Távoli emlékek

Bakancslistához adom
Quartier lointain
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott belga-luxemburgi-francia-német fantasy, 98 perc, 2010

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?

Az ötvenes éveiben járó Thomast a szülővárosába sodorja az élet, ahol anyja sírját felkeresve egyszer csak összeesik. A férfi arra tér magához, hogy újra 14 éves, és ismét átélheti kamaszkora legszebb és legszörnyűbb élményeit: a nagy barátságokat és az első szerelmet, és újra szemtanúja lehet annak, ahogy apja elhagyja őt és anyját. Thomas anno nem értette meg, miért hullott szét a családja, ám ezúttal nem biztos, hogy megelégszik egy esetleges válasszal, hisz nagy a kísértés arra, hogy megpróbálja megmásítani a sorsot, hogy ezzel végképp átírjon mindent, ami előtte áll.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
jófilmkell 2016 jan. 16. - 19:09:45 9/10
Elgondolkodtató film. Nem "fantasztikus". Romantikus vagy dráma.
Bennem ez fogalmazódott meg: Az életutunk végefelé sokszor utazunk vissza az idõben... Mi lett volna, ha így..., mi lett volna, ha úgy történnek meg velünk a dolgok.
A nagy változások nagy fordulatokat hoznak mindenképpen... Meghökkenünk, megrémülünk az ismeretlen helyzetben, aztán pereg tovább a film.
Az életünk filmje. Nem úgy, ahogy megálmodtuk, de a miénk.
S abban kell megtalálnunk a szépséget, a jót, a békét...
Ford Mustang 2011 nov. 03. - 16:52:18
Érdekesnek tûnik, nem lehet rossz.