Tiszta játszma

Bakancslistához adom
Fair Game
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 91 perc, 1995

Értékelés:

152 szavazatból
Szerinted?

A gyönyörű jogásznőt, Kate McQueant (Cindy Crawford) egy rejtélyes merénylő kis híján megöli. A rendőrség a jóképű Max Kilpatrickot (William Baldwin), a gyilkosságiak flegma nyomozóját bízza meg a nő védelmével, aki egy titkos búvóhelyen igyekszik biztonságba helyezni a lányt, ahol különleges bűnesetek tanúit szokták elrejteni. Arra azonban még a nyomozók sem számítanak, hogy Kate üldözője, Kazak (Steven Berkoff), az egykori KGB-ügynök, akinek az FBI-nál is kiterjedt kapcsolatai vannak.
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
stefan75 2020 dec. 15. - 23:36:47
Ennyire félrefordítani egy címet... A fair game levadászhatót jelent.
olahmiki1959 2017 jan. 30. - 11:49:42
\"A rendõrség a jóképû Max Kilpatrickot (William Baldwin), a gyilkosságiak flegma nyomozóját bízza meg a nõ védelmével\"
Jaj, istenem! Csak ezt ne írták volna oda!
William Baldwin az egyik legbutább arcú amerikai színész, aki nemhogy nem jóképû, hanem egyenesen visszataszító, különösen, ha a testvéreivel hasonlítjuk össze!
A film egyébként teljesen átlagos, sõt, gyengécske, és az sem véletlen, hogy Cindy Crawford egy bátortalan kísérlet után nem nagyon kapott több filmszerepet...:)
3/10
Atis88 2016 dec. 28. - 18:34:41 3/10
Ez a film nagyon gagyi. Tele van logikátlanságokkal. Mint például hogy majdnem végig hitelkártyával fizetnek mindenütt, csak hogy egyszerû legyen elkapni, meg nyomon követni õket. A színészek alakítása sem túl hiteles, helyenként erõltetett. Salma Hayek pedig nem tudom kit szopott le, de a karaktere totál felesleges, semmi értelme a szerepeltetésének, sehogy sem kapcsolódik a sztorihoz. Meg az a kötelezõ szexelés a vége fele a vonaton is olyan klisé, amit szinte minden ilyen filmben elsütnek. Szóval 3/10, könnyen felejthetõ.
k11zoltan 2014 nov. 23. - 12:25:10
Rendben volt ez a film.
Gyerekként láttam, és persze a vonatos szexjeleneten kívül semmi sem maradt meg.
De most újra nézve, szerintem nem volt rossz. Tipikus üldözõs film fos CGI nélkül.
LajtaJ 2014 márc. 23. - 16:24:33
Két bomba jó nõ is szerepel a filmben.

Salma Hayek nagyon mellékszerepet játszik ezúttal, Cindy Crawford pedig vilanthatott volna többet is magából.
Nooji 2012 jún. 09. - 15:06:42 Előzmény kybuck
Sajnos teljesen igazad van.Egyetlen dologban nem: nem csaj az RTL Klubot hanyagolom,hanem úgy alapvetõen a TV-t.
Gyakrabban nyúlok egy jó könyvhöz.És bennük ritkábban csalódom.... ;)
kybuck 2012 jún. 08. - 03:13:15
Rátapintottál a lényegre, lentebb írtam, hogy már megjelenésekor is közröhej és viszolygás tárgya volt a film a legprimitívebb sablonossága miatt, ami amúgy végképp bebizonyította, hogy Miss Crawfordnak nem sok keresnivalója van a filmszakmában. Pár lényegtelen alkalmi szerepecskén kívül el is tûnt a képernyõrõl, hál' istennek (a jó külsõ még nem színészet ugye). Ennek a Baldwin gyereknek pedig még legalább volt pár jobb szerepe elõtte, amivel megindulhatott volna felfelé (Lánglovagok, Sliver), de ez a film neki is betette a kaput, eztán már csak a "Direct to DVD" stúdiók foglalkoztatták. Ja igen, a sablonokon túl (vagy épp amiatt) az 55 millás költségekbõl csak 11,5 jött vissza, szóval a pénztáraknál is akkorát zuhant, mint az ólajtó! Innentõl a készítõknek, szereplõknek nem volt visszaút.
Az RTL-lel meg légy kicsit megértõbb: egyfelõl már a zaci felé kacsingatnak, annyira nincs zséjük (lásd több mûsor alkalmi vagy tán végleges szüneteltetése), másrészt itt a nyár, az uborkaszezon, amikor padlássöprést tartanak az archívumban a csatornák, és leporolják az ilyen filléres jogdíjas kövületeket, ahogy minden nyáron teszik, hogy legyen mit leadni. Egy este részükrõl így ki is van pipálva. Én a reklámok, az új szinkronok és kivágott jelenetek miatt amúgy se nézek már régóta filmet a retekklubbon, ezt javaslom neked is.
7/10
somersby 2012 jún. 07. - 22:59:03 7/10
Ha megnézed a szereplõket, láthatod, hogy ott szerepel a neve.
8/10
joergie 2012 jún. 07. - 22:50:17 8/10
Szerintem teljesen rendben van. Van benne Cindy Crawfordos szexjelenet. MI MÁS kell egy filmbe, hogy tökéletes legyen? :D
Nooji 2012 jún. 07. - 22:43:22
Igen,az Salma Hayek volt.A szereplõk között is megtalálod.
Nooji 2012 jún. 07. - 22:42:22 Előzmény olahmiki1959
A filmrõl:azért vicces 2012-ben egy 1995-ös filmet nézni.:)
Utolsó Zs kategóriás film csupa klisékkel.
Az elmúlt néhány évben azért volt 1-2 jó film a moziban....
Számomra ezért érthetetlen,hogy egy kereskedelmi TV hogy nem tud leadni egy nem 25-ször leadott és 1995-ösnél frissebb filmet....
(William Baldwin-nak csak ilyen filmjei vannak,de olahmiki1959 ,szerintem tévedsz Baldwin-ékkal kapcsolatban,ugyanis a 4 tesó:Alec,William,Stephen és Daniel. Akire Te gondolsz (Adam)nem tesó,csak névrokon - nem mellesleg neki kicsit jobban bejött ez a név a színészvilágban,mint mondjuk Stephen-nek....)
Bogyi007 2012 jún. 07. - 21:39:57
Jól láttam hogy Salma Hayek a film elsõ perceiben epizódszereplõként feltûnik benne?
1/10
nikato 2012 jún. 07. - 10:52:09 1/10
Pocsék.
olahmiki1959 2012 jún. 07. - 06:31:33
Régen láttam, semmi nem maradt meg belõle, egy dolog viszont igen.
Ha jól emlékszem, úgy kezdõdik a film, hogy a tengerparton, alkonyatkor, lassítva futnak a homokban. Cindy Crawford a lemenõ nappal a háta mögött fut, és a nap vörös fénye kirajzolja az alakját.
A rendezõ - gondolom - ezt annak szánta, hogy a nézõk elájuljanak a modell formás lábainak a látványától, ehelyett én azt láttam, hogy a csajnak jó löttyedt combjai voltak, amelyeket tényleg szépen kirajzolt a napfény, de nagyon elõnytelenül és kiábrándítóan.
A film meg felejthetõ, 1995-ben még az oroszok voltak az egyik fõ ellenség az amerikaiak számára, hozzájuk mindig bátran lehetett "nyúlni", ha valaki akciófilmet akart rendezni. Néhány film még érdekes is volt, a huszadik után viszont már kissé uncsi lett a dolog.
Cindy, - mindnyájunk szerencséjére - a továbbiakban nem nagyon erõltette a filmezést, a Baldwinok közül pedig számomra egyedül Adam az elviselhetõ, a többiek kifejezetten antipatikusak, különösen Stephen, aki a legtöbbször úgy néz ki, mint egy idióta vidéki bunkó, aki akkora paraszt, hogy dinamittal kell a trágyát lerobbantani a csizmájáról.
Az ebben a filmben szereplõ William csak egy fokkal jobb az öccsénél. Szerintem mindketten abból élnek, hogy Adam testvérei.
Ha tízig pontozunk, a "Tiszta játszma" kis jóindulattal egy 5-ös nálam.
kybuck 2012 máj. 18. - 21:58:40
Ez az a film, ami már megjelenése pillanatában önmaga gagyi paródiája volt. Összedobtak egy közepes akciófilmet a mûfaj legszánalmasabb kliséibõl Cindy kisasszony kedvéért, akirõl azóta - pont eme film miatt is - kiderült, hogy nem színésznõ, a valahányadik Baldwint pedig elnyelte a zs-filmek meg a feledés tengere. Nem is kár érte.
Tibag05 2012 máj. 18. - 13:31:48 Előzmény greghouse
"Cindy sajnos közelében nem jár a színészetnek."
EGYETÉRTEK, de valszeg nem is magától jutott eszébe! Van az a pénz!
mapk 2012 máj. 09. - 16:49:21
Gyerekkoromba láttam.Cindy mellein kívül ,sok minden nem maradt meg.:)De már akkor is közepesnek tûnt maga a film.
wrossi 2011 dec. 12. - 17:19:36 Előzmény greghouse
Cindy Crawford nem az a nõ aki csak sodródik az árral,tudja mit akar az élettõl és meggyözõdésem,hogy ha szinészi karrierre vágyott volna sikerült volna elérnie.Nehéz róla elfogulatlanul nyilatkozni,ez a kritikusainak sem sikerült.Amíg a Baldwin gyereknek a neve garanciát jelentett legalább a viszonylagos sikerre,addig Cindy-t a filmes szakma kitaszította magából és mivel õ ezt igazságtalannak érezte nem akart szélmalomharcot vívni valamiért ami csak egy lehetséges opció volt neki a jövõre nézve.
horas 2011 dec. 11. - 22:58:00
Cindy Crawford valami hihetetlenül jól néz ki. Már el is felejtettem...
greghouse 2011 dec. 11. - 17:47:38
Azt hiszem, ez sajnos produceri döntés volt. Ezen bukott. Cindy sajnos közelében nem jár a színészetnek. Lehetett volna jó film, ez a producer döntése, hogy ki milyen szerepet játsszon. Láttunk már sok jó szinész(nõ)t, akik modellbõl lettek igencsak jók, hogy mást, mint Jessica Lange ne is mondjak. Sõt, a nõk Istene, Brad Pitt is férfi fehérnemût reklámozott. Aztán legtöbben a középszerben végezték, mint Don Johnson, vagy Erika Eleniak, vagy Pamela Anderson. Cindy még ott sem, szerintem, ennyi volt, mese volt. Pamela legalább néhány tûrhetõ vígjátékban részt vett, Don Johnsonról meg divatot neveztek el, akkor jött be (Miami Vice ideje) a "five o'clock shade", vagyis a borosta. Ez egy óriási baki volt, abszolút tehetségtelen, ámbár szép nõt választani kulcsszerepre. Jessica Lange nél bejött a King Kongnál, itt nem. (Kellett volna hozzá egy szõrös majom? nem tudom.)
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu