Teri nagyi

Bakancslistához adom
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető magyar dokumentumfilm, 58 perc, 2003

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Teri nagyi elmenőben. Élet és halál közti állapot. Mint félálomban, álom és ébrenlét között. A teste itt van, a szelleme félúton. Lánya, Paula ápolja, aki fiatalos hatvanas. Két éve pelenkázza, mosdatja, kiszolgálja anyját. Teri nagyi elméjéből, melyre köd borult, fel-felbugyognak megdöbbentően bölcs, szívszorító gondolatok.

Most fogalmazza meg őket, vagy mélyen kódolva vannak, hosszú évek alatt beleivódtak az elméjébe, és most félig tiszta pillanataiban feltörnek... Mintha egy filozófus töredékes álma jelenne meg előttünk. Majd újra a csönd, a befelé fordult pillanatok, elmezavar, elborulás, hallucináció, és a lassú halál.

Stáblista:

Alkotók

Díjak és jelölések

  • 35. Magyar Filmszemle

    2004
    Duna Televízió Különdíja: Sós Ágnes

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Tsepy 2017 nov. 29. - 15:41:44 1/10
Érdekelne, hogy mennyi pénzbõl készült el ez a rettenet. Akármennyire is szomorú és megrázó a téma, a slendrián vágások, a \"fade-in - fél perc néma semmitmondás - fade-out\" idõhúzó megoldások, a rendezõi koncepció teljes hiánya stb. egy idõ után kínos röhögést vált ki. Igazi \"Szalacsi Sándor és a Fogarasi-féle ojjektum\" színvonal. A téma (és fõleg szegény Teri néni) sokkal több gondosságot és emberséget érdemelt volna.

Erre a filmipari hulladékra egyetlen dolog adhat magyarázatot: ha valakiknek sikerült vele jó sok pénzt kifejni az MMKA-ból vagy egyéb állami-félállami tõgybõl.
6/10
Sadenal 2015 febr. 28. - 14:37:00 6/10
Vontatott és szenvedõs és csak annyit szûrtem le, hogy rossz öregnek lenni és csak szenvedünk ha elérkezünk életünk azon szakaszába. :(


6/10