesze-kusza.Ja és a farkas kölykök eredetileg tavasszal születnek,esetleg nyár elején ,de télre mindenképp felnőnek,míg wanjiék télen is kb.ugyanolyanok maradnak,mint nyáron,semmit nem változtak,vagyis ez így elég valótlan.
Ezen kívül jók a sztorik,bár nekem az elég feltünő,hogy csak wanjinak lehetnek jó ötletei, abszolút ő a vezér,szóval az van,amit ő mond,csak neki lehet igaza,mindenkinek ő a legjobb haverja,a testvérei ezt szó nélkül hagyják és mindent megtesznek neki,amit csak akar és mindenhová követik,mintha csak az árnyékai lennének.Ő minden részben szerepel, miközben a testvérei ,van amelyik részben egyáltalán nem is szerepelnek.Látszik ,hogy ő Wicasa és a falka kedvence is,a testvérei helyében én már rég agyonütöttem volna a beképzelt kis királyt.
offtopic
adamnagysweetmovie 2016 jan. 24. - 09:26:48
pafe 2014 jan. 24. - 21:41:28
Nagyon aranyos rajzfilm. A történet nagyon jó, az animáció is nagyon remek és egyáltalán nem béna, mint egyesek szerint. 5 éves kislányom egyik kedvence a Mia és én mellett. A zenéje is nagyon jó. 10/10.
1/10
Fátum99 2012 aug. 31. - 17:22:49 1/10
A történet közepes, az animáció béna, a zene tûrhetõ, de a hangeffekt sem egy nagy durranás. 10/4
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu